Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 538356 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Кажи ми ти за износа на емигранти - остави цимента. Ако ще и софтуер да изнася - по е важно защо и колко емигранти изнася и колко е обратната бройка от Европа към нея. Това е най-важното ...

На гол тумбак - чифте пищови! Като преброиш колко Димитровградчани има само в Испания и колко испанци в Димитровград-публикувай бройката тука! И като намериш снимки от нета на европейци, които чакат кротко на опашка пред българското посолство в Лондон, Мадрид, или Париж да кандидатстват за емиграция в България-пак ги публикувай тука!

Не се радвай толкова, че Туция има пречки за влизане в Евросъюза! И не се фукай толкова от членството на България в него-нали знаеш, че магарето го викат на сватба само за сватбения ден - за медения месец си е младоженеца! Не се напъвай да ходиш на медения месец!

Offline gece yolcusu

• Adviser
Исянкар - емигранти е имало има и ще има, нормално явление.Ако не бяха те да направят връзките с Европа, Турция нямаше да има този напредък сега.Тъй че няма лошо в това.В Германия живеят милиони турци, и са не по зле устроени от местните, а Турция може само да спечели от това - има даже и в парламента от тях.Но не знам теб кво те бърка това.
Нима българите не избягаха също по Европата - само че дали мислят и те за родината си като турците. ;)

Isyankar

• Guest
Шумаров, ти адвокат на Турция или на Испания си ? За България знаем, че си анти - няма нужда. В момента говорим колко хора емигрират от Турция в Европа и колко от Европа в Турция. Какво ми говориш за димитровградчани - не може да ме убедиш колко е добре Турция с това колко е зле България. Двете неща нямат нищо общо.

България е в ЕС и не и е нужно да брои опашки по посолства. Друга страна тропа на портите на ЕС и трябва нейните опашки да броим. На теб, ако ти е много зле в ЕС - хвърляй паспорта и отивай в Турция да бачкаш. Що не отиде там като е толкова розово и тировете пълни вървят ?? А ?

Isyankar

• Guest
Исянкар - емигранти е имало има и ще има, нормално явление.Ако не бяха те да направят връзките с Европа, Турция нямаше да има този напредък сега.Тъй че няма лошо в това.В Германия живеят милиони турци, и са не по зле устроени от местните, а Турция може само да спечели от това - има даже и в парламента от тях.Но не знам теб кво те бърка това.
Нима българите не избягаха също по Европата - само че дали мислят и те за родината си като турците. ;)

Бърка ме мен и цяла Европа, щото 3 поколения турски емигранти в Германия едвам сричат немски и по-скоро са дезинтегрирани, отколкото обратното. Точно затова визите няма да паднат в следващите 50 години за Турция, а за членство е немислимо.

Shumarov

• Guest
Шумаров, ти адвокат на Турция или на Испания си ? За България знаем, че си анти - няма нужда.

А ти главен обвинител срещу Турция ли се явяваш? Аз не съм нито анти България, нито анти Турция! Против съм такова чифтепищовско държание, като твоето!

Shumarov

• Guest
Бърка ме мен и цяла Европа, щото 3 поколения турски емигранти в Германия едвам сричат немски и по-скоро са дезинтегрирани, отколкото обратното. Точно затова визите няма да паднат в следващите 50 години за Турция, а за членство е немислимо.

Ей на това му се вика глобална тревога за емиграцията! Всичката ти Мара втасала, сега идва заплахата от турските емигранти в Германия! И кой друг, ако не Исянаката от Димитровград ще разреши проблема!

Isyankar

• Guest
Шумарката му кипна. Шумарка - трябвало е на изток да емигрираш не на запад - тогава щеше да ме убедиш в позициите си. Седнал Шумарката да разрешава световни проблеми - дръж си работното място в Спанията и се радвай, че само димитровградчани са ти конкуренти, че ако не сме сложили тия визи на южната съседка - бързо ще те изконкурират евтина работна ръка от там (особен от Югоизточната част). Много му знае устата на Шумарката - мило и драго дава за южната съседка и гадно и мръсно за родината, ама той Господ гледа - неуважението към родина и майка - лошо се наказва. Вместо да се благослови всеки ден, че е роден в европейска страна и може да работи в най-мощната икономика на ЕС в която страна реши - той ми обяснява колко хубаво живеели хората в Азия и как мечтае почти да емигрира там. Абе иди бе - няма визи - няма нужда като тях да се криеш по тировете ... Ех, тоя Шумарка само ме разсмива...

Шумарка, падна ли сняг в Спанията, дават по ТВ побеляла тая Испания :)

Offline abc

• Forum fan
Въртим, сучем и все ни се запява оная колко е велика Турция и колко смотана е България. Нямам проблеми със самочуствието gece yolcusu, нито с това дали България или Турция ми е по-близка. А за великите емигранти в Германия, хвърлили мост между Ориента и Запада цък! Сарказмът и иронията на немците са еднозначни.

Шумаров, тъпотията на цялата ситуация е не отрицателното отношение на българите-християни към Турция. Не сме първи приятели поради ред причини. Училището, годините в които сме живяли, пропагандата, разположението ни години наред в два противопоставящи се икономически и военни лагери, ДПС и тн. Ясно ми е, че в Турция не живеят в пещерите и знаят какво е телевизор. Каквото и да си говорим, турските сериали изиграха много по-успешна дипломация от празните приказки на тоя или оня. Тъпотията е, че периодично избиза някой от дупката си и започва да вика - вие смотани българи сте нищо пред великите турци. Тъпото е, че аз от възпитание се старая да не му отговоря в подобен стил. Исанкяр отговаря на агресията с агресия.

Преди време един съфорумец каза в чата - искам да сме като един форум с хора от различни градове в България. Стара Загора казва на плевенчани, че са смешни, плевенчани псуват софиянци, софиянци обясняват, че всички несофиянци са тъпи селяни, НО всичи осъзнават и се държат като едно цяло. Въпреки препирните си знаят, че могат да разчитат едни на други. Съфорумеца е мюсюлманин.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Dragi mi İsyankyare, e to biva zloba ama tvoyata si e neşto usoyniçeska ;) kakvi sa tezi emigranti po tirovete ne razbrah; i koy şte im dava na tyah rabota po Evropa. Po Kapıkule moje da ima emigranti no te sa ili kyurdi ot İrak i İran ili Afrikanci i drugi. Za iznosa na TR e izlişno da se spori zaştoto ne e trudno da se nameryat statistiki. Staçkite sa izvınredni polojeniya i ne e umestno da se dava primer. Za modernostta i goleminata na tozi punkt sışto lesno moje da se nameri informaciya. Da byahme posporili za bor çiito zaleji sa predimno v TR i se sçita za mnogo vajen v blizkoto ni bıdeşte. Veçe se izobreti proces s koyto bor'a şte se izpolzva kato katalizator v gorivoto ne samo na avtomobilite. Ponastoyaştem bor'a se izpolzva  pri gorivoto na kosmiçeskite raketi. Vmesto da zavijdate na TR za neynoto bırzo razvitie postarayte se da namerite pıt za vzaimno sıtrudniçestvo, inaçe şte si ostanete na same s vaşata si Balkanska zloba. Pıtyat na razuma e edin. Vızpolzvayte se ot drujelyubnoto otnoşenie na Turcite  koito oşte ne sa vi opoznali i vi smyatat za krıvni bratya poradi oficialnata istoriya koyato tvırdi çe bulgarite sa ot Türksko poteklo. Taka go e kazal predi 1000 godini i lingvista Mahmut ot Kaşgar koyto e napisal pırviya Tursko-Arabski reçnik. Koy e speçelil ot zloba? İsyankyare ela na sebe si i neka zaedno da se trudim za povişavane na standarta  v stranite v koito jiveem; ta posle  da pomislim i za Balkanite. Neka da ne se rovim v tova koeto ni razdelya a obratnoto. Ne ti li pravi vpeçatlenie çe s abc postoyanno si peete edna i sışta, ti na pırvi glas  i toy na vtori, ili obratnoto ;D. ABC sıvzemi se veçe i ti, az te vijdam malko po-nadejden ot isyankyar. İnaçe i dvamata vi obiçam ednakvo. Pozdravi s celuvki i ayde po-umnata ;D

Offline isa71

• Forum fan
исанкяре,направи една разходка из димитровградския пазар и виж каква стока преобладава,
влез в един хр.магазин и отново виж.после ще коментираме ;)

Isyankar

• Guest
Иса71, в ориенталския свят при вас може би е нормално по пазарите да определяте икономическото си развитие, но при нас в Европа си служим със сложни икономически категории и аз като бъдещ финансист (след 1 год) също се придържам към общоевропейските критерии и показатели. Съжалявам, че не мога да откликна и да падна до нивото ти. :) Инак си прав, че умните европейци са си хванали бедните китайци и турци да им произвеждат стоките от бита, тъй като ние сме заети да произвеждаме други неща от нематериален характер, които ни гарантират най-големия БВП в света - този на ЕС.

Приятен ден и още веднъж съжалявам :)

Offline tersid

• Adviser
...... в ориенталския свят при вас може би е нормално по пазарите да определяте икономическото си развитие, но при нас в Европа си служим със сложни икономически категории и аз като бъдещ финансист (след 1 год) също се придържам към общоевропейските критерии и показатели. Съжалявам, че не мога да откликна и да падна до нивото ти. :) Инак си прав, че умните европейци са си хванали бедните китайци и турци да им произвеждат стоките от бита, тъй като ние сме заети да произвеждаме други неща от нематериален характер, които ни гарантират най-големия БВП в света - този на ЕС.

Приятен ден и още веднъж съжалявам :)
Това вече излиза от в определенията на трагикомичното ,и влиза в територията на психотравматичното.Денят е приятен ,но вечерта е времето за равносметката когато можеш да съжаляваш на тъмно.

Shumarov

• Guest
и аз като бъдещ финансист (след 1 год) също се придържам към общоевропейските критерии и показатели.

Малко съм объркан  :o -ти не беше ли демограф, статистик, или етнограф?
Сега и финансист-такава мултифункционалност и рендето WERNER не притежава! :D ;D

Isyankar

• Guest
Шумаров - ами някои са решили да си инвестират парите в образование...А други са достатъчно умни, за да може държавата да поеме по-голямата част от тези разходи, ако ли 4 дипломи да са твърде много за някои, за да ги преглътнат :) Тъй, че внимавай - рендето е остро и става все по-остро ;)

Isyankar

• Guest
Това вече излиза от в определенията на трагикомичното ,и влиза в територията на психотравматичното.Денят е приятен ,но вечерта е времето за равносметката когато можеш да съжаляваш на тъмно.

Ще съжаляавм на светло, а довечера предпочитам да се наспя. :)