Въртим, сучем и все ни се запява оная колко е велика Турция и колко смотана е България. Нямам проблеми със самочуствието gece yolcusu, нито с това дали България или Турция ми е по-близка. А за великите емигранти в Германия, хвърлили мост между Ориента и Запада
цък! Сарказмът и иронията на немците са еднозначни.
Шумаров, тъпотията на цялата ситуация е не отрицателното отношение на българите-християни към Турция. Не сме първи приятели поради ред причини. Училището, годините в които сме живяли, пропагандата, разположението ни години наред в два противопоставящи се икономически и военни лагери, ДПС и тн. Ясно ми е, че в Турция не живеят в пещерите и знаят какво е телевизор. Каквото и да си говорим, турските сериали изиграха много по-успешна дипломация от празните приказки на тоя или оня. Тъпотията е, че периодично избиза някой от дупката си и започва да вика - вие смотани българи сте нищо пред великите турци. Тъпото е, че аз от възпитание се старая да не му отговоря в подобен стил. Исанкяр отговаря на агресията с агресия.
Преди време един съфорумец каза в чата - искам да сме като един форум с хора от различни градове в България. Стара Загора казва на плевенчани, че са смешни, плевенчани псуват софиянци, софиянци обясняват, че всички несофиянци са тъпи селяни, НО всичи осъзнават и се държат като едно цяло. Въпреки препирните си знаят, че могат да разчитат едни на други. Съфорумеца е мюсюлманин.