Лично мене не ме интересуват мултиетнични форуми и затова не ме интересува ,каквото и да означава понятието "Мултиетничен Форум".Не съм учавствал и не учавствам в каквито и да са други мултиетнически или други етнически форуми.
Винаги съм смятал нашият форум за трансграничен и етнически ,принадлежащ само на помаци и като място за среща на помаците от всички страни, именно и затова влизам тука и срещнах много прекрасни хора от нашата черга и точно затова ,тук се чувстам добре и в свои води.И за това съм благодарен на ръководството на форума.
Разбира се, във форума влизат много хора от други етноси ,и нямам нищо против това ,но само когато влизат опознавателно и добронамерено и като на гости.
Голямата част от тези гости са дошли в нашият сайт за да компрометират и обезмислят заглавието и идеята на сайта,като прилагат най различни способи -" мили очи" , "провокации" и т.н., дори съм сигурен, че част от тях играят екипно , игра под формата на "Добрият,лошият, и злият".
Те не искат да има такъв сайт "Помак.ЕУ" ,защото според тях ,няма предпоставки за такова нещо и благодарение на нашата безкрайна търпимост,съм сигурен ,че изпитват измамно удоволствие от това ,че все още не са разгадани.
Благодарение на такива гости ,от форума напуснаха много стойностни хора ,няма да им изреждам имената и няма и да ги оправдавам,защото според мен ,не би трябвало те да напуснат ,нито пък някой от админстраторите.
В едно съм сигурен ,че докато има хора които се самопределят като помаци, без значение дали са помаци –мюсюлмани,помаци- атеисти,помаци – християни ,сайтът ще съществува , просто трябва нещо да се промени по отношение на хората, които смятат ,че ние не съществуваме т.е. трябва да се приеме ,че сайта е етнически и да се наложат ограничителни мерки за хората които ни поставят под съмнение.