Author Topic: ОТЕЦ БОЯН САРЪЕВ е истински ДЯВОЛ !!!  (Read 41751 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Гелина,
Всеки регион има свои собствени проблеми. Ние знаем че такива и други мисионерски групи работят за християнизирането по Смолянско и Крумобградските райони. Ето защо приемам направените от вас коментари отнасящи се само за вашият регион.
Si vis pacem, para bellum !

Offline Gelina

• Forum fan
Ясно съм посочила,че за нашия район!

Offline Kumuk

• Senior member
Благодаря Shaban много хубава книга. Дали може да я намерим като цяло в pdf. формат или да я купим от някаде. И второ някои може ли да ми даде линк от където да сваля този прочут филм ''Гори гори огънче''. Толкова се говори за него а никъде не можах да го намеря. И някои знае ли този филм има ли документална стоиност или е само едно художествено произведение. Благодаря от сега на всички които ще ми помогнат.

Offline Ralitsa

• Member
  • **
Ето и един друг цитат из книгата на д-р Костадин Георгиев "Филетизъм или проклятие - някои аспекти на великобългарския шовинизъм".

....
И равно на подвиг е, ако някой съвременен български историк, докосвайки се до темата за приемането на исляма от родопските богомили, посмееше да отрони с половин уста: "Това е ставало повече доброволно". Само за тая фраза книгата на А. Вълчев е удостоена с унищожителна критика в списанието на българските историци.
Макар и да има славянски произход и да стои близо до българите в езиково отношение, това родопско малцинство, благодарение на богомилството приело доброволно и съзнателно исляма, тръгва по друг път, процесът на формирането на българската националност протича отначало докрай извън него - плътно до началото на двадесети век. Това, че то се оказа по ред стечения на историческите обстоятелства включено в пределите на България, беше една чиста случайност. И никакво основание, нито разумна причина могат да имат побългарителските напъни на старите и новите шовинисти. Всички актове на международното право, Хартата за правата на човека и марксисткото учение по националния въпрос изискваха щото то да разполага със своя малцинствена автономия, да бъдат защитени правата му, които бяха цинично погазени.
....

Offline abc

• Forum fan
Може ли в просто изречение да се обясни първопричината за явната неприязън към Боян Саръев?

Offline dim56

• Forum fan
Може ли в просто изречение да се обясни първопричината за явната неприязън към Боян Саръев?

Това устройва ли те?

Например ако някой ходжа или мюфтия завърти по християнските населени места ДАНС ще го привикат на момента.

Offline abc

• Forum fan
Не.

Isyankar

• Guest
Какво "значи" да завърти ? Някой има ли повикан ? Ходжите не ходят ли по християнски места ? На море само в Близкия изток ли ходят ? Какви са тези неща ...

Offline makedoneca

• Member
  • **
tozi mrasnik e jiv za drane toi ne mqsa ina çovek tovae üda koito misli samo za pari toi e pedal za tovae stanal papaz

Offline pirin22

• Member
  • **
Makedonets  kakvi sa priznatsite  za    4ovek  i ne  vseki   papaz  e pedal   po spokoino  s nervite  si
 4e ne ti  haresva   tova e drugo.

Offline abc

• Forum fan
makedoneca интелекта не се продава в магазина. Може би в книжарниците, но ти влизаш в хранителни предимно  ;)

Isyankar, аз наистина не виждам причината за толкова яростната омраза към Боян Саръев. Освен религията или по-скоро смяната и. Това значи ли, че всеки променил убежденията си и религиозните виждания по някаква причина трябва да бъде мразен? Аз не съм сигурен...

Offline dim56

• Forum fan
Isyankar, аз наистина не виждам причината за толкова яростната омраза към Боян Саръев. Освен религията или по-скоро смяната и. Това значи ли, че всеки променил убежденията си и религиозните виждания по някаква причина трябва да бъде мразен? Аз не съм сигурен...

Ами пробвай, за да се убедиш  ;)

Offline dim56

• Forum fan
Какво "значи" да завърти ? Някой има ли повикан ? Ходжите не ходят ли по християнски места ? На море само в Близкия изток ли ходят ? Какви са тези неща ...

Да го кажа по-разбрано за невъзприемчивите  ;)

Ако някой ходжа тръгне по християнските селища и да агитира хората да си сменят вярата, как ще реагира ова население? Как ще отразят това медиите - по същия начин, както шествията на Саръев ли?

Offline abc

• Forum fan
dim56, не ти се получава

Поствай се наведнъж, недей така - на пресекулки.

Всеки си поема риска. Медиите няма да го отразят по същия начин, не ме питай за неща които знаеш. В Турция обаче ще го отразят. Пак знаеш защо.

Приеми го като взаимен интерес, проповедника е поел риска да отнесе някой счупен зъб, спукана глава или пък не, но да си проповяда вярата. Хората го харесват и приемат предложението му, харесват и не приемат предложението му, не харесват и не му обръщат внимание и не харесват и му теглят бой.

Това е правото на свободен избор.

Isyankar

• Guest
Хаха .. Ами тука из София поне 100 пъти са ме спирали какви ли не да си сменям вярата - не само християнски, но и секти (не само секти, а конкретни религии) от други религии .... Някои може и да са законни ... Евангелистите май са си законни например .... Те също ходят и агитират - какво лошо - демокрация...Да си агитират ...

Според статистиката, най-податливи на нови религии са циганите в България, защото са може би най-малко вярващи или пък по други чисто етно-културни причини ...

Ама помаците като знам колко са ревностни към религията си и се самоопределят чрез нея основно - как тъй някой си ще дойде и ще ги прилъже....тия работи да не стават така ...