Author Topic: ПОМАЦИТЕ И ТОРБЕШИТЕ В МИЗИЯ, ТРАКИЯ И МАКЕДОНИЯ  (Read 184963 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Selcha

• Guest
Аз знам само за 1 случай. Едно лапе на 20 години преди 3-4 години беше пратил заплахи до едно министерство, заплашваше правителството на Р България, да изтегли войските от Ирак, иначе ше следват атентати на наша територия, но го хванаха левака по АйПи, писал от една зала, осъдиха го на 3 месеца условно и 1000 лева глоба. Рева като магаре в съда и молеше за прошка.

Offline Беглик

• Advanced member
Селча, скоро ходил ли си до Селча? Има ли някакви проблеми с пътуването заради новия язовир?

Selcha

• Guest
От доста време не съм стъпвал там.Само до Девин съм ходил. Проблеми с пътя няма обаче.Той новия път не засяга пътя за Селча.Почва от след разклона.Всичко е ок. Даже сега съвсем няма да има коли, като направят новия път.Загива си ни селото тотално

Offline Беглик

• Advanced member
А пътят за Девин и за Нова махала през Лисичево как е?

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Dilmana поздрав и от мен. Ще ти бъда свидетел на процеса и да не забравиш от печалбата някой процент, че и аз съм без спонсор. Имах един от Ирак казвашесе Саддам Хюсеин ама те го убиха във войната хахаха.

Selcha

• Guest
Там съм минавал преди години. когато учех в Горския техникум в град Батак. (там съм завършил средно образование).Значи как беше. От Батак-Нова махала-Г.С."Борово"-Кьошка, после не знам какво следваше, май Бараклии, местност Лесичово (дето правят сабора) до Девин е асфалт.

Вариант 2..Девин, Михалково, Селча - Фотиново - Нова махала. Пътя от Селча до Фотиново е черен и лош.Само с джип може да се мине.Гледах сега в Държавен вестник, че са направили проект да го асфалтират.

Offline Беглик

• Advanced member
Селча, вариант 1 целият ли е асфалт или само до Кьошка?

Selcha

• Guest
Забравил съм, брато, честно.Бая отдавна беше.100 процента съм сигурен само, че от Девин до Лесичово е асфалт, както и от местност Кьошка до Нова махала.Пътя е тесен асфалтов колкото да мине 1 кола. Има само отбивки да се разминават колите(най-често "КАМАЗ"и с трупи и коли на Горското).Ако си джип няма да имаш проблеми от където и да минеш. За лека кола не ти давам гаранции, съжалявам, че не мога точна информация да ти там.

Offline Беглик

• Advanced member
Селча, много ти благодаря. Последният път, когато минах от там бях с една Лада и разстоянието от Кьошка до Лисичево, което е не повече от 15 километра го взех за 2 часа. А ти как по принцип си ходил до Батак? Имаш ли любимо място в този район?

Selcha

• Guest
Ще ти кажа, ама няма да повярваш.Независимо лято или зима, пролет или есен, разстоянието от Селча до Фотиново си го взимах пеша всяка седмица по 2 пъти.В петък от Фотиново да се прибера до Селча, а в неделя от Селча до Фотиново за да си хвана рейса от там до Батак за да уча. И това в продължение на 4 години.

EVROPOMAK

• Guest
А пътят за Девин и за Нова махала през Лисичево как е?
Пътя от разклона Нова махала-Лесичево, към Девин в момента се асфалтира и се довършва, като черният път от 8.6 км. трябва да се довърши до 2-3 месеца, ако "прелетните птици" не изгризят част от асфалта!  :o
Иначе, можеш да минеш без проблем с всякакъв превоз, но на места е възможно да са направени, ями и ровове от колите превозващи трупи към Горското!  :o  ;)

Offline Беглик

• Advanced member
Напротив, ще ти повярвам, защото това е най-оптималния вариант. От това сега ще живееш 200 години. Само за дъжда ти съчуствам, но предполагам, че си вземал мерки. С една дума, на чужд гръб ........ Скоро се бях сетил за един много известен гайдар по тия места, бай Михал, но бях малък и не запомних откъде е. Казваха, че благодарение на гайдата си веднъж се е спасил от смърт.  Ти чувал ли си за него, да не би да е от Селча?

Offline Беглик

• Advanced member
Европомак, благодаря. Отдавна ли са го почнали? Да не би да са направили хотел и в Лисичево?

EVROPOMAK

• Guest
Европомак, благодаря. Отдавна ли са го почнали? Да не би да са направили хотел и в Лисичево?
Понеже, това е за друга тема, завършвам, като можеш да намериш място за отмора и почивка!
Там има 1-2 хижи и един селчански Помак, може да те нагости с всичко, но както и повечето негови съграждани, обича да пийва доста много, та му занеси една бутилка шльокавица, аз ще я платя!  :o Бъди спокоен, всичко ще бъде по Помашки тертип, подредено и чат-пат като "махмурлии" !  ;D  :D  ;)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Селча значи ти си учил в Батак средно образование. И там казваше ли им че си помак? Или се спотайваше и се правеше на българин? Ето от каде бил този негативизъм към ходжите.