Author Topic: 21години от клането в Сребреница!- 11.7.1995г.  (Read 82188 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PETER

• Forum fan
Слушай какво, НЯМАШ право да обиждаш религията, особенно в свят за нея момент.

Това го разравяй на жертвите от Сребреница, Холокоста, Конкистата, Кръстоносвите походи, ......, и ... и т.н. и т.н.

или на тоя малоумник.

!!!част от съдържанието изтритo от модератор!!!

Offline muti6

• Adviser
Peter,за сетен път демонстрираш омразата си към религиите!Какъв е тоя мазохистичен атеизъм който практикуваш?Имам чувството,че болката на другите ти носи удоволствие.Не забравяй ,че отмина времето на вонйстващия атеизъм.Спри се малко и прояви уважение!!
Модераторите вземете мерки!!!!

Offline PETER

• Forum fan
Що бе Мутиш?
За геноцида в мюсюлманското градче Сребреница може да се пише, пък за .......околните християнски села и градчета Братунац, Сикиричи, Коневич Полье, Гдогова, Залажье, Факовичи, Лозница, Ордиче, Бильяча, Црн и Врх, Миличи, Каменица и Кравица не може.

Това твоето двоен стандарт ли е или да?
Що натискаш модераторите да ме цензурират?
Обори ме ако можеш.

Offline muti6

• Adviser
Петре,подтекста който влагаш,прозира много ясно и от самолет се вижда.Не се прави на гламав.
Никой нормален човек не може и не трябва да изпитва удоволствие от тези кланета(независимо от коя старана са на барикадата).
Не мога да разбера каква е тази твоя филосософия?Или си само за играта?Знай,че със сериозни неща не може да се прави гаргара.

Offline PETER

• Forum fan
Мутиш, аз влагам текст. При това се старая да бъда колкото се може по-изчерпателен и ясен.
Подтекста го влага само четящия текста. Т.е. ти.

Моята философия се казва хуманизъм.
Тя означава че поставям човеците и човечеството в центъра на света.
Не Бог, Отец, син, пророк и прочие измислици.
Тя означава че за да живеят хората в мир и да няма кланета,  хората трябва сами да си определят законите и живота, а не да се водят от разни религии и книжки с приказки.

А щом "Никой нормален човек не може и не трябва да изпитва удоволствие от тези кланета(независимо от коя старана са на барикадата)." то ги осъди ясно и ти, без да се опитваш да прикриваш кланетата на своите.
Това за мен ще е достатъчно.

Offline muti6

• Adviser
Петер,
Лично аз съм против насилието и войните.. Силно подозрителен съм само към твоя хуманизъм,да знаеш.Много често преминаваш границата.
Защо не приложиш съветите си към себе си?Пак ще се повторя:Най-гадния вид несправедливост е престорената справедливост."
Понякога миналото говори много по-добре за настоящето и нови думи никак не са необходими.Препоръчвам ти да четеш повече от книжките с приказките-развиват фантазията!!! ;D

Offline isuf

• Advanced member
Слушай какво, НЯМАШ право да обиждаш религията, особенно в свят за нея момент. В къщи или с приятелите си се пени, колкото искаш, но тук нарушаваш правилата и обиждаш хората и то не само християните. Просто християните сме чуствителни през тази свята за нас седмица и не можем да толерираме подобно поведение от твоя страна. Всеки друг път по християнски бих си замълчал и отминал постинга ти, но точно в Страстната седмица нямаш право злобно да плюеш и да публично да злословиш срещу вярата. А СТЪКМИСТИКАТА слабо ме интересува!
Призовавам и другите да се въздържат от обиди както към християнството така и към вярата като цяло през Страстната седмица и предстоящите празници!
Искам да споделя, че категорично осъждам клането в Сребреница и го пречислявам към най-големите престъпления против човечеството. Не мога да разбера, що за звяр трябва да си за избиеш толкова много хора....Плакал съм като гледах филм за клането. Аллах рехмет елейсен на жертвите, а палачите им ще си получат залуженото- горе има съдник и той вижда!
    Bravo Balkandjiq  za hubavite dumi

Offline PETER

• Forum fan
Петер,
Лично аз съм против насилието и войните.. Силно подозрителен съм само към твоя хуманизъм,да знаеш.Много често преминаваш границата.

Коя граница съм преминал, Мутиш?
Примерно тази ли?

Мога да ти извадя хиляди такива примери.
Това е което мен ме прави силно подозрителен към твоето миролюбие.
Коментирай ги, ако желаеш.

Offline isa71

• Forum fan
Ислямски духовник обяви терористите за неверници

„Тероризмът във всяко време, при всички условия, е срещу исляма. Убийствата, които терористите извършват, ще ги пратят не в рая, а в ада. Терористите са герои на огнената преизподня”, обяви Кадри, за когото вярата в Аллах е смисъл на живот.

Духовникът без страх посочва директно "Ал Кайда" и сходни групировки като организации, които интерпретират концепцията за джихад за постигане на свои цели, нямащи общо с благото на ислямското общество.

http://www.dnes.bg/world/2010/03/14/isliamski-duhovnik-obiavi-teroristite-za-nevernici.87672

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Петре и плодовете от атеистическия комунизъм ги жънем днес. А пък  макар и да беше атеистичен и той беше вид религия. Имаше национални празници и ритуали, култ към мъртвите и пр. Дори в началото се говореше за равенство и братство, за каквото говорят монотеистичните религии по света, но за Отвъдния свят. А да не говорим за геноцида и за нарушаването на малцинствените и религиозни права, които бяха извършени от тези чада на атеистичната пропаганда. С една друма и вас ви видяхме що за хора сте. За да материализирате очите на хората направихте куп предприятия и цехове и по такъв начин да спре негодуването им против малцинствената и религиозна политика. Но тъй като тези цеховете не бяха с искрени намерения, сега станаха свърталища на какво ли не и заприличаха на занемарените джамии през атеистическия комунизъм.     

Offline muti6

• Adviser
Най-лесният начин на този свят Петре е да си "Съдник".Май е време вече да почнем да мислим и за причините породили определени действия на определени хора и да се вземат адекватни мерки.Омразата е силна колкото любовта. За нея пък казват, че към третата година изчезвала. Докато омразата държи понякога поколения наред. Т.е. правещите лошо са повече. И не само заради омраза. А заради комплексите, които ги тресат и се опитват да избиват, заради суета, алчност, завист и други такива светли качества.
Това е един от много малкото въпроси, по които почти всички братя и сестри от различните верски деноминации и разновидности са на едно мнение.
Един е този, който определя, защото знае всичко, а ние се опитваме като една калинка кацнала на ръка, да видим, че и да осмислим това, отвъд хоризонта.Не че калинката няма заложено в себе си да знае всичко, но още е твърде далеко от него, и си играе на въпроси и отговори, на познание.
Хапселутно! Требе да се подхожда ендевидоално към сека случка, инак въпрозът виси кат прани гащи!!!   

Offline PETER

• Forum fan
Хубава новина, Иса. Този шейх Мухамад Тахир ул Кадри е разумен човек.
Дано не последва съдбата на Сарфаз Хюсеин Наееми и дано повече мюсюлмани се вслушат в нея.

Помак БГ,
атеистическия комунизъм е също толкова вреден за хората, колкото ислямския талибанизъм или християнския фанатизъм. Две мнения по този въпрос няма.
Много правилно си посочил приликите между религията и комунизма.
Освен това, той няма нищо общо с хуманизма, но това е дълга тема.

Мутиш,
Омразата ражда омраза и за да се спре веригата на отмъщението трябва прошка.
Трябва и отказ от претенцията че само едно нещо може да носи абсолютната истина.
Трябва отказ от тезата че, "Така както има едно слънце, така трябва да има един Бог."
Хората са различни. Слънцата са милиарди. За едни хора има, за други няма Бог.
За едни той е един, за други те са много.
На света има много място за всички.
Ние не сме калинки, а разумни хора, издигащи се все повече в познанието си за света.
Вече говорим за биологично безсмъртие, за овладяване на други планети, за пътешествия между звездите, а се опитваме да тълкуваме света с представите на чергарско племе, живяло преди векове.

Offline muti6

• Adviser
Мутиш,
Омразата ражда омраза и за да се спре веригата на отмъщението трябва прошка.
Трябва и отказ от претенцията че само едно нещо може да носи абсолютната истина.
Трябва отказ от тезата че, "Така както има едно слънце, така трябва да има един Бог."
Хората са различни. Слънцата са милиарди. За едни хора има, за други няма Бог.
За едни той е един, за други те са много.
На света има много място за всички.
Ние не сме калинки, а разумни хора, издигащи се все повече в познанието си за света.
Вече говорим за биологично безсмъртие, за овладяване на други планети, за пътешествия между звездите, а се опитваме да тълкуваме света с представите на чергарско племе, живяло преди векове.
Добре казано и почти вярно.
Хубаво е да разкараш медийния стереотип на ислямиста-терорист и да погледнеш към мюсюлманите малко по реалистично.
Петер,представата за вярата и неверитето  ще  да продъжи до  края на света. Вярата е нещо строго индивидуално, субективно, всеки човек я има, независимо за какъв се представя.  Религията си е личен избор,а и всеки прави сам своя избор, да вярва или не,мен това не ми пречи.Аллах напътства всички хора.
„Аллах не променя хората, докато те не променят себе си.” (сура ар-Раад(13):11)
 Човек не трябва да е само атеист, за да е щастлив,нали?Ето защо настоящето ни състояние няма да се подобри, ако ние не усъвършенстваме самите нас. Човек се преборва най-трудно със себе си. Дори в моменти, в които си си казал, че ето, егото ни е понамаляло, всъщност то ни говори, самопоглаждайки се доволно. Грубите материалисти се идентифицират с това, което им виждат двете очи за тялото им. Астралните люде се идентифицират с фината си материя-ум, разум и его.Можем ли да се чувстваме напълно щастливи, ако единият крак на тялото ни е обхванато в гангрена и бавно загива?Всеки от нас рано или късно достига до своята Истина.

Offline gece yolcusu

• Adviser
Днес се навършват 15г. от геноцида в Сребреница.
Аллах рааметейлесин на жертвите!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Днес се навършват 15г. от геноцида в Сребреница.
Аллах рааметейлесин на жертвите!
Аллах рахмет елейсин. Нека почиват в мир. Клането в Сребреница е една срамна страница в историята на 20 век...

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42