... След което съм решил да те блокирам с цитати...
Че ти какво прави до сега?
Само цитираш, а като ти обезкостих всичките мнения собствена мисъл почти нямаше.
То оня цитат на Маркс за опиума май ще излезе верен. Дотолкова си се надрусал с религиозни цитати.
Все пак да уважим няколкото изречения собствено мислене.
1. То вярно че Корана почва с “чети” ама според мен би трябвало да почна със думата “зубри”.
Ами какво да е това четене освен да е зубрене, при положение че езика на който се чете “четенето” не се знае.
Я кажи колко мюсюлмани разбират това дето се проповядва на арабски?
Освен това е ясно че това чети (зубри де) се отнася за Корана, та е безсмислено да продължаваме да се будалкаме за ученолюбието в Корана.
Ако в Корана има пропаганда на някакво ученолюбие то то е за учене на самия Коран, който както по-долу ще стане ясно е измислица и детинско суеверие.
2. За думите на Айнщайн вече отговорих на Мустафа, ще отговоря и на теб.
" Думата бог/ съхранено е оригиналното писане/ за мен е единствено проява и продукт на човешките слабости, а Библията е сбор от почтени, но все пак примитивни легенди, които, освен това, са съвсем детински. Никаква, дори най- умела интерпретация не може да промени това за мен."
"За мен юдаизмът, както и всички останали религии е въплъщение на най-детински суеверия. , А еврейският народ, към който съм щастлив да принадлежа, с чийто манталитет усещам дълбоко родство, за мен не притежава никакви особени качества, отличаващи го от всички други народи. Съдейки по моя опит, евреите не са по- добри от други групи хора, макар че от най- лошите ракови образувания ги защитава отсъствието на власт. В останалото не виждам в тях нищо, което би свидетелствало за тяхната " избраност".
http://bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=14999Само дано не изкараш писмото на Анщаин фалшификат.
3. За думата “проумявай”.
Не ги броих колко са ама не е лошо да извадиш и всичките цитати с думата “убивай”
Обзалагам се че ще са много повече и ако продължиш да вадиш безсмислени цитати с цел да ме блокираш, то и аз ще почна да вадя подобни с цел да отблокирам блокираното.
Каквото повикало такова се обадило – както казват мъдрите хора.
4. Вярно че мюсюлманите не са терористи, но защо повечето терористи са мюсюлмани.
Прост въпрос на който едва ли ще се наемеш да отговориш.
А примерите за Андалусия и с таджика Авиацена са вече толкова изтъркани и остарели, че даже сам не им вярваш.
Посочи ми поне 10
съвременни мюсюлмански изобретатели или 10 общопризнати
съвременни мюсюлмански писатели на нерелигиозна тема и ела пак да се хвалиш.
5. Това че едно нещо (религия) е способствало за образуване на друго нещо (народ) не значи че същото нещо (религия) ще запази онова на което е помогнало да се образува.
Малко сложно се получи, ама като го прочетеш 5-6 пъти ще го схванеш.
Медицината например учи че продължителното прилагане на опиати довежда до пристрастяване, а от там и до загиване на организма.
6. Хубаво е хората да се образоват заради себе си и заради бъдещето си, заради шансовете които изникват пред тях, а не за да кажат или докажат на някого нещо си.
Ако съм изтървал нещо - свиркай.