Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 538274 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

десс

• Guest
Затова  и аз като любител географ Ви препоръчвам да копувате български стоки ,като по този начин ще подпомогнете БГ земеделието.Помашките райони бяха производители на екологично чисти зеленчуци,но на някой му хрумна да затрие този отрасъл.Накой има интерес да сме икономически зависими и без поминък.Но това е др тема.И вие кото потребители с копуването на хр.стоки от др държави подпомагахте и поощтрявахте още производството на неекологично чисти  продукти. Затова не копувайте домати и картофи от турция ,а като патриот за какъвто се имате си купете картофи от родопите и домати от др наши райони.
Абе по убаво от винарството и овошкията за родопите няма-я сум свидетел-кви ракии и к'во вино става там немате си напрестава.
Наистина родопите са благоприятна почва за развитие на винарство и овошкия.

десс

• Guest
а като цяло, какво ви е мнението за присъединяването на Турция към ЕС, защото това на Европа е доста смесено?
Турция е една от първите страни, която е получила статут на започваща преговорите още от преди 40 години, но реално успех няма никакъв. Това се държи както на редица вътрешни така и на външни фактори. Първо политичестата система -демократичност и стабилност за твърде далеч от изискванията на ЕС , а това е първостепенно. Човешките права са масово нарушавани и нерегламентирани. Няма достатъчна либерализация и на икономиката. Но също така, самите турци не искат да се присъединят към съюза. На проучване, дори сред младите хора, по-толямата част са казали, че са против, и съвсем нормално тъй като самата политическо-религиозна система там е изолационилистична, а не интрегационна. Единствената възможност е с повишаване на светската власт.
Турция е страна с огромно население в сравнение с съюза и би имала твърде голяма тежест в парламента и комисията, ето защо присъединяването сигурно няма да стане. ЕС не може да си позволи да се ръководи от ислямска държава, без демократични традиции и почти изцяло разположена в Азия. При това е абсурд външната граница на съюза да достига до Ирак. С изключение на европеиската си част Турция е напрактика Неразвита, във всички отношения. Присъединителните преговори по-скоро целят именно да се повиши демократичността и от тук стабилността в този район на Европа и да се дадат надежди на останалите страни от Балканите, който вече с сигурност ще бъдат приети след 10тина години. Плюс това за България членството на Турция в съюза не е в особена полза, дори напротив.
E в тракията си е помаклъка-демек помакистан,демек българи мюсюлмани(ако на некой му пречи името българи мюсюлмани да разбира-помаци(потомце на българе))-та затова си е развита. :D :D :D :D
Сега по сюрьозно-в Турция съотношението между привържениците на ислямиските и светските партии е някъде 3:1-ако не е армията като гарант за светска власт-вече да се е превърнала в нова ислямиска държава.Впрочем ако не сте забелязали изселниците от Балканите са за светска държава.А за Анадола-големите градове са развити(пак са пълни с изселници) и рязко контрастират на селата.

Isyankar

• Guest
Именно изселниците от Балканите са тези, които в последните 80 години поддържат "светския пламък" в Турция. Вижте произхода на генералите в Турция, вижте произхода на най-светската им личност Ататюрк - всички са от Балканите. Високия стандарт на живот, европейските (които всъщност са християнски до известна степен, ама айде да не разлайвам кучетата) ценности и начин на живот - всичко това тече в Турция именно чрез Балканите. Самият Ататюрк се е възхищавал миналия век от новото европейско развитие на България и е искал Турция много да прилича на нашата родина - и тя да има театри, университети, опера и пр. Никой обаче не е предполагал, че след толкова години, кюрдите ще станат 1/3 от населението на страната и за да бъде компенсирано тяхното неевропейско несветско влияние в Турция - вече не могат да противодействат и светските балкански турци или такива с балкански произход. Естествено и други ислямистки потоци текат по видими и невидими канали. Светското отслабва. Ислямизма настъпва, а някои от този форум даже се радват на този факт - иди, че ги разбери. Не съм оптимист за тази страна. Ислямизма настъпва с бързи крачки. Някой ще каже икономика - каква икономика - вижте какви контрасти има, а най-лошото е, че те се увеличават. Няма съвременна капиталистическа западна страна с такова контрастиращо вътререгионално развитие както Турция. Това състояние не може да продължи дълго и не е никак здравословно.

десс

• Guest
Мустафа_б, малко е обидно при всяко повдигане  на тази тема, да изскача някой и в общи линии да ми казва "Кои сте вие в тая жалка държавица да поставяте условия на Турция, никой за нищо не ви има в ЕС и пр.".

Ами малко ми е обидно от това, но малко, тъй като знам, че не е истина. Именно, защото сме малка държава имам шанса да съм се докосвал до тази голямата външна политика чрез наши представители тук и в Брюксел и знам, че не само имаме пръст в цялата работа, а цели ръце. :) Ама, ако някой го е грижа повече това, не, че Турция преговаря с ЕС, а че България била никоя в ЕС - нека си живее в илюзорния свят.
Абе малка държава ама натири 'великата" османска империя в миша дупка през 1912г.:D :D :D :D
Вижте великите битки на 20 век-епопеята Дойран е в челните редици-: Doiran 1918-The biggest English defeat in history -55,000 killed.
http://nauka.bg/forum/index.php?showtopic=3460
http://tvtv.bg/news/view/id/1436

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Germanskiya vınşen ministır Westerwelle na poseştenie v Ankara zayavi çe podkrepya prodıljavaneto na procesa na TR za vlizaneto i v ES na principa ''pakta sund servanda'' ( privırzanost kım napravenite dogovori) koeto obtegna otnoşeniyata sıs hristiyan demokratite namiraşti se v koaliciyata na germanskoto pravitelstvo. Sega may çe doyde red germancite da se zayajdat za TR. ;) Ey, navsyakade se govori za Turciya, zaşto li? May çe vsyava radost za priyatelite i, i strah za ostanalite ;D Ee.. drugo si e da si moştna dırjava s golyam diapazon na manevra. Vyarvam çe şte doyde denyat v koyto evropeycite şte koleniçat pred TR za da vleze v ES, veroyatniya otgovor moje da e '' Kısno e çado! Ayde na druga vrata!'' 

Isyankar

• Guest
Germanskiya vınşen ministır Westerwelle na poseştenie v Ankara zayavi çe podkrepya prodıljavaneto na procesa na TR za vlizaneto i v ES na principa ''pakta sund servanda'' ( privırzanost kım napravenite dogovori) koeto obtegna otnoşeniyata sıs hristiyan demokratite namiraşti se v koaliciyata na germanskoto pravitelstvo. Sega may çe doyde red germancite da se zayajdat za TR. ;) Ey, navsyakade se govori za Turciya, zaşto li? May çe vsyava radost za priyatelite i, i strah za ostanalite ;D Ee.. drugo si e da si moştna dırjava s golyam diapazon na manevra. Vyarvam çe şte doyde denyat v koyto evropeycite şte koleniçat pred TR za da vleze v ES, veroyatniya otgovor moje da e '' Kısno e çado! Ayde na druga vrata!''  

Хахаха. :)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
İsyankyare, poveçe ot siguren sım çe ti se plaçe. Dokazval si go dosta pıti kogato se pişe neşto polojitelno za Turciya ;D

Isyankar

• Guest
Иди се прегледай по-добре. Аз имам 50 страници дипломен проект с положителни неща за Турция в икономическата и демографската област. Естествено обаче никога няма да ти го дам, тъй като ти никога не си хвалил моята родина и не виждам причина пред тебе и аз да хваля твоята. Каквото повикало - такова се обадило. Ама като чуя от теб каквото и да е за Турция - по-скоро ми става смешно, защото от твоите уста само сляп шовинизъм можем да чуем. Нито грам реализъм. Всички щяли да клякат пред Турция и пр. шовинистични мисли. В европейския цивилизован свят моето момче никога не боравим с подобна словесност и категории на изразяване. По-скоро се подхилкваме. Да си чул някой европейски политик да е намекнал някъде, че ЕС е най-голямата икономика в света ? Колко пъти и къде за последната година ? А да си чул някъде турски политик да не е повторил 1400 пъти във всяко свое интервю, че Турция била 16-тата икономика и направо самия той не може си повярва. Все едно някой да седне пред огледалото и цял ден да си обясняв колко е красив. Че тогава, ние от ЕС, трябва да всяко второ изречение да ни е, че нашата икономика е най-голяма. Щом 16-тите така се хвалят наляво и надясно с повод и без повод, ние какво да кажем като сме номер 1... Айде осъзнай се и престани със слепия си шовинизъм. Смешно е. Затова просто:

Ха-ха-ха.

Offline isa71

• Forum fan
исанкяре,на турция въобще не и трябва да влиза в ес.имат внос-износ.цяла европа шие с турски памук.виж само колко тира минават през бг.икономиката им е стабилна,не допуснаха китаиска стока при тях,условието им беше -вкартвате стока за 1милион вземате турска стока за 1милион,защитиха си родното производство.а при нас кво стана-пълно в китаиски боклуци,фалираха фирми,няма производство,вдигат данъци,100евро пенсия,мислиш ли че европа много ще ни търти.
а пък в турция на където и да се обърнеш се ататюрк.в култ ли са го издигнали,не знам.и манталитета на местните е много различен.

Isyankar

• Guest
исанкяре,на турция въобще не и трябва да влиза в ес

+1

а пък в турция на където и да се обърнеш се ататюрк.в култ ли са го издигнали,не знам

Аз знам.

цяла европа шие с турски памук.

Има си хас. Да няма да е с шведски памук ;D

Offline isa71

• Forum fan
+1

Аз знам.

Има си хас. Да няма да е с шведски памук ;D

[/color]
25лева за пенсионерите,а на хората бизнеса върви,пак се смеи

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Иди се прегледай по-добре. Аз имам 50 страници дипломен проект с положителни неща за Турция в икономическата и демографската област. Естествено обаче никога няма да ти го дам, тъй като ти никога не си хвалил моята родина и не виждам причина пред тебе и аз да хваля твоята. Каквото повикало - такова се обадило. Ама като чуя от теб каквото и да е за Турция - по-скоро ми става смешно, защото от твоите уста само сляп шовинизъм можем да чуем. Нито грам реализъм. Всички щяли да клякат пред Турция и пр. шовинистични мисли. В европейския цивилизован свят моето момче никога не боравим с подобна словесност и категории на изразяване. По-скоро се подхилкваме. Да си чул някой европейски политик да е намекнал някъде, че ЕС е най-голямата икономика в света ? Колко пъти и къде за последната година ? А да си чул някъде турски политик да не е повторил 1400 пъти във всяко свое интервю, че Турция била 16-тата икономика и направо самия той не може си повярва. Все едно някой да седне пред огледалото и цял ден да си обясняв колко е красив. Че тогава, ние от ЕС, трябва да всяко второ изречение да ни е, че нашата икономика е най-голяма. Щом 16-тите така се хвалят наляво и надясно с повод и без повод, ние какво да кажем като сме номер 1... Айде осъзнай се и престани със слепия си шовинизъм. Смешно е. Затова просто:

Ха-ха-ха.
Dragi mi isyankyare, potvırdi çe dosta sım te razstroil; priznavam si çe çak pık tolkoz ne sım jelal. Ne znam dali şte ima neşto koeto da mi kajeş za TR v poveçe zaştoto az sım vlyuben v neya i dosta se interesuvam. Vlyuben sım zaştoto tya e bila i e mayçina pregrıdka za vsiçki naslednici na Osmanliite ostanali izvın predelite na segaşna TR.
Predi malko gledah novinite po TV.
1. Moody's povdignala ocenkata na TR zaştoto ikonomikata i bila bila v sıstoyanie da se opravya s krizi kato nastoyaştata.
2.Tırjestvenno otkrivane na JP liniya TR- Siriya.  Şte se prevozvat pıtnici i 2.5  mln ton godişno tovar. Pıtuvaneto e bezvizovo i za dvete strani. Oçakva se rastej v tırgoviyata.
3. V Palestina e pristignala Turski konvoy s pomoşti. Palestincite likuvat '' Nie sme edin narod s Turcite jiveeşti v dve dırjavi'' Populyarnostta na TR v arabskiya svyat se uveliçi sled '' One minute'' na konferenciyata v Davos s Perez.
4. V idnite meseci predstoi otkrivane na podzemno metro svırzvaşto Azia s Evropa. Reportaji  i t. n.

Podobni neşta se diskutirat tuk, poçti nişto nyama svırzano s BG. Moje bi poradi studenoto otnoşenie na pravitelstvoto s ''yama'' na Ataka.
Nikoy  ne bi jelal sıseda mu da mizerstva. Ot bogat vreda nyama se kazva v edna Turska poslovica.
İsyankyare, obiknovenno pişem za loşite neşta za da se opravyat a ne çe nyama hubavi v BG. Tya e obştata ni rodina i e estestvenno da ni boli za zli neşta i obratnoto, da se radvame  za dobri. 
Az sım za dobri otnoşeniya kakto mejdu horata v BG taka i mejdu Turski i Bılgarski grajdani.
İzvinyavam se ako sım dopısnal şovinistiçeski misli kakto si se izrazil, no tova e tryabva da nasledsvo ot godinite prekarani v BG.
Pozdravi na vsiçki ot Anadola, lyulka na bezbroyni civilizacii!

Offline abc

• Forum fan
Все едно слушам отчет на партиен конгрес :D

Isyankar

• Guest