Author Topic: Прикритата българофобия на някои помаци  (Read 38119 times)

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

Offline Bugi

• Member
  • **
Здравейте. Досега не съм писал във вашия форум, но от известно време чета темите и коментарите тук. Прави ми впечетление, че в някои от пишештие има зле прикрита българофобия. Разбира се това е тяхно право, но не мога да разбера защо тези с шалварите и джамиите са винаги прави? Защо те имат право да разиграват етническата карта, заплашвайки с нова Босна в България, ако им се ограничи влиянието в Родопите? Защо всички родолюбиви или патриотични български организации са винаги ”неромалници” и ”расистки” явления, а ДПС примерно, която съществува от 20 години, за разлика от нейния антипод ”Атака” е винаги права и миролюбива партия? Доколкото разбрах има желание и за някаква Помашка партия. Ако това е вярно, това значи ли, че ще бъде партия която се интересува само от добруването на помаците, но не и на останалите български граждани? Съжалявам ако ви звуча еклектично, а и целта на темата ми не е да ви провокирам. Ще се радвам ако ми отговорите.

П.п. Не мислите ли, че тук на балканите вече всисчки са изстрадали достатъчно и време да живеем по-нормално, незвисимо от етноса, религията или държавата към която принадлежим?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Грешиш, приятелю! Прочети още веднъж темите! Тук няма българофобия - има мнения против асимилацията и ислямофобията.

Offline Bugi

• Member
  • **
Все пак, позволете ми да имам мнение. Не казвам, че всички са такива, но за страничен наблюдател като мен, определено от някои участници лъха подчертано на българофобия. Просто атмосферата в някои от темите е такава.

П.п. В какво според Вас се изразява въпросната асимилация и ислямофобия?

Ismet DRAMSKY

• Guest
BUGI - Сигурно погрешно и едностранчиво виждаш коментарите в този форум, особено тази "българофобия", защо ли? Шалварите и джамиите са толкова прави, колкото са прави - разголените, минижупите и църквите в своите си коментари и виждания! Наличието на "българофобия" или въобще "фобия" я има в най-вече онези които си мислят, че държавата България е еднолично притежание и собственост само на "българо-християните" и единствено в тази държава трябва да има само "църкви" и "минижупи" и всеки гражданин на "тази държава" да се казва само "иван", "георги" или "петър"! "Фобията" на онези, които не искат да приемат, че около тях има доста по-различни хора и които със сигурност имат по-големи заслуги към "тази държава", но никой не иска да ги посочва, само и само защото са примерно мюсюлмани, помаци, дори и наши български турци, цигани, католици, власи и много много други! Тази измислена към държавата от Вас "фобия" на другите етногрупи е толкова натяквана от десетилетия и столетия  и сега още повече, че наистина на другите граждани в "тази държава" им е писнало да Ви слушат и не се учудвайте много, че някои от тях въпреки, че не са, се определят и вероятно ще се определят като "всякакви други", но не и като "българи", защото Вие с това определение виждате единствено "българохристияни, но онези към които задавате този въпрос са мюсюлмани. Такива има и Гърция, в Турция, в Македония, в Албания, в Косово и навсякъде по Балканите! Тази ваша "фобия", дори накара Вашите по род и кръв "македоно-християни" да се отдалечат от Вас, да си направят самостоятелна държава и като най-истински християни да Ви мразят и ненавиждат много повече от колкото си мисилите, че има такава омраза от мюсюлманите или пък от Помаците! Незная докъде ще стигнете с това негативно отношение към другите, най много да си съсипете "тази държава", а на мен не ми се иска  това защото, въпреки, че чувстуващ се като Помак, тя е и моя държава, обаче който ще ти повярва, ако си по-различен от другият! Ами, то е казано, какво сам си направиш, друг не може да ти го направи!!!  ::)

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Буги, защо не ни посочиш къде "лъха" тази българофобия?

Offline abc

• Forum fan
Ismet DRAMSKY донякъде си прав, донякъде не си. Не си прав, защото България е една, наша но шепата които си мислят, че я владеят са мноооого малка част от българите-християни и турците-мюсюлмани. В голямата си част българите-християни си опъваме каиша, броим стотинките преди заплата и се чудим дали да закърпим огнилите си от зимна луга коли или да се направим, че не сме видяли ръждата :(

Колко са българи македонците или помаците... всеки сам да си прецени. На македонците не мога да простя, че изчегъркват навсякъде по старите си паметници, църкви и камъни думата България, българин или български. Не мога да ги разбера защо моделират историята както им е удобна, та чак стигайки до комичност.

Увлякох се :)

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
нно се оплакват въпреки, че тяхното положение не е по-различно от това на мохамеданите.И мисля, че не си прав като съдиш обикновенните граждани за делата на управниците.Както аз не мога да съдя теб, за влиянието примерно на ДПС.Именно българите-християни се опитват да помагат и на циганите и на помаците, и на католиците и т.н.Веднага ти казвам, че ако не си забелязал тока на циганите им е безплатен помощи колкото искаш и пак ще кажат те ни дискриминират.Къщи им се дават без пари те ги рушат и ограбват.Какво да кажеш за такъв човек.Нормално хората да негодуват.За българо-мохамеданите, какво толкова са видели от обикновените граждани?Няма достатъчно джамии ли, където да си изповядват религията?Нямало толерантност ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ.Защо не погледне в Гърция?Ще се строят ли толкова джамии там!Никога!Но хайде кажи нещо на гръцките власти.Фобията идва от неуважението това е и то от другата страна.Аз ти казвам лично, че никога не съм делял хората по народност и вяра стига да имат ясно самосъзнание, че са българи, зощото живеят все пак тука.И вместо да се изучава по 12 часа корана в училище и да се насажда България като чужда държава или донор нека поне един час се отделя за История и други науки.Пък нека тогава да се мрази България.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Съжелявам час от коментара се изтри.....

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
По-добре изтрий целия си коментар, че като гледам няма и една дума истина.

Offline Gelina

• Forum fan
Къде се учи 12 часа религия? :)
Общообразователните предмети се изучават задължително, вкл. и история! ;)

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Къде се учи 12 часа религия? :)
Общообразователните предмети се изучават задължително, вкл. и история! ;)
  Моите уважения, но от репортажа за с.Рибново това разбрах.Но дари и да не е така часовете са много по моя преценка.И от всички репортажи личи, че децата не ичат в светски училища, а в религиозни.По мои наблюдения е така.

Offline Gelina

• Forum fan
  Моите уважения, но от репортажа за с.Рибново това разбрах.Но дари и да не е така часовете са много по моя преценка.И от всички репортажи личи, че децата не ичат в светски училища, а в религиозни.По мои наблюдения е така.

Нали не знаеш,колко са седмично часовете,как стигна до извода,че са много? Кое в училището те накара да мислиш,че е религиозно ,а не светско?

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...

П.п. Не мислите ли, че тук на балканите вече всисчки са изстрадали достатъчно и време да живеем по-нормално, незвисимо от етноса, религията или държавата към която принадлежим?

Аз лично така мисля... Но на подобни призиви много малко хора ще обърнат внимание, всеки си знае своето...

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Шалварите и джамиите са толкова прави, колкото са прави - разголените, минижупите и църквите в своите си коментари и виждания!

Църквата да се нарежда до разголеността и минижупите ми звучи пресилено вече... Бъдете обективни и не пишете глупости!

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
По-добре изтрий целия си коментар, че като гледам няма и една дума истина.
Така ли брате... Няма нищо вярно ами да се спре тогава тока и да се бутнат повечето джамии да те видя тогава какво ще кажеш....!?!?!?