Author Topic: ОТЕЦ БОЯН САРЪЕВ е истински ДЯВОЛ !!!  (Read 41875 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline havallar

• Advanced member
Не знам, защо толкова го нападате отеца, но първо той не е вече в тв. Скат до колкото виждам.Другото което е няма нищо лошо да си смени човек вярата нали за това са и поповете и другите духовници.Много ясно, че ще има пропаганда нали всяка религия се бори за нови попълнения.Според мен каквито са и поповете такива са и ходжите и другите .....колкото повече толкова по-добре.Това дали покръства на сила звучи несериозно лично хора от с.Дряново община Лъки са ми разказвали как сами са го повикали да се покръстят младите хора.И така и е станало старите, не са искали, но младите всички са се покръстили.Тогава за какво да говорим.Не може един човек да покръства ей така ако мислете, че е лесно опитайте и вие да смените вярата на някой да ви видим.....
Религията не е връхна дреха да се сменя всеки ден.Тя се наследява от родителите.А пък ако искаш да няма различие,защо ти не станеш мюсулманин,таман гайдата ще ти лежи на фасадата.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Не знам, защо толкова го нападате отеца, но първо той не е вече в тв. Скат до колкото виждам.Другото което е няма нищо лошо да си смени човек вярата нали за това са и поповете и другите духовници.Много ясно, че ще има пропаганда нали всяка религия се бори за нови попълнения.Според мен каквито са и поповете такива са и ходжите и другите .....колкото повече толкова по-добре.Това дали покръства на сила звучи несериозно лично хора от с.Дряново община Лъки са ми разказвали как сами са го повикали да се покръстят младите хора.И така и е станало старите, не са искали, но младите всички са се покръстили.Тогава за какво да говорим.Не може един човек да покръства ей така ако мислете, че е лесно опитайте и вие да смените вярата на някой да ви видим.....

Вярваш ли си на думите? Ако някой от "другите духовници" се опита да работи с малка част от методите на Саръев, на момента ще го посетят от ДАНС с обвинение, че проповядва радикален ислям.

emin4eto

• Guest
Сменяйки религията си изменяш на родовите ценности,един вид се отричаш от това което си!..."Не може един човек да покръства ей така ако мислете, че е лесно опитайте и вие да смените вярата на някой да ви видим".....На никого не сме тръгнали да сменяме вярата, само защото не е на нашето,но въпроса е че по всячески начин се опитват нашата да сменят...естествено тези които сме истински вярващи не бихме я сменили каквито и да са облагите,но има и такива при които материалното надделява над духовното и правят какво ли не...ПАЗЕТЕ ВЯРАТА СИ И ПОМНЕТЕ КОРЕНИТЕ СИ!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Сменяйки религията си изменяш на родовите ценности,един вид се отричаш от това което си!..."Не може един човек да покръства ей така ако мислете, че е лесно опитайте и вие да смените вярата на някой да ви видим".....На никого не сме тръгнали да сменяме вярата, само защото не е на нашето,но въпроса е че по всячески начин се опитват нашата да сменят...естествено тези които сме истински вярващи не бихме я сменили каквито и да са облагите,но има и такива при които материалното надделява над духовното и правят какво ли не...ПАЗЕТЕ ВЯРАТА СИ И ПОМНЕТЕ КОРЕНИТЕ СИ!

Уфф, като видя думите род и корени настръхвам целия! Вярата няма нищо общо с корените. Тя е убеждение, а не наследственост. Твърдението, че корените обуславят религиозната принадлежност, която не подлежи на промяна, граничи по-скоро до расизма, отколкото до универсализма, чийто носител е религията.

Ако хората държаха на родовите си корени Ислямът и Християнството сега нямаше да ги има. Така арабите щяха да си останат езичници, вместо мюсюлмани.

Offline Whitesnake

• Avarage member
Уфф, като видя думите род и корени настръхвам целия! Вярата няма нищо общо с корените. Тя е убеждение, а не наследственост. Твърдението, че корените обуславят религиозната принадлежност, която не подлежи на промяна, граничи по-скоро до расизма, отколкото до универсализма, носител на който е религията.

Ако хората държаха на родовете Ислямът и Християнството сега нямаше да ги има. Така арабите щяха да си останат езичници, вместо мюсюлмани.

Prav si Mustafa.
Oba4e ima i drugo - pravo  na samozashtita kogato imenno zaradi korenuite si nie pomacite sme jertva imenno na elementi blizki do rasizma.
Vijdash li kak sa ni zapliuli 4e imame hubavi momi4eta jeni, sini o4i rusi kosi...Nima tova ne go zabelqzvash?
Spomni si vakhanaliite pokrai ribnovskite momi4eata po tv.
Ribnovo daje go prevarnaha edva li ne vav fetish.

Offline tsigahrah

• Member
  • **
Spomni si vakhanaliite pokrai ribnovskite momi4eata po tv.
Ribnovo daje go prevarnaha edva li ne vav fetish.
Хмм, това съм го пропуснал. Какво по-точно е станало?

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Религията не е връхна дреха да се сменя всеки ден.Тя се наследява от родителите.А пък ако искаш да няма различие,защо ти не станеш мюсулманин,таман гайдата ще ти лежи на фасадата.
  Точно за това са си я сменили драги, защото тяхните падеди са изповядвали християнството, а не мюсюлманската вяра и това, не го казвам аз а хората от селото.За това спри да пишеш глупости..... иди и ги попитай сам ако искаш...

Offline havallar

• Advanced member
кой?

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Уфф, като видя думите род и корени настръхвам целия! Вярата няма нищо общо с корените. Тя е убеждение, а не наследственост. Твърдението, че корените обуславят религиозната принадлежност, която не подлежи на промяна, граничи по-скоро до расизма, отколкото до универсализма, чийто носител е религията.

Ако хората държаха на родовите си корени Ислямът и Християнството сега нямаше да ги има. Така арабите щяха да си останат езичници, вместо мюсюлмани.

Правси тука и за това не виждам лошо някой да си смени вярата стига да иска.Ако някой може да смени вярата на вярващи хора елате ми се обадете....Но това, че някои искат да си върнат старата вяра си е тяхен въпрос......Пак казвам, че това са думите на хората от с.Дряново.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
кой?
  Хората от с.Дряново общ.Лъки заповядай..

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Дано да съм разбрал погрешно за гайдата.... на християнската ми фасада си отива перфектно.Ако не знаеш и християни и мюсюлмани са свирили и едно време и продължават да свирят и сега на гайда,защото са Родопчани......

Offline havallar

• Advanced member
  Хората от с.Дряново общ.Лъки заповядай..
Не мислиш че това е въпрос на личен избор .Ти не си човека да определи кой пише глупости.Как ги покръстихте с топа или с пушката?

Offline tsigahrah

• Member
  • **
Не се карайте - и двамата сте прави за себе си, но непремерените приказки не сближават хората.

Хайдутино, сигурно преди няколко века дядовците и бабите на тези хора са били християни. Знам, че много хора мислят другояче, но аз тука съм на едно мнение с тебе. Обаче това не може да е единствената причина да смениш вярата си. Защото ти пра-пра-пра-пра-пра-пра дядо си не го познаваш, но познаваш и майка си, и баща си, а вероятно и бабите и дядовците си, и ако те всичките са мюсюлмани, тогава това, че няааакога твоите прадеди са били православни християни, а може би и богомили - това тебе не те вълнува чак толкова много.
Хавалар, прав си - религията не е дреха. Но всеки трябва да има правото да си я смени, ако пожелае. Ако го прави с чисти подбуди, това е само за добро. Кой може да изброи хората, които с радост са приели исляма - аз не мога, но знам, че са милиони и милиони. Така е и с Христовата вяра. Така е и с Буда. Виждаш ли лошо в това?

Isyankar

• Guest
Вместо да получа отговор къде Саръев си крие танковете, разбрах за религиозността на гайдата....Сега почвам да се питам китарата и цигулката от коя религия ли са ... или древната орфеева арфа... Идва ми на акъла - животните в Родопите - също ли принадлежат към определена религия и обидно ли е за крава в Рибново да се казва Иванка вместо Фатме ?

Колко много въпроси само задавам, ама никой не отговаря ... а може би няма нужда...:)

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
Не мислиш че това е въпрос на личен избор .Ти не си човека да определи кой пише глупости.Как ги покръстихте с топа или с пушката?
  Аз ти предавам думите на българи-мохамедани приели християнството.Виждам в теб някаква гняв към тези помаци.Иди да спориш с тях не с мен, защото аз не мога да ти го обясня.Щом така са го почувствали остави ги на мира.Аз не покръствам никой друже няма и как да стане.....нещо си се объркал!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42