Писа за славяните берзитите, които според теб не били поробени от българите, после че императора победил българите, и мирния договор на Константин със българите и създаването на Българския хаганат. Това си писал кое пренебрегнах аз.
Ами пренебрегнал си целият ми пост, като не си прочел написаното , а си го разбрал, както ти се е искало.С всичко което четеш ли правиш това?
Аиде прочети пак и виж, че Българите не поробват никакви Берзити, a Берзитите(Смоляни, Струмци, Тимочани, Браничевци и Моравци) са тези Куберови българи.
Аз ти доказах със гръцките и арабски извори, че българите поробвали славяните и че българите са тюрско племе.
Айде сега да видим какво си ми дал:
Арабските извори за Българската история. Там на с. 36 пише следното Буржан (т.е. дунавските българи) нямат нито динари, нито дирхеми, а покупко-продажбата се извършвала срещу крави и овце. А между тях и византийците се сключвало примирие, буржуан плащат като им водят слуги измежду славяните и други като тях.
Без сега да излизам от темата за етнонима "славяни", ще ти кажа че тогава е нямало такова наименование на племената.Провери си източника директно от арабски и го дай насам, ще ми е интересно да видя какво е казано в оригинал.
Имало е "склавини" и просто по-късно е преминало на славяни.А "склав" на латински означава роб.Което се вижда как стои така казано в с.36 от арабските извори., но да не избързвам и да видим как е написано в оригинал и от коя година е написано,защото е много важно.
Също така там на стр. 43 пише че булгар са от типа на тюрките. Сведенията са от Абу а-Хасан ал-Мас'уди умрял през 956 г.
Друг арабски географ Шейх имам Шихаб ал Багдади роден през 1179 г. и умира през 1229 г.
съставил карта на света, която е свързана най-вече със земите на Европа, Азия и Северна Африка, в която (стр. 83-85) посочва славяните като сакалейетун и ги обозначава с № 14 и ги поставя в близоста до земята на булгар (Волжка България).
И в тези сведения славяните се разграничават от булгар, което си е очевидно, че двата народа са коредно различни народи и няма как да ги вземем под общ знаменател, поради политическа или каквато и да е гледна точка, само защото на някой хора така им се иска.
Нека стане ясно, че В края на VI век част от българските земи попадат под зависимост от западните тюрки. Тази зависимост е отхвърлена от Кубрат в началото на VII век.
Да пристъпим сега към разглеждансто на пътеписа на арабина Ибн-Фадлан – неговия разказ за волжките българи. След като с много вълнения и трепет експедицията преминава покрай башкирите, тя се озовава на територията на Волжка България, където е тържествено посрещната от момичета, които носели в ръцете си "хляб, месо и просо". Но още по-интересно е друго. Ако през целия път към Волжка България Ибн-Фадлан непрекъснато характеризира народите, край които преминава като тюрки и нарича с това събирателно название всеки един от тях – и узите, видени на излизане от Хорезм и печенезите в близост до р. Урал и башкирите, доста по-северните башкири, то прекосявайки р. Баянах и пристигайки в земята на волжките българи, той изведнъж престава да говори за тюрки. Постоянно и дори натрапчиво повтаряната преди това дума тюрки, не се среща нито веднъж, когато той говори за волжките българи, а това показва, че между населението на Волжка България и видените от него многобройни тюркски народи е имало някаква съществена разлика. За да охарактеризира жителите на Волжка България, Ибн-Фадлан си служи със съвсем друго събирателно название. Тях той нарича със стбирателната дума сакалиби, с която в арабските източните се нарича съвкупността от европеидни народи, населяваща Източна Европа. А тази особена дума сакалиби се явява в неговото описание дори по-често от думата българи – собственото име на жителите на Волжка България. Съдейки по пътеписа, за Ибн-Фадлан хората, които са били по произход сакалиби, а по народност българи, поради което техния цар Алмуш той нарича ту цар на сакалибите, ту цар на българите, служейки си с двете думи сакалиби и българи като със синонимни думи.
Аз ти доказах със гръцките и арабски извори, че българите поробвали славяните и че българите са тюрско племе. Нищо не съм пренебрегнал и не съм прииначил.
Както виждаш нищо не доказа, а пак показа, че четеш и пишеш избирателно , като пренебрегваш и преиначаваш.
Надявам се да даваме по темата скоро.Следват исканите от теб български войводи от Родопа планина ,преди и по време на непосредственото идването на селджукски турци(османлиите)...