YANLIŞ ! Sözün bitmemesi gereken yerler bu görüntüler. İnsanlar tarih boyunca güçlü olanın baskısıyla yine güçlü olanın iktidarında yaşadı. Susturuldu ve sustu. Bu garip bir kısır döngüdür, güçlü olan gelir susturur, susmazsa öldürür. Peki güçsüz olan güçlenip iktidara geldiğinde ne yapar ? İntikam alır, susturur ve susmazsa öldürür. Bunu kötü niyetle söylemedim; sadece tarihsel kısır döngü böyledir... Tahammülsüzlük böyledir işte insan denen yaratık çoğu zaman kendine bile tahammül edemiyorken(İntaharların nedeni) başkasına tahammül etmesi ne kadar zordur dimi ? Biz insanlar hep böyleydik. Karşımızdakini dinlemek için bile sabredemedik. Peki ne sanıyorlardı acaba ben onu merak ediyorum bu ölen insanların hiçmi yakını yoktu? bu yakınlar tarihsel süreçte bu savaşın arkasından yokmu olacaklardı ? Ne Hitler Ne Musolini bunu başaramadıysa (Yaptıkları insanlık dışı o kadar kıyıma rağmen) hiç kimse başaramazdı bunu bilmiyorlarmıydı ? Peki o zaman ne istiyorlardı ? (Yada acaba başlattıkları sürecin kontrolü ellerinden mi gittmişti?)
Neydi insanlığı yada insansızlığı bu noktaya getiren ?
Daha vahim tarafı hala benzer kıyımlar dünyanın pek çok yerinde sürdürülmekte ama aleni ama örtük şekilde... Hemde tarihi okumadan ders almadan bu yapılmakta!
Bize yani insan soyuna düşünme yetisi boşu boşuna verilmiş, hiç dünyada en akıllı yaratılan insandır diye geçinip kendimizi kandırmayalım.
Her birimiz birer yalandan ibaretiz...