Author Topic: Писмо до България  (Read 7954 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Coban

• Avarage member
Писмо до България
« on: March 29, 2009, 21:51 »
Комшу Здравей,

Пиша ти от чужбина, и аз съм сина на твоят най близък  праятел и комшия H...........
Знаеш че от  много години съм по чужбина и Америка, и Българския малко съм го позабравил и те моля Комшу, да извиниш моите грешки.
Както знаеш върнах се от България преди няколко месеца и съм ти много обиден Комшу.

Много по възрастен си от мен,моите уважения Бай Иване, но много съм ти обиден Комшу .
От  пристигането ми в България ми се стори че ме отбягваш Комшу -казах си аз греша-Бай Иван не е като някои други Българи националисти И расисти?

Поздравих те “Здравей  Комшу как си”?
Не ми каза “Хошгелдин  Комшу” или “сине” както винаги ми казваше на Турски, преди когато баща ми беше жив, а ме подмина без да кажеш нищо Комшу ?
Знам те от малък Бай Иване, и помня как често идваше у нас, и ядяхте  и пиехте с баща ми Комшу, и уж ни уважаваше Комшу ,но виждам вече бащата го няма, и вас ви няма Комшу ?
Разболя се ненадейно, и по негово настояване го закарахме в Родината ни България Рахметлията или както вие Българите казвате “Бог да го прости” и си отиде след няколко дена като пристигнахме в България Бай Иване.
Да ти кажа Комшу,баща ми the чakaшe тeб Бай Иване, и всички други  приятели Българи да дойдете да го видите за последно Комшу -но вие не дойдохте?
Нали уж бяте големи приятели Комшу?
Много често баща ми те  канеше на Курбан и чевермета, и идвахте  не само твоето семейство Комшу, но докарваше и твои приятели и приятели на приятелите ти Бай Иване?
Бащата ни питаше  “Къде са моите приятели Българи, с които сме яли и пили,работили заедно И съм им вярвал И служил вярно цял живот”-  И ви чакаше Бай Иване, но вие не дойдохте Бай Иване да се простите с баща ми Комшу ?
Не дойдохте и на погрбението му- не мога да повярвам?
Никoй ден и вашият и  моят ред ще дойдат, Бай Иване-никoй не е вечен на този свят Бай Иване?
Аз понмя Комшу  когато ти беше тежко болен в болница и  казваше “Отивам си,простете” Бай Иване баща ми дни и  нощи, през цялото време беше до твоето болнично легло,докато се оправиш Бай Иване?
Казват “Добрините се забравят” и  е вярно Бай Иване?
Какво ти стана,откиде тази омраза  и  у теб Комшу ?
Видях в очите ти същата злоба и  омразата,  която ние Турците и  малцинствата в България сме свикнали да виждаме у доста Националисти и  расисти, най вече след насилствено сменяне на имената  на Малцинствата  в България Бай Иване?
Напоследък като си ходя в БГ, виждам  у много хора на улицата, и  навсякиде в нашия град и цяла  България се насажда ненавист и омраза към Турците и малцинствата,  и това не е на хубававо Комшу?

С векове Българи,Турци,Помаци, Роми,Македенци И други малцинства сме живяли заедно като братя Бай Иване?
Защо Бай Иване, защо?
Какво лошо сме ви направили Комшу?
Бай Иване  ти не беше такъв?
Нали  ти Бай Иване, преди 26 години казваше на  баща ми, че скоро ще има нещо голямо, и че в България ще има само една нация- Българи ?
Ние  не ти повярва тогава Бай Иване,но ти беше прав Бай Иване?
1984 година месец Октомври -помня като вчера, как от всиaкъде нашите Турски села бяха обкръжени от милиция,редовна войска и танкове като на война, и на всички наши Турци имената бяха насилствено сменени с Български имена?
Винаги ще помним тази грозна страница в историята на България Комшу.
Никога няма да забравя, как старци,жени и деца безнадеждно и безпомощно плачеха?Не мога да го опиша.
Помня как  Комшу пребиваха от бой,правеха каквото си искат с нашите старци и нашите жени И моми?Как ги отнасяха в неизвестност или затвор,как хора изчезваха или бяха намирани миртви или обесени ?
Как майчин език и всички Муслумански обичаи,погребения и ритуали,всичко друго бяха забранили-беше ни забранено да живеем Бай Иване-Беше ходене по мъките  Бай Иване.
Помниш ли Бай Иване  как Партийни членове Българи- учители или дирявни служители, милиционери, и доста продажници Комунисти  Турци  и агенти се гавреха с нас,командваха и глобяваха ако някой говореше на Турски, или слушаше Турска музика  Бай Иване?

Помниш ли Комшу  как през 1989 ни дадоха само 24 часа да напуснем България Комшу?
Знаеш ли  колко трудна беше раздялата за нас Комшу?
Знаеш ли, можеш ли да си представиш Бай Иване, какво е да си изпъден от родната си къща (която си построил след 15-20 години спестявания и тежик почтен труд) от Родината си,Родният край, да оставиш роднини и приятели и всичко което родителите ми и ние бяхме построили с пот и тежик труд Бай Иване?
Pomnish li Bay Ivane poneje niamahme vreme za “nishto” ti ostavihme bezplatno krava s tele i 500 kg  furaj i tsila pokistnina By Ivane?
Нали ти Бай Иване И баща ми плакахте с часове заедно?Това крокодилски сълзи ли бяха Бай Иване?
Много добре знаеш Бай Иване, с какъв труд и тежка  физическа работа си изкарвахме хляба и  допринасяхме за развитието на  икономиката на нашата Родина България, и  че нямахме нищо обшо с политици, лъжци и  измамници а само си гледахме работата бай Иване?
Като си ходя в България виждам  много от тези същите продажници,  и дето насилствено ни смениха имената, все още са на работа сега като Полицаи а не Милитионери, или са станали началници или видни Политици Бай Иване?
Много често даже и  в чужбина ми викат Комшу  “Вашият Доган така вашият Ахмед онака”? Нали той беше “ваш” Бай Иване, И работеше за “вас” и  той никога не е бил “наш” Бай Иване, И аз или ние повечето Турци от България нямаме нищо общо с него или с други като него Бай Иване?.
Чувал съм много често Бай Иване Българи и  да ни казват “ Османлиите така са направили и  ние незнам  си какво ще ви направим”?
Каква е моята вина за събития(ако е вярно и  са станали) преди векове Бай Иване?
Всичко което пише в Историческите книги написани през Комунизма не е вярно или е изопачено( аз не вярвам Бай Иване),и мисля Бай Иване че всеки режим,личности или държaва, си  пишат Историята както им оттирва Бай Иване?
Искам да обясня на доста кисогледи расисти Българи  Бай Иване, че никиде по света  не се е чуло и  видяло да  осийдат пра-внука за  доказано в сида прещипление извиршено от пра-дядо му Бай Иване.
Примери в Историята колкото си искаш Комшу
Ако Хитлер на времето е избил милиони хора, това значи ли Бай Иване че сега всички трябва да мразят,сидят или наказват днескашните Германци, Комшу?
Да можехме да върнем колелото на истирята назад Бай Иване и  да ги нямаше тези войни И убийства Бай Иване, но знаеш че е невъжможно Комшу?
Ето затова да забравим миналото Бай Иване.Не можем да живеем в миналото Комшу, И трябва да гледаме същото да не се пофтори пак Бай Иване.Знаеш Бай Иване живота е кратък И както знаеш “Двама се бият третият печели” Комшу?

Видях сина ти и твои приятели Бай Иване по СКАТ ТВ .Бяха група и викаха като откачени Бай Иване “Турците въn от България”Циганите на сапун” ,”България на българите" и са били членове на една от николкото националистически  партии които са били против Турците и малцинствата в България Комшу ?
Нали от векове сме живяли в България, и сме се трудели за тази държaва и че България е не само ваша, но и на всички  Помаци,Роми, Гърци,Арменци, Евреи, Македонци и други етности които са се родили и живеят там Бай Иване?
Не знаят ли сина ти  и “другите” Бай Иване, че сме в 21 век Бай Иване, и че никoй Бай Иване, няма право да пъди гражданите от Родината им Бай Иване, и че това е най глупавото нещо дето съм чувал  след Хитлер и Втората световна война Бай Иване?
Толкова години вече и чужбина ни омръзна вече Бай Иване и напук на тези които викат “Туpците вън От България” се стягаме няколко семейства да се върнем завинаги в Родината си България Бай Иване-чахакахме много години Родината ни да се оправи, но не се оправя, и трябва вече никoй да я оправи Бай Иване?
Aко е  живот и здраве скоро ще се видиме в България Бай Иване.
Много Поздрави на семейството ти, комшиите и моите синародници Българи Бай Иване.
А……..H……….
Сеаттле,САЩ
2009-03-19

fotakiev

• Guest
Ynt: Писмо до България
« Reply #1 on: March 29, 2009, 22:19 »
Vie serbesci se 4udite kakvo da izmislite!
E, priznavam beshe dobyr opit za pokazvane na turski f.......i.
Ama tova ne e turski forum!
Neshto ste se obyrkali ...
Tuk e forum na bylgari-musulmani, hora koito iskat da se nari4at pomaci i priateli....

Isyankar

• Guest
« Reply #2 on: March 29, 2009, 22:24 »
Много манипулативно написано мнение, което иска да разпали изкуствена вражда. Уверявам автора му, че бай Иван и бай Хасан изобщо не са се повлияли от политиците и отново си ходят на гости и се уважават по братски. Дори не искам да влизам в дискусия по тази тема, тъй като е манипулативно и провокативно поднесена.

Да не говоря, че там се говори за несъществуващо "македонско" малцинство в България...Ако в България има "македонци" - то те са мнозинство, защото са над 4 млн в цяла Западна България почти !! Само, че не съм ги видял все още - вече 5 год живейки в географската област Македония ...

Offline abc

• Forum fan
Писмо до България
« Reply #3 on: March 29, 2009, 22:34 »
 Чудех се дали изобщо да напиша нещо, защото нивото е художествена самодейност с елемент на страдалчески лиризъм.

fotakiev и Isyankar са казали каквото бих казал.

Offline Coban

• Avarage member
« Reply #4 on: March 29, 2009, 23:04 »
Здравейте,

Много ми е интересно как от един път и тримата (fotakiev,Isyankar,abc)  се оказа че сте на едно и също мнение?Да не би да сте от една и съща банда, извинявам се партия исках да кажа

Offline abc

• Forum fan
« Reply #5 on: March 29, 2009, 23:11 »
Явно и тримата се дразним от празни приказки  ;)

Offline Coban

• Avarage member
« Reply #6 on: March 29, 2009, 23:18 »

В това писмо не намерих нито една празна думичка, а да не говорим за празна приказка.Имам чувството че вие говорите празни приказки

Явно и тримата се дразним от празни приказки  ;)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #7 on: March 29, 2009, 23:20 »
Както кажеш

fotakiev

• Guest
« Reply #8 on: March 29, 2009, 23:21 »
Здравейте,

Много ми е интересно как от един път и тримата (fotakiev,Isyankar,abc)  се оказа че сте на едно и също мнение?Да не би да сте от една и съща банда, извинявам се партия исках да кажа

Zdravei Coban,

Ne se poznavame kakto i ne se poznavam sys abc i Isyankar.Ot tova, 4e mneniata ni syvpadat mojesh da si napravish izvod kolko pravdopodoben e teksta postnat ot teb.Ne sa li ti kazvali 4e edinomislieto ne vinagi e priznak na partiina prenadlejnpost.Mai tezi izbori mnogo glavi mytiat...

Isyankar

• Guest
« Reply #9 on: March 29, 2009, 23:22 »
Coban, в този форум не се толерират потребители, които с първото си мнение отварят нова тема ! Или всяко 5то мнение им е във нова тема... Мисля, че админите ще си свършат работата отново безупречно ...

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #10 on: March 29, 2009, 23:28 »
Приемам и се придържам към мнението на Фотакиев и Исиянкар вярно възродителният процес е много негативно явление но на фона на няколко вековното съжителство м-у бай Иван и ага Хасан трябва да те уверя Кобан  че комшолука и уважението са живи въпреки всичко.

Offline YusnI

• Member
  • **
« Reply #11 on: March 29, 2009, 23:33 »
Tva 4i bai Asan i bai Ivan sa ot razli4ni religii ni6to ne vliae na priqtelskata im vryzka, tuk iskat da kajat 4i turcite li ili misulmanite ni sa uvajavani ot byglarite hristiqni, i tva ne e taka za6toto mn mn hora gledat na 4oveka a ne na religiqta.I toq komentar samo iska da predizvika zloba ili omraza kam drte.. Ma mai 6e trqbva da opitat otnovo tva s ne6to po izraboteno.... i nadali 6te gu postignat ;))) 

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #12 on: March 29, 2009, 23:56 »
Абе това си е нечие предизборно послание - какво да го коментираме  ???

Offline Coban

• Avarage member
« Reply #13 on: March 29, 2009, 23:57 »
Имам чувството че Помак.eu е ваш, вие го спонсорирате или вие сте админ\а?Защо мислите че всички ви подкрепят, и са на вашето мнение?Вие диктатор или сте?

Coban, в този форум не се толерират потребители, които с първото си мнение отварят нова тема ! Или всяко 5то мнение им е във нова тема... Мисля, че админите ще си свършат работата отново безупречно ...

Offline Coban

• Avarage member
« Reply #14 on: March 30, 2009, 00:03 »
Аз мисля че цяслата картина в момента в България - всичко е описано много ясно и точно.Това  разбира се, е мое мнение

Приемам и се придържам към мнението на Фотакиев и Исиянкар вярно възродителният процес е много негативно явление но на фона на няколко вековното съжителство м-у бай Иван и ага Хасан трябва да те уверя Кобан  че комшолука и уважението са живи въпреки всичко.