Когато българите са приемали православието Византия е водила войни и завоювала територии, не с молби и убеждения. Само, че исторически сме се сродили и като политически акт, като начин са влияние са успяли да наложат православието и тук. Това е било политика, а не масово убеждение и нужда на народа. Когато обаче държавата е приела показно новата си религия естествено, че ще подготви емисари, проповедници, ще отдели някой лев за да прокара религията си сред стадото. Когато мине достатъчно време и част от стадото е вироглаво минава войската и въвежда ред. Така е било при нас, така е било и там. Арабите тогава и преди са били цивилизация. Имало е наука, учени, медицина...
20 стават 200, после 2000 е мед за ушите на властта, но това са го правели тогавашните колеги на Боян Саръев. Но сега той е мразен.
Атака има еднозначно отношение в този форум, не е харесвана доколкото знам ни от християни, ни от мюсюлмани, ни от атеисти, ни от будисти. Ако не си разбрал, значи малко си чел. Атака обаче печелят на гърба на слабата ни държава. Те печелят използвайки ежедневни злободневни битови и междучовешки отношения, които ако се спазва закона няма да съществуват. Мен няма да ме видиш нито в атака, нито пращайки турците в Турция. Има добри и лоши хора, и някъде мнооого назад остават произход, религия и други имагинерни стойности определящи човека.