Türkçe > Duyurular
3. POMAK ŞENLİĞİ (TRETİYAT POMASHKİ SABOR)
AlperenKIRIM:
--- Quote from: AlperenKIRIM on May 02, 2009, 17:50 ---himm evet
bence kavramlara da dikkat edilmesi gerekir, simdi balkan turkleri kavrami ile pomak senligi kavrami ayni degildir. mesela ben bu resimleri baska bir yerde yayinlasam burdakilerin pomak oldugunu kim anlar? :)
simdi ammenna bu tur sosyal kulturel faliyetler tabi ki kolay yapilmiyor, organize edenlere, katilanlara , buraya yayinlayanlarada tesekkur ederim.
ben olaya duz mantikla elestirisel olarak baktim :) bizde(kirimilar) cok kelepir degiliz , kimse yanlis anlamasin :)
--- End quote ---
bakin simdi bu benim meselegi kavradigim mesajimdir!
--- Quote from: kor_nisa on May 02, 2009, 19:18 ---kirimlilar - kırımlılar mı demek istiyörsun
Yeni bir ihanet mi yapmak istiyörsun?
Kurcalamana gerek yök. Bu böyle kabul edeceksin.
--- End quote ---
bu da bunun altina yazilan mesajdir, muhabbet akisinin anahtari burdadir.
yok bunu boyle kabul ediceksin bu muhabbete girmiceksin , ne yaw bu site degil sanki kuba komunist devleti...
plevnepomak:
Şimdi güzel kardeşim bir kere sen bu sitenin ne olduğunu pekala biliyorsun Yani Pomak sitesi.Ehe şimdi bu fotoları burada da görüyorsun. yani başka yer dediğin bir yer değil burası.Bizim bunları başka yerde yayınlama derdimiz yok burda kendi aramızda paylaşalım yeter.amacımız kendi kültür ve değerlerimizi geliştirmek ve dolayısı ile O senin hiç tasvip etmediğin bulgaristandaki Pomaklarla bir bağ oluşturmak.Ülkemizin yapamadığını biz yapmış oluruz. O pomaklar değilmiydi hem ordaki türkler tarafından dışlanan hemde türkiye tarafından sahiplenmeyen. Al ve Gör işte .Bu şenlikle bunun adımları bizler tarafından atılıyor.yani Bulgaristanda sahiplenmeyen iki arada kalanlara biz sahip çıkıyoruz işte .
Kırımlılar meselesine gelince ,
sen nasıl Bulgaristandaki bazı pomakların yaptıklarını baz alıpta burada öne çıkarıyorsan O arkadaşta kırımlıların tarihin sayfalarında ihanet oıarak yer almış bu gerceği senin önüne koymakta haksız değil yani.
AlperenKIRIM:
--- Quote from: plevnepomak on May 03, 2009, 20:25 ---
Şimdi güzel kardeşim bir kere sen bu sitenin ne olduğunu pekala biliyorsun Yani Pomak sitesi.Ehe şimdi bu fotoları burada da görüyorsun. yani başka yer dediğin bir yer değil burası.Bizim bunları başka yerde yayınlama derdimiz yok burda kendi aramızda paylaşalım yeter.amacımız kendi kültür ve değerlerimizi geliştirmek ve dolayısı ile O senin hiç tasvip etmediğin bulgaristandaki Pomaklarla bir bağ oluşturmak.Ülkemizin yapamadığını biz yapmış oluruz. O pomaklar değilmiydi hem ordaki türkler tarafından dışlanan hemde türkiye tarafından sahiplenmeyen. Al ve Gör işte .Bu şenlikle bunun adımları bizler tarafından atılıyor.yani Bulgaristanda sahiplenmeyen iki arada kalanlara biz sahip çıkıyoruz işte .
Kırımlılar meselesine gelince ,
sen nasıl Bulgaristandaki bazı pomakların yaptıklarını baz alıpta burada öne çıkarıyorsan O arkadaşta kırımlıların tarihin sayfalarında ihanet oıarak yer almış bu gerceği senin önüne koymakta haksız değil yani.
--- End quote ---
ustteki mesajin ilk bolumunu anladim , tesekkurler...
kirimlar konusunda da o zaman o arkadasin hakli ise devam etsin, bende ona pomaklarla cevap vericem... madem oyle goruyosunuz problem yok
plevnepomak:
--- Quote from: AlperenKIRIM on May 03, 2009, 20:36 ---ustteki mesajin ilk bolumunu anladim , tesekkurler...
kirimlar konusunda da o zaman o arkadasin hakli ise devam etsin, bende ona pomaklarla cevap vericem... madem oyle goruyosunuz problem yok
--- End quote ---
Ben o arkadaşı kırımlılar konusunda haklı gördüğüm yok.Benim ifade etmk istediğm başka .yani senin bulgaristandaki pomaklarla ilgili tutumuna karşın Kırımlıları öne çıkarmakta haklı .anlayabiliyormusun.
AlperenKIRIM:
--- Quote from: AlperenKIRIM on May 02, 2009, 17:50 ---himm evet
bence kavramlara da dikkat edilmesi gerekir, simdi balkan turkleri kavrami ile pomak senligi kavrami ayni degildir. mesela ben bu resimleri baska bir yerde yayinlasam burdakilerin pomak oldugunu kim anlar? :)
simdi ammenna bu tur sosyal kulturel faliyetler tabi ki kolay yapilmiyor, organize edenlere, katilanlara , buraya yayinlayanlarada tesekkur ederim.
ben olaya duz mantikla elestirisel olarak baktim :) bizde(kirimilar) cok kelepir degiliz , kimse yanlis anlamasin :)
--- End quote ---
bak simdi bu mesajimdan sonra adam bana kirimlimisin ve yeni bir hainlik mi yapmak istiyorsun diyor
--- Quote from: AlperenKIRIM on May 03, 2009, 04:16 ---ne o soru zor mu geldi :)
yok oyle 3 kurusa 5 kofte , 3 kurusa 3 kofte...
balkan turklerinin organizasyonuna kendi kafaniza gore isim koyup millete pazarlayamazsiniz :D
pomak senligi ise pomak senligidir balkan turkleri bulusmasi ise de balkan turkleri bulusmasidir.
ben kirim kokenliyim fakat balkanlarin bulgaristan ulkesinin kuzeyinde ki dobruca bolgesinde yasiyorum!! balkan turkleri deyince yani sen kime neyi kabul ettiriyosun? bi kere balkanlarda yasayan o turk benim.
--- End quote ---
daha sonra ben ona bu mesaji yaziyorum ve kirim hakkinda yazmaya basliyor yani senin anlicagin o kirimlilar hakkinda yazmaya basladiktan sonra ben de bulgaristandaki pomaklar icin yaziyorum. yani ilk o yaziyor...
madem anlasilmiyo kardesim , biz arkadasla devam edelim , benim pomaklar hakkinda bu baslikta yazdiklarimin hepsi gecerlidir buyur kor_nisa kardesim devam et...
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version