Vij Chechliya imenata na moite roditeli sa razli4ni ,zashtoto moeto pokolenie imenata sa "moderni" , a imenata na roditelite mi sa razli4ni ot tezi na baba mi i diado mi zashtoto sa pak moderni.Ot predniat vek nasam mnogo se promeniha imenata.A i da ne zabraviame 4e sled hristianstvoto mnogo imena se promeniat i se slagat ot Bibliata naprimer ili na niakoi svetec, kakto i pri vas e taka v isliama.
Edva li ti shte iskash niakoga da si krystish sinyt Belio,ili dyshteriata Stanka.Ot 1498 dosega e minalo dostavreme i mnogo imena sa pozabraveni , no vse pak kato gi gledam 99% ot tiah sa syshtite kato tezi koito sym 4uval predi ot vyzrastni hora.
Ako iskash da iskarash 4e imeto Doriko e naprimer slaviansko shte stane mnogo dylag i sporen razgovor predpolagam, zashtoto edva li mojem az i ti da si predstavim kolko e slojno da se opredeli koia nacia sa slaviani i ima li izobshto nacia slaviani.Doriko ne sym go 4uval naistina.
P.P.Mnogo skoro shte vidish ti i drugi neshto za "slavianite" v rodopite i makedonskiat krai v temata pomashka edinti4nost