Author Topic: Религия и Образование  (Read 65329 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bella

• Member
  • **
Ynt: Религия и Образование
« Reply #105 on: May 06, 2009, 12:34 »
Има налагане на религия различна от тази на децата.И никоя учителка няма право да налага своята религия.Все пак има закони за образованието и не се спазват.

Това Ваше твърдение, според мен е изопачаване на нещата. А какво ще кажете за разказите, посветени на Великден, които са включени в Читанките на малките ученици. Сигурно Вашите деца не трябва да присъстват на тези уроци по четене. А пък християнските деца не трябва да присъстват на уроците в които се изучават турски народни приказки.
   Това е много добре изразено тесногръдие! Човек трябва да бъде отворен за всичко!

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #106 on: May 06, 2009, 12:36 »
Темата е за религия и образование,не за образование и езици.Пак отидохте  там на кой каде му оттърва........

Isyankar

• Guest
« Reply #107 on: May 06, 2009, 12:40 »
Темата е за религия и образование,не за образование и езици.Пак отидохте  там на кой каде му оттърва........

Точно заради това "каде", което си написал - май религията се оказва, че е по-маловажна от езиците в образованието... :)

Но пък си прав до известна степен, че има отклоняване от темата....Но пък е досадно всеки път да изкарваш всички тарикати, а само ти най-праведния :)

Тъй, че когато видиш, че се отклонява темата - опитай се деликатно да върнеш темата в нейното русло ... Щото след твоето мнение, макар и в болшевишко червено за привличане на внимание (майтап) :)), не мисля, че ще последва нещо по темата :))

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #108 on: May 06, 2009, 12:40 »
   Това Ваше твърдение, според мен е изопачаване на нещата. А какво ще кажете за разказите, посветени на Великден, които са включени в Читанките на малките ученици. Сигурно Вашите деца не трябва да присъстват на тези уроци по четене. А пък християнските деца не трябва да присъстват на уроците в които се изучават турски народни приказки.
   Това е много добре изразено тесногръдие! Човек трябва да бъде отворен за всичко!

Почна да си противоречиш.Прочети си последните думи и ги сравни с предишни.Да питам какво правят текстове свързани с велик ден в учебниците.Нали твърдяхте че няма такива.......След такива текстове сигурно ще следва децата да знаят на изуст отче наш,А?

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #109 on: May 06, 2009, 12:42 »
Точно заради това "каде", което си написал - май религията се оказва, че е по-маловажна от езиците в образованието... :)

Но пък си прав до известна степен, че има отклоняване от темата....Но пък е досадно всеки път да изкарваш всички тарикати, а само ти най-праведния :)

Тъй, че когато видиш, че се отклонява темата - опитай се деликатно да върнеш темата в нейното русло ... Щото след твоето мнение, макар и в болшевишко червено за привличане на внимание (майтап) :)), не мисля, че ще последва нещо по темата :))
Требва да бегам и ви оставям сами да си коментирате.С теб нямам спор и пак се навря.Айде чао...
 ;D

Offline bella

• Member
  • **
« Reply #110 on: May 06, 2009, 12:44 »
  Религията не трябва да се изучава в училище. Нека този, който желае децата му да изучават своята религия, да се погрижи за това. Всеки родител може да заведе детето си на Неделно училище, в църква, в джамия или в какъвто е неговият храм.
  Училището е място, където пращаме децата си, за да станат по интелигентни, по-образовани, а не по-запознати с религията.
   Идва и друг въпрос-"Кой ще преподава религия в училище?" - имамите, свещениците ?! Дали ние родителите искаме това? Дали тези хора са подготвени да преподават на децата ни, въпреки, че знаят много за религията, за Свещените книги?!

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #111 on: May 06, 2009, 12:44 »
Zabranete na decata si izu4avane po bulgarski,naso4ete gi samo angliiski s bulgarskiq samo shte berat qgodi po Ispaniq i Angliq.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #112 on: May 06, 2009, 16:00 »
DA trqbva da se izu4avat religiite no na sektata -Bulgarska pravoslava curkva da se zabrani dostupa do u4ilishtata,zashtoto tq see samo omraza sred naselenieto.

fotakiev

• Guest
« Reply #113 on: May 06, 2009, 16:07 »
DA trqbva da se izu4avat religiite no na sektata -Bulgarska pravoslava curkva da se zabrani dostupa do u4ilishtata,zashtoto tq see samo omraza sred naselenieto.
Otkyde v postingite ti,takava omraza?Kakyv ti e problema?

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #114 on: May 06, 2009, 16:09 »
Ami moq problem e kato vashiq,kak vie iskate da ni zatriete NALI.

Offline bella

• Member
  • **
« Reply #115 on: May 06, 2009, 16:23 »

Българската православна църква няма амбициите да влияе върху образованието. Едни други движения или както искате ги наричайте разпространяват книжки из някои училища. Те няма да научат децата на нищо хубаво и добро.

fotakiev

• Guest
« Reply #116 on: May 06, 2009, 16:25 »
Ami moq problem e kato vashiq,kak vie iskate da ni zatriete NALI.

Nepozna!Probvai pak.

A po temata, nashite sporove sled niakolko pokolenia shte sa bezsmisleni zashtoto sveta vyrvi kym globalizavia.
Ezicite,religiite,kulturite shte sa samo ekstra kym turistite.Nevyrvim nadobre...i zatova vmesto da sporim za razli4iata,neka da tyrsim dopirnite to4ki.A vyv u4ilishtata na tova mogat da se u4at decata ot malki!

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #117 on: May 06, 2009, 16:44 »
    Българската православна църква няма амбициите да влияе върху образованието. Едни други движения или както искате ги наричайте разпространяват книжки из някои училища. Те няма да научат децата на нищо хубаво и добро.
Да бе няма никакви амбиции.Виж дали е така: ;D
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=150903
Аз съм против на децата ми да се налага НЕ ТЯХНА религия от нововъзродители.........

Offline bella

• Member
  • **
« Reply #118 on: May 06, 2009, 16:50 »
Да бе няма никакви амбиции.Виж дали е така: ;D
http://www.mediapool.bg/show/?storyid=150903
Аз съм против на децата ми да се налага НЕ ТЯХНА религия от нововъзродители.........

Като толкова искаш да изучават Вашата религия прати ги в училища където се изучава само религия след като завършат определен етап, но не искай от българското училище това

Offline havallar

• Advanced member
« Reply #119 on: May 06, 2009, 16:57 »
   Като толкова искаш да изучават Вашата религия прати ги в училища където се изучава само религия след като завършат определен етап, но не искай от българското училище това
Ако си разбрала правилно не искам никаква религия в училищата.Съветвам те да прочетеш от начало,не да правиш коментари  вържу нещо което не си прочела.
Или сте свикнали само със забележките и налагане на собствено мнение.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42