Author Topic: Какво е мултиетничен форум?  (Read 16663 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Kumuk

• Senior member
Ynt: Какво е мултиетничен форум?
« Reply #15 on: April 14, 2009, 10:56 »
Петер аз също мога да те обвиня че будалкаш. Факт ли е че 90% от  Помаците живеещи по света са мюслумани? Не знам колко пъти съм декларирал тука че съм светско настоен че трябва да спрем всякакъв вид радикализъм. Ти не познаваш исляма не знаеш и затова не проумяваш че с това което пишеш тука не правиш нищо за спирането на ''радикалния'' иалям. Точно обратното ти подклаждаш огъня Петер. Не разбра ли че това е догма това е аксиома просто приемаш  това което пише в свещенната книга. Но Исляма има един определено хубав закон които някои не знаят някои пренебрегват или някои крият атова е че не позволява посредници като да речем е попа в християнството или хахама в юдеизма. Всеки един от мюмините може да бъде имам всеки е задължен да чете да тълкува  и да разбере Исляма. Ти мислиш че с твоите доводи и доказателства променяш несто положително в мюсулманите или това не те интересува важното е да маструбираш и личното да се самозадоволиш. Трябва да прекъсна за сега работата ме зове  довечера ще пеодължа.

PETER

• Guest
« Reply #16 on: April 14, 2009, 11:49 »
Факт ли е че 90% от  Помаците живеещи по света са мюслумани?
Не не е факт!
За да се приеме за факт едно нещо,то това нещо първо трябва да е обективно или поне общоприето, а не да е нечие субективно мнение.
Освен това, въпреки че се отклоняваме, ''радикалния'' ислям е проблем на самия ислям а не на отнашението към исляма.
Защо примерно в Непал няма радикален будизъм въпреки китайското отношение.
И последно - дали познавам едно нещо или не го познавам е въпрос който изобщо не е актуален.
Не е задължително лично да познаваш нещо за да го критикуваш. Може да се ползва и чужд опит.
Примерно ти познаваш ли всички форуми в България за да ги критикуваш?

Мустафа,
доколкото ми е ясно в този форум помаците вече са признати като отделен етнос.
Говорим за правилата в този форум, където се иска само помаци-мюсюлмани да пишат, а не изобщо.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #17 on: April 14, 2009, 12:01 »
Лично мене не ме интересуват мултиетнични форуми и затова не ме интересува ,каквото и да означава понятието "Мултиетничен Форум".Не съм учавствал и не учавствам в каквито и да са други мултиетнически  или други етнически форуми.
Винаги съм смятал нашият форум за трансграничен и етнически ,принадлежащ само на помаци и като място за среща на помаците от всички страни, именно и затова влизам тука и срещнах много прекрасни хора от нашата черга и точно затова ,тук се чувстам добре и  в свои води.И за това съм благодарен на ръководството на форума.
Разбира се, във форума влизат много хора от други етноси ,и нямам нищо против това ,но само когато влизат опознавателно и добронамерено и като на гости.
Голямата част от тези  гости са дошли в нашият сайт за да компрометират и обезмислят заглавието и идеята на сайта,като прилагат най различни способи -" мили очи" , "провокации" и т.н., дори съм сигурен, че част от тях играят екипно , игра под формата на "Добрият,лошият, и злият".
Те не искат да има такъв сайт "Помак.ЕУ" ,защото според тях ,няма предпоставки за такова нещо и благодарение на нашата безкрайна търпимост,съм сигурен ,че изпитват измамно удоволствие от това ,че все още не са разгадани.
Благодарение на такива гости ,от форума напуснаха много стойностни хора ,няма да им изреждам имената и няма и да ги оправдавам,защото според мен ,не би трябвало те да напуснат ,нито пък някой от админстраторите.
В едно съм сигурен ,че докато има хора които се самопределят като помаци, без значение дали са помаци –мюсюлмани,помаци- атеисти,помаци – християни ,сайтът ще съществува , просто трябва нещо да се промени по отношение на хората, които смятат ,че ние не съществуваме т.е. трябва да се приеме ,че сайта е етнически и да се наложат ограничителни мерки за хората които ни поставят под съмнение.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #18 on: April 14, 2009, 13:12 »

Ако помак стане християнин, неверник или от някава друга религия или религиозна секта престава ли да е помак?

Този въпрос съм го задавал често, но към момента конкретен отговор не съм получил все още...

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #19 on: April 14, 2009, 13:21 »
Все се чудя и мисля, че докато някои "другари" в БГ или другаде някъде по земните кълбета не приемат че не съществуват такава група и етнос Помаци, на мен пък все не ми се вярва, че изобщо съществува част от такава група Помаци-"християни" или Помаци-"атеисти". Виж Помаци-вярващи и "по-малко" или "по-много" праведни и спазващи исляма и каноните на исляма, да! Но нещо друго изречено от не-Помаци, май че го няма  и не съществува въобще! Знам че в БГ един-двама люде, които се определят като помаци-"християни" , но на мен ми звучи малко като "дървено-желязо" и ме кара да си загивам от смях!  ;D

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #20 on: April 14, 2009, 13:21 »
Да вземем сега да се преброим и да видим кой е Добрия, кой е Лошия и кой е Злия?  :)  Ако няма сформиран екип, давайте да го сформираме, че конспирацията започва... 

Offline PNK2003

• Forum fan
« Reply #21 on: April 14, 2009, 13:29 »
Все се чудя и мисля, че докато някои "другари" в БГ или другаде някъде по земните кълбета не приемат че не съществуват такава група и етнос Помаци, на мен пък все не ми се вярва, че изобщо съществува част от такава група Помаци-"християни" или Помаци-"атеисти". Виж Помаци-вярващи и "по-малко" или "по-много" праведни и спазващи исляма и каноните на исляма, да! Но нещо друго изречено от не-Помаци, май че го няма  и не съществува въобще! Знам че в БГ един-двама люде, които се определят като помаци-"християни" , но на мен ми звучи малко като "дървено-желязо" и ме кара да си загивам от смях!  ;D

Допускаме, че не съществуват, както вие казвате.  Въпросът обаче беше "ако помак стане....", т.е. без да се твърди, че има, а само се задава въпрос какво би станало, ако това се случи... 

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #22 on: April 14, 2009, 13:30 »
EЙ, администрацията, кой ми махна "Аватара"? Абе, то  "К-ДС"-то, къде ли не се набърка!!!  :o

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #23 on: April 14, 2009, 13:36 »
Допускаме, че не съществуват, както вие казвате.  Въпросът обаче беше "ако помак стане....", т.е. без да се твърди, че има, а само се задава въпрос какво би станало, ако това се случи... 

Брей, че това "помаците" да не са някакво тайно общество, че да няма връщане назад!?

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #24 on: April 14, 2009, 13:44 »
Брей, администратори, дайте някав отговор за гл"аватарите"! Направо имам чувствто, че някой пак почва да ме "Възражда", както през 1972 и 1912!  :-\

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #25 on: April 14, 2009, 14:31 »
Да вземем сега да се преброим и да видим кой е Добрия, кой е Лошия и кой е Злия?  :)  Ако няма сформиран екип, давайте да го сформираме, че конспирацията започва... 

Преди време ,имаше в нашия форум един безпардонен Тангрист ,който в един форум за божествения произход на един народ, беше писал ,че с нас на настоящия етап ,трябва да се провежда онзи принцип "сос кротко,сос благо и ако не слушаме какво ни пее радиото,и сос кютек".Същият ,благодарение на сънищата си, имаше и планове за прекрояване на  картите на Балканите.Същият, в група ,присъставаше в един демократичен форум ,където не беше с цел да демократизира, а беше с цел да разводнява,разколебава,раздвоява,разделя и завладява друг един етнос. Понеже ,на лъжата краката са къси и ги хванаха,то същите трябваше да напуснат,и понеже  не можаха да отидат далече ,то те направиха пристан тук в нашия сайт за провеждане на операция "Щурм унд дранг".Само ,че няма как краката да им са порасли и няма как да не сме били странични свидетели на преминалите пререкания там и затова не може да има повторение на филма,щото сме го гледали.
ПНК 2003 ,според мен ,ти не влизаш в този екип, но ако искаш можеш да се запишеш ,никой по силата на твоите права ,незнам доколко са гарантирани от Конституцията на Р.България,не може да те спре. След като влезеш може да се преброите и да се определите. Предполагам ,че ти ще спечелиш титлата "Добрият".

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
« Reply #26 on: April 14, 2009, 15:46 »
Защо смятате че всички помаци са мюсюлмани?
Ако помак стане християнин, неверник или от някава друга религия или религиозна секта престава ли да е помак?

Защото се възприемаме като такива. Чувал ли си за поп Шабан или пък за Иван ходжа?
Относно вторият ти въпрос, отговора е следния: От гледна точка на гена си е помак, но от гледна точка на самите помаци не е.

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #27 on: April 14, 2009, 17:56 »
Не не е факт!
За да се приеме за факт едно нещо,то това нещо първо трябва да е обективно или поне общоприето, а не да е нечие субективно мнение.

Какво е за теб обективно или поне общоприето?  Доколкото знам във всяка дефинициa направена за Помак съществува една думичка - muslim или мюслюман или мухамеданин. Я ми направи една  обективна дифинициа за помак без да използваш трите думучки които съм написал по горе.

Освен това, въпреки че се отклоняваме, ''радикалния'' ислям е проблем на самия ислям а не на отнашението към исляма.

И тука си наполовина прав: ''радикалния'' ислям е проблем на самия ислям но тои е следствийе от отношение към мюсулманите и ислямския свят. Това е доста дълга тема за това я оставям до тук. Само да отбележа че Усаме бин Ладен нямаш да го има ако не беше ЦРУ.

Защо примерно в Непал няма радикален будизъм въпреки китайското отношение.

Ами защото в Непал няма петрол.

И последно - дали познавам едно нещо или не го познавам е въпрос който изобщо не е актуален.
Не е задължително лично да познаваш нещо за да го критикуваш. Може да се ползва и чужд опит.
Примерно ти познаваш ли всички форуми в България за да ги критикуваш?

Значи без да ме познаваш лично без да сме си разменили две думички, ако познаваш някои които прилича на мен и си чул от някого нещо за мен е достатъцно за да ми направиш обективна характеристика и да си изградиш мненийе за мен. Извиняваи за изразa които ще използвам но това е логика на морско свинче.

Изглежда че тази вечер няма да мога да ти отговоря на предишния пост защо трябва да участвам в друго мероприятие но ще получиш и други отговори. :)

fotakiev

• Guest
« Reply #28 on: April 14, 2009, 23:48 »

Аз ще Ви задам въпроса по друг начин.Дано да го разберете този път:

Ако аз приема исляма и заживея в Родопите примерно  и се оженя за  ваша съседка или братовчедка, ставам ли помак?
Моля най-сериозно да ми отговорите!

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #29 on: April 15, 2009, 01:16 »
Аз ще Ви задам въпроса по друг начин.Дано да го разберете този път:

Ако аз приема исляма и заживея в Родопите примерно  и се оженя за  ваша съседка или братовчедка, ставам ли помак?
Моля най-сериозно да ми отговорите!

О, Фотакиев, ти прописа на кирилица - много се радвам, че мога по-лесно да те чета  ;D
Относно въпроса ти, който е задаван и от много други християни тук във форума, ще ти отговоря, както аз мисля: Като приемеш исляма и заживееш ако щеш в Родопите, ако щеш на Луната - ти ставаш българин-мюсюлманин. Тапия за помак няма кой да ти даде - самоопределяй се както искаш  ;D