Горните мнения могат само да ме радват. Както казва Рахмие, шарената черга е винаги по-красива от едноцветната. Всички сме хора и трябва да се уважаваме взаимно, да сме толерантни едни към други, да се приемаме такива каквито сме.
Надявам се, че последното ми мнение по-горе е било правилно разбрано, но бих искал да внеса някои пояснения. Това, че се поздравяваме за различните религиозни празници е чудесен пример за уважение и търпимост. Както казва bukovqnoglu_s, взаимното опознаване на традициите и културата е мост към добруването на всички ни. Написах, че темата за Лазарница е провокативна поради една проста причина - не е поместена в правилния раздел. Не твърдя, че abc умишлено е направил това с някакви провокативни цели. Прочел съм всички негови постинги, които в действителност са добронамерени към всички. Но за да запазим този сайт като "място за мултиетническа среща", то трябва да се предпазваме от каквито и да са провокации. Какво би се получило, ако някои, които не са толкова добронамерени като abc, започнат ежедневно да пускат религиозни "поздравления", като се има предвид, че всеки ден се почита някой светец по православния църковен календар, правейки го единствено и само да подклаждат вражда? Макар напълно погрешно и необосновано, някои хора все още отъждествяват християнството с целия български етнос, който пък от друга страна като цяло считат за отговорен за всички беди на помаците през годините. Разсъждавайки по този начин те са против всичко християнско и/или българско. Разбираема, но не оправдана е тяхната реакция. Нужно е време за да се променят нещата и да имаме по-голямо доверие едни към други. Поради това мисля, че е удачно подобен род поздравления да се публикуват в отделен раздел. Така би било най-справедливо...