Author Topic: PlovdivMedia - Помашка партия ще се пръкне в Пловдив!  (Read 32143 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline havallar

• Advanced member
Е, как така тая партия на християните, която твърдиш ти събира едва към 300 000 гласа - това ли са християните само в България ? А онези със свастиките и сталиниските тениски в нея - и те ли са от автентичните християни ? Моля те не обиждай религията ми с тази партия...
Няма смисъл спора е безмислен и не води до никакво решение или познание.Явно се търси конфликт а аз съм против.

Isyankar

• Guest
Е как безмислен...5 страници вече има изписани по темата .... в медиите пише "създава се помашка партия" - създателите казват "нищо подобно - няма да е само помашка" - нашия спор едва ли е толкова важен, но нещо като анализ на събитията ...

Offline abc

• Forum fan
havallar, Атака е партия на шепа лумпени. Атака печели благодарение на слабата държава и на ДПС, както и ДПС помпа гласове за Атака. Те са скачени съдове.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Идея - Да  вземем да поканим тук в Сайта ни политиците,дето рег помашка партия и се загрижиха за нас 2 месеца преди изборите,да ги поканим тук да чуят глас народен! :)

Isyankar

• Guest
Ами те, Назми, ако толкова са се загрижили - смешно ще е да не са влизали в най-големия помашки форум в България в Интернет ... Освен, ако дълбоко не подценяват все още световната мрежа, което не виждам как би могло да им помогне, ако е така ...

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Знаят за нас те политиците Isyankar ;), я виж една Атака не им минава седмицата без помашкия ни сайт помак.еu..,какво остава тогава учредителите и ръководители на помашка партия да не знаят за най-популярния помашки сайт.Ама не ни и требват де тук,ще се изпокара народа 8)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Голям чат се е развихрил в тази тема. Три дена ме няма и някои хора вече ще ме стигнат с постингите.

Приятелю Isyankar, с последните ти постинги / а само днес са повече от 50/ имам чувството, че тук пише водещ от Скат, който изобщо не се интересува от фактите и от мненията на събеседниците си като си пее една и съща песен. То бива предубеденост, но твойто минава граници.

Имайки предвид, че според българската конституция и историография помашки етнос не съществува - тогава не виждам проблем да няма помашка партия. Но, ако мисли някой да прави второ ДПС и да дискриминира непомаците в смесените райони, където такава партия ще има власт - няма да го бъде това...

Не се безпокой, второ ДПС няма да има. Идеята тук е да се направи половин ДПС. В ход е максимата "Разделяй и владей!".

Защо не мога да се съглася с теб, като казвам, че ми звучиш като водещ в Скат? Първо на първо ДПС не е етническа партия - бърка се с факта, че досега само чрез ДПС мюсюлмани са могли да влезнат във властта. Ето ти списък /търсачка/ на депутатите от 40-то Народно събрание :

http://parliament.bg/?page=ns&lng=bg&nsid=3

Опитай се да откриеш мюсюлманско име сред депутатите от листите на политическите пратии извън ДПС? Не си губи времето, такива няма да намериш! Втори въпрос - дай ми имена на мюсюлмани /турци или помаци/, които да са участвали в управлението на България преди явлението ДПС? За повече от 100 години независима България, такива не успях да открия.

Мюсюлманското население на Република България е 12% според последното преброяване. Според предложението на един участник по-горе за пропорционално представяне във всички етажи на властта, това означава мюсюлманско представителство, изразено в този процент. Или, в парламента трябва да има 29 депутата мюсюлмани. Нека да видим колко са те в момента. В другите листи такива липсват затова публикувам листата на ДПС. Ще кажеш - но те са 34, вместо 29! Дали е така :

АЛИОСМАН ИБРАИМ ИМАМОВ
АРИФ САМИ АГУШ
АХМЕД ДЕМИР ДОГАН
АХМЕД ЮСЕИН ЮСЕИН
ДАУТ ИДРИЗ ОСМАН
ЕРДОАН МУСТАФОВ АХМЕДОВ
ИЛКЕР АХМЕДОВ МУСТАФОВ
ЙОРДАН КИРИЛОВ ЦОНЕВ
КАМЕН КОСТОВ КОСТАДИНОВ

КАСИМ ИСМАИЛ ДАЛ
ЛЮТВИ АХМЕД МЕСТАН
МЕТИН МЕХМЕДОВ СЮЛЕЙМАНОВ
МИТХАТ САБРИ МЕТИН
МУСА ДЖЕМАЛ ПАЛЕВ
НЕДЖМИ НИЯЗИ АЛИ
НЕСРИН МУСТАФА УЗУН
НИГЯР САХЛИМ ДЖАФЕР
НИХАТ ТАХИР КАБИЛ
РАМАДАН БАЙРАМ АТАЛАЙ
РЕЙХАН ИБАДУЛА АБЛЕКИМ
РЕМЗИ ДУРМУШ ОСМАН
РОСЕН ЗЛАТАНОВ ВЛАДИМИРОВ
ФАТМЕ МУСА ИЛИЯЗ
ФИДЕЛ ДИМИТРОВ БЕЕВ
ФИКРЕТ ХЮДАЕТОВ ШАБАНОВ
ХАСАН АХМЕД АДЕМОВ
ХРИСТО ДАМЯНОВ БИСЕРОВ
ХЮСЕИН МУТАЛИБ ХАМДИ
ЧЕТИН ХЮСЕИН КАЗАК
ЮКСЕЛ АЛИ ХАТИБ
ЮНАЛ САИД ЛЮТФИ
ЮНАЛ ТАСИМ ТАСИМ
ЮСЕИН АПТУЛА ДЖЕМИЛ
ЯНКО АЛЕКСАНДРОВ ЯНКОВ

От 34 народни представители в тази листа шестима са християни. Това е парадокс! Никоя от останалите партии не е отстъпила по 12% от избираемите места на мюсюлмани. ДПС обаче дава цели 18% на християни. Прословутата турска толерантост в самоуправлението, наследена още от Османската империя, и тук си казва думата.

Ние можем да си лаеме колкото си искаме, да не спираме телевизорите си с програмата на СКАТ, но фактите са си факти, и когато те проговорят, можем само да замълчим.

Isyankar

• Guest
С адвокати на ДПС (а може би и нещо много повече) няма да споря. :)

ТВ Скат няма в моя град от доста време, а и да има не бих гледал ... ти явно доста я гледаш обаче :)

Само ще коментирам съвсем кратко, че шестима християни не компенсират шестима "възродители"  или 6 ченгета или както искаш ги наречи .... За 8 год на власт не успяха един възродител да вкарат в затвора - то това дори не е мюсюлманска партия, ами да не казвам каква....Ама кой каквото си е избрал - това си тегли ..... :) Но не е прието във форума да се коментира надълбоко тази партия - нека да я оставим ...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Мисля, че говоря за представителството на мюсюлмани в етажите на властта, а не за ДПС. Иначе ти бе този, който пръв спомена тази партия /на няколко пъти/. Нямам никакво намерение да ти съдействам в чата, а и виждам, че havallar вече се е изморил. Затова спирам дотук.   

Isyankar

• Guest
Виж .... Не знам дали ще се окажа прав, но помни ми, че до 10 год в България ще дойде правителство в което ще има по-малко мюсюлмани от сега, но ще направи повече за мюсюлманите отколкото сега правят властимащите ... Понякога въпроса не е до името на министъра ... щото кел файда, ако се казва Юнал Лютфи и целия му живот е минал да не казвам в какво ....

Трябва да делим хората отгоре не по религия, а на комунисти и некомунисти....Освен, ако тук няма хора с ярки леви убеждения, но не ми се вярва...

Да не бъда разбран погрешно - според мен също е редно в Парламента и Мин Съвет винаги да има между 10 и 20% мюсюлмани - но те да не са по някаква квота или само от една партия, тъй като тогава или ще са на власт или ще са в опозиция и утре като падне от власт партията, която коментираме - няма да имат представителство мюсюлманите ... Силно се надявам да видим повече мюсюлмани в листите тази година, но да не забравяме, че ще има и мажоритарен вот с който, ако са тарикати и наистина искат промяна на статуквото - някои партии ще застанат зад кандидати-мюсюлмани ... Да видим ...

Offline abc

• Forum fan
ДПС не била етническа партия? Браво! Евалла!
Българите в ДПС са за цвят, за пред хората. ДПС е партия ползваща методите на БКП - шантаж, манипулиране, натиск, наглост и все такива общоприети добрини.

Isyankar

• Guest
Да не обръщаме темата за партията на А.Д., че ще се наложи да затрият цялата тема...Впрочем сериозно трябва да се обмисли предложението ми да има една тема в който и да е раздел с име "Политика" , където да коментираме политиката....наивно е да се смята, че живота ни днес не зависи от политиците и те са в някакъв паралелен свят...определено си личи, че много хора тук имат ясно и изразително мнение по доста политически въпроси и  не виждам защо трябва да си го стискаме....:)

Offline Ralitsa

• Member
  • **
Българите в ДПС са за цвят, за пред хората. ДПС е партия ползваща методите на БКП - шантаж, манипулиране, натиск, наглост и все такива общоприети добрини.

E, tuk si mnogo prav - bylgarite a ne hristiqnite, kakto gi nari4a mustafa_b. Izob6to ne e qsno v sluchaq dali spomenatite bylgarski imena se nosqt ot hristiqni! Pak se byrka nacionalnostta s religiqta - ima mnogo hora (v tova 4islo i az) koito nosqt bylgarski imena, no sa ne po-malko musulmani ot kolegite im s turski ili arabski imena :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница

E, tuk si mnogo prav - bylgarite a ne hristiqnite, kakto gi nari4a mustafa_b. Izob6to ne e qsno v sluchaq dali spomenatite bylgarski imena se nosqt ot hristiqni! Pak se byrka nacionalnostta s religiqta - ima mnogo hora (v tova 4islo i az) koito nosqt bylgarski imena, no sa ne po-malko musulmani ot kolegite im s turski ili arabski imena :)

Всички сме българи! Крайно време е да разглеждаме понятието "българин" като обозначение за национална /гражданска/, а не за етническа принадлежност /етноним/. Какво означава "няколко българи за цвят"?! Етническия произход привилегирован ли е? Нима Хасан не е български гражданин? abc, нали ти твърдеше, че и родените в България виетнамци са също българи?

Вероизповеданието обаче ни е различно. Именната система /християнски и мюсюлмански имена/ най-добре илюстрира това различие. Не говоря за български имена, защото всички имена са български след като се носят от български граждани. Използвам определението "мюсюлмански" и "християнски", което също не е съвсем точно, тъй като много граждани са атеисти и не се асоциират с никое вероизповедание, независимо от името, което носят. А има и такива, като Ралица, които са мюсюлмани, но с традиционно християнско име.

Izob6to ne e qsno v sluchaq dali spomenatite bylgarski imena se nosqt ot hristiqni!

Напротив, сигурно е. Според справката в Google шестимата са християни /с християнски произход /.

Isyankar

• Guest
Шестима християни, а други шестима възродители ... Възродителите и те ли за цвят са сложени ? Тя много шарена таз партия тогава :)