БГ е заставена да подпише сумати международни договори започвайки с Лозанския Международен Договор 1923.
--- България няма нищо общо с Лозанския договор - тя е само наблюдател. Само невеж анадолец може да пише подобни простотии.
Иначе много добре знаем и толерантността на някои българи.
--- Кои сте вие, Анадолската осведомителна агенция ли ?
С Ганйовски тарикатлъци не можете да се отървете от Лозанския договор, защстото има пък друг договор между БГ и ТР (1925-Анкара) където специално е подчертано че правата на малцинствата в БГ и ТР се подсигуряват така както е залегнало в самия Лозански Договор (1923)
Така че без да го извърташ трябва да си признаеш че БГ е задължена да спазва правилата на
Мюсулманското малцинство ( Точно така го пише в договора)
Ами Европейските конвенции свързани с малцинствата и правата на човека. Май че трябва първо да си човек и после да говориш за правата на другите.
Вместо да ми правиш дървена философия вземи та се позамисли защо сте на това дередже и не ми се фръцкай че някои гурбетчии немили недраги в Испания са печелили добре. Защо не преподават на българските си деца а ? През Османско дори никой не е ходил в странство за да се препитава. Я се съвземи малко че е срамота да се оправдаваш. Кой ви докара на това дередже?
------------------------------------------------------
2. 1925 Türkiye-Bulgaristan Dostluk Antlaşması’nda Azınlıklar Konusu
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının ardından, Ankara yönetimi pek çok devletle yaptığı antlaşmaların benzerini Bulgaristan’la da tesis etmiştir. Türk-Bulgar Dostluk Antlaşması, iki devlet arasında ‘bozulmaz bir dostluk’ ve devletler hukuku ilkelerine uygun olacak biçimde diplomatik ilişkilerin kurulacağını; iki ülke arasında bir ticaret, bir oturma ve bir de hakemlik antlaşması yapılacağını öngörmektedir. Oturma Sözleşmesi Ankara Dostluk Antlaşması’nın imzalandığı gün tesis edilmiştir.
18 Ekim 1925 tarihinde Ankara’da imzalanan Türk-Bulgar Dostluk Antlaşması ve antlaşmanın ayrılmaz bir parçası olan ekli Protokol, Bulgaristan’daki Türk azınlığa yönelik bir takım düzenlemeler içermektedir. Antlaşmaya bağlı olan ekli Protokol’ün A paragrafı aynen şöyledir:
“İki Hükümet, azınlıkların korunmasına ilişkin olarak, Neuilly Antlaşması’nda yazılı hükümlerin tümünden
Bulgaristan’da oturan Müslüman azınlıklarını ve Lozan Antlaşması’nın tümünden Türkiye’de oturan Bulgar azınlıklarını yararlandırmayı karşılıklı olarak yükümlenirler. Neuilly ve Lozan Antlaşmalarından herhangi birini imzalayan Devletlerin azınlıklar konusunda sahip oldukları tüm hakları Bulgaristan Türkiye’ye, Türkiye de Bulgaristan’a karşılıklı olarak tanır.”
Söz konusu maddeden de anlaşıldığı üzere, 1925 Ankara Dostluk Antlaşması’yla Bulgaristan, ülkesinde yaşayan Türklere yönelik bir takım yükümlülükler altına girmiştir. Bu kapsamda, Bulgaristan’daki Türk azınlık Neuilly Antlaşması’nın azınlık hükümlerinden faydalanırken; Türkiye’deki Bulgar azınlık da Lozan Antlaşması’nın azınlıklarla ilgili maddelerinden istifade edecekti. Dolayısıyla, Neuilly, Lozan ve 1925 Ankara Dostluk Antlaşmaları arasında sıkı bir bağ bulunmaktadır.
http://balturk.org.tr/lozan-antlasmasinin-bulgaristan-turkleri-icin-gecerligi/