Към Юзеиров . Искам да ти задам един много личен въпрос, ако искаш може да отговориш. Ти и брат ти помаци ли сте, защото аз нямам такава информация за това дали сте такива. Простете ми за незнанието. И ако може пишете на български, защото това улеснява четеното на вашите коментари.
"Sergei", тъй като Юзеиров не ти отговаря напълно на твоят въпрос, ако може, да допълня отговора на тоз твой въпрос за по-голяма яснота.
Доколкото е знайно от медиите, "Юзеиров-и" са турци (мюсюлмани) и не са Помаци, защото родителите им не са помаци, а и да искат не могат да бъдат такива и затова общото с Помаците им е единствено само религията която изповядват - Ислям .
Това, че както сам казва той, не знае, какво е Помак, говори хептен недотам добре за него, щото като участник в Помашкия сайт, май не е прочел за Помаците нищо в тоз сайт, където много подробно пише това, ама, това си е за негова сметка, щото като не знае нищо за тех, не може да очаква и от Помаците нищо да му разберат за неговата кауза в "МДС"!
Относно "Юзеировото" писане и езикът им тук, техният майчин език е турски, но е добре, че тук в сайятьа пишат освен на турски пишат повече и на български, защото българският им език е роден, а пък помашки език съм сигурен, че изобщо не го знаят, и е добре както казва по-отгоре самия човек Юзеиров, че в повечето случаи пише на български за да разбират повечето хора които влизат тук, макар да е писан с латински букви щом е понятен за повечето, то в туй нема нищо лошо, май!
От това, което той и брат му представят в този сайт, те и другите техни последователи се борят за някаква кауза, която кауза за некои е много права, за други е бая крива, но нека всеки сам да си прецени това, а и да не ги вини излишно!
Но, по техната кауза, те май имат доста зададени въпроси, на които болгарската законодателна, правосъдна и изпълнителна система, нещо не могат да дадат правилен, точен и безпристрастен отговор, поне азьи така сметам от тове което сме чели и видели по болгарските телевидения и вестникарията изписана за тех!?!