Български > Религия и мистика

Има ли свободна воля?

<< < (39/43) > >>

ovchar:

--- Quote from: Беглик on April 10, 2009, 17:01 ---До Овчаря, да чувал съм да казват така докторите, но това, което казваш за мързеливостта  изглежда много важно за оздравяването, т.е. пациентът трябва да направи също всичко, което зависи от него за да се излекува, а не да разчита само на Аллах или пък само на Аллах и доктора.

--- End quote ---

....а не да разчита само на Аллах или пък само на Аллах и доктора.

Ахам, и аз това думам. Демек да не е мързелив, а да отиде до болницата. Или да си е спестил парички за да може да се лекува. Или ти си мислиш, че с мързел ще ги спечели?  ::)

Беглик:
Благодаря, Овчарю. Приятен уикенд.

ovchar:

--- Quote from: PETER on April 10, 2009, 17:02 ---Че ти какво прави до сега?  :)
Само цитираш, а като ти обезкостих всичките мнения собствена мисъл почти нямаше.
То оня цитат на Маркс за опиума май ще излезе верен. Дотолкова си се надрусал с религиозни цитати.
Все пак да уважим няколкото изречения собствено мислене.

1. То вярно че Корана почва с “чети” ама според мен би трябвало да почна със думата “зубри”.
Ами какво да е това четене освен да е зубрене, при положение че езика на който се чете “четенето” не се знае.
Я кажи колко мюсюлмани разбират това дето се проповядва на арабски? ;)
Освен това е ясно че това чети (зубри де) се отнася за Корана, та е безсмислено да продължаваме да се будалкаме за ученолюбието в Корана.
Ако в Корана има пропаганда на някакво ученолюбие то то е за учене на самия Коран, който както по-долу ще стане ясно е измислица и детинско суеверие.

--- End quote ---

Ти и с българския си на аферим.

Чета: - 1. Възприемам със зрението си написан или напечатан текст. (Чета интересна книга) 2. Разбирам и запаметявам написан или напечатан текст. (Чета интересна книга) 3. Произнасям, за да поучавам, наставлявам.(Чета нравоучение)

(Съвременен Тълковен Речник- Габеров, стр.1003)

Зубря: - Заучавам наизуст, механично, без да разбирам и да мога да прилагам теория, задачи.
 (Съвременен Тълковен Речник - Габеров, стр. 270)

Нали ти казвам, че сега и български трябва да те уча  :'( :'( :'(

Я кажи колко мюсюлмани разбират това дето се проповядва на арабски? ;)

Все едно да ме питаш сега след като сме влезли в европейския съюз колко евродепутати знаят английски? Ма знаеш ли европейците колко ги интересува  колко българи знаят? Те казват ЩОМ СИ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИН, ХЕЛЕ ПЪК ДЕПУТАТ ЩЕ ГО НАУЧИШ БЕ ЧОДЖУМ.

Ако в Корана има пропаганда на някакво ученолюбие то то е за учене на самия Коран, който както по-долу ще стане ясно е измислица и детинско суеверие.

Чети   в името на твоя Господ, Който сътвори човека от съсирек! Чети! Твоят Господ е Най-щедрия, Онзи, Който научи чрез калема,
(Коран 96: 1-4 )

Къде прочети, ЧЕТИ КОРАНА? Ако не можеш да четеш български на турски да ти го напиша?  ;D

PETER:
Кажи сега, не се стеснявай, колко мюсюлмани разбират това дето се проповядва на арабски?
Виж колко прост въпрос ти задавам.  ;)

ovchar:

--- Quote from: PETER on April 10, 2009, 17:02 ---2. За думите на Айнщайн вече отговорих на Мустафа, ще отговоря и на теб.http://bgfactor.org/index_.php?cm=12&id=14999
Само дано не изкараш писмото на Анщаин фалшификат. ;)

--- End quote ---

Ти да не си луд? Нека си седи мен ме устройва. Айнщайн не е доволен като Карл Маркс от Юдеизма и Християнството, защото и думичка не е чувал за Исляма. Ако е казал нещо дай насам цитатче.

А за Бог какво казва? Проучи още малко. Защото той упреква юдеите затова, че те описват Бог като човек със същите слабости, недостатъци и т.нат.... 
 За домашно: Точен а не разпокъсан цитат на Айнщайн относно Бог. Ако си безсилен да го направиш кажи ми! Аз ще ти го сервирам.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version