Türkçe > Duyurular

3. POMAK ŞENLİĞİ (TRETİYAT POMASHKİ SABOR)

<< < (8/13) > >>

AlperenKIRIM:
uway uway  ;D nelerde bilirmis neler ...

evet kirimlilarin bir farki da burda , yukseldigi zaman osmanli yukselir cuktugu zaman da osmanlinin padisahlari vefat eder. simdi evvela kirim hanligi bir hanliktir yani bir topluluk veya bir azinlik degil devlet kurmus bir hanliktir, kendi zamaninda dunyada sadece ve tek "han" lakabina layik cengiz han soyuna mensuptur, yani mavi kan tabir edilen asil soy kirim hanlarinda mevcuttur. osmanli hakimiyetinde olmus olmalarina ragmen statuleri diger osmanli idaresi altindakilerden cok cok farklidir, zaten tum tarihcilerin kabul ettigi hatta osmanlinin miras gosterdigi "osmanli olmasa yerinde kirim hanligi olur" diye bir mesele vardir! osmanli arsiv kaynaklarinda dahi osmanlinin kirim hanlarina "han" diye hitap ettigi gorulmustur...

simdi o birinci shik bir teoriden ibarettir, yani o kanal meselesi icin daha farkli tarihsel teorilerde vardir.

gelelim ikincisine :)

simdi bir kere merzifonlunun bir kirim hanina artislik yapmasi haddine mi yaw! sen bir kere bir pasasin kardesim sen kimsin ki bir han'a trip yapiyosun ha? orda kismi olarak hakli olan kirim hanidir, zaten savas sonunda osmanli padisahi kirim hanina sadece kirilmis ve merzifonlulun kelleyi ucurmustur. yani suclular cezasini cekmistir. o zamanin hiyerarsisi bellidir halife - han - pasalar v.s. bir pasa han'a artislik yapamaz kardesim , kelle gider...bu hanlik islerini siz pomaklar bilmezsiniz :)

osmanlinin bu kadar buyumesinde ve guclenmesinde kirim hanliginin etkisi cok buyuktur.

madem tarihi olaylara girdik , orda da karsilastiralim isterseniz kirim ile pomaklari  ;D 400 yillik bir hanlik ile balkanlarda kucuk bir slav musluman toplulugu olan pomaklari :)

bello:
AlperenKIRIM,
Nekadar eminsiniz Pomakların Müslüman slav olduklarına. ne vakit kanıtlandı bu ben hatırlayamadım..

AlperenKIRIM:
simdi birde en sonda eklenmis kirim tatarlari bu hallerini kendi eli ile hazrilamistir.

elbette takdir-i ilahi vardir fakat hatalarda vardir ve haksizliklarda vardir... aynen tum milletlerde oldugu gibi, osmanlida yikildi sonucta...

bir kere kirim tatarlari vatan ne demek bilen insanlardir devlet ne demek bilen insanlardir. yaw siz kiytiriktan bir senlige kendi izminizi yazamiyorsunuz hemde musluman bir ulkede olmaniza ragmen , kirim tatarlari sifirdan %80i rus olan kendi vatanlarinda meclis kurdular 15 gun sonra da 1. dunya kirim tatar kongresi yapicaklar , yani tum dunyadan kirim tatarlari bir araya gelicek  ;D kavrayabiliyomusun :)

ki sana daha televizyonlarindan radiolarindan kitaplarindan kurduklari okullardan universitesinden haber ajanslarindan gazetelerinden soz etmedim ;D

hadi devam et :)

AlperenKIRIM:

--- Quote from: bello on May 03, 2009, 19:10 ---AlperenKIRIM,
Nekadar eminsiniz Pomakların Müslüman slav olduklarına. ne vakit kanıtlandı bu ben hatırlayamadım..

--- End quote ---

dogru soyluyosunuz hepsi musluman degil

bello:
slav oldukları ne vakit kanıtlandı, dinini sormadım..

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version