Български > Религия и мистика
Има ли свободна воля?
ovchar:
--- Quote from: PETER on April 09, 2009, 19:27 ---
Колкото до децата на кралете в арабските страни. По добре се интересувай от децата на обикновенните хора в тия страни. Ония които нямат образование и право на избор. А жените даже нямат право да са човешки същества а направо ги вписват в паспорта на мъжете им.
--- End quote ---
Интересувах се и видях с очите си. Имат си ДИКТАТОРИ ,които са подкрепени от великите сили на света, които са мноу демократични. Та тези диктатори каквото им кажат те това правят. Както ние по времето на Тодорчо. Втората причина е, че арабите никога (освен когато са били истински мюсюлмани) не са отдали значение на човешко същество наречено ЖЕНА.
А за избора питай мен дали съм имал когато дядо ти ми е сменял името или просто си е премълчал?
ovchar:
--- Quote from: PETER on April 09, 2009, 19:27 --- Затова ходжите по помашките и турските села спирате младежите и най-вече жените да се образоват и ги гледате накриво когато слизат от автобуса на връщане от университетите.
--- End quote ---
Не ходжите а необразованите граждани го кажи. И тук пак ти благодаря, че ги подсещаш хората , че трябва да се образоват на всяка цена и че вече няма комунизъм, да вървят да работят където им падне само и само да си образоват дечицата. За да може утре някакъв си Петър пак да не каже на децата им, че са неграмотни. А напротив да кажат на Петър, ЧЕ ТЕ СА ПО ЦЕННИ ОТ НЕГО, И ЧЕ МОГАТ ДА МИСЛЯТ МНОГО ПО РАЗУМНО ОТ НЕГО.
И накрая чоджум, ДА СИ МИ ЖИВ И ЗДРАВ И ТИ!
ovchar:
--- Quote from: PETER on April 09, 2009, 22:37 ---Наивно е да се мисли че Бог ще прати писание на хората пък няма да пуснеш поне един ангел да проповядва сред тях че да го щракна
--- End quote ---
Естествено. Виж как е наивно да вярваме, че Петър има УМ, защото не ни го пуска да го щракнем с фотоапарата. ;D
ovchar:
--- Quote from: PETER on April 09, 2009, 22:37 ---
Науката е привилегия на нерелигиозните. Науката изисква доказване, каквото в религията няма.
--- End quote ---
Докажи ми следните неща:
1. Аз като собственник на фабрика за вафли , знам кога е годността на една вафла, а ти като собственник на своето сърце защо не знаеш кога му е годността?
2. След като си позитивист и вярваш във видимите и изпробваните неща, докажи ми защо не мога да видя твоят УМ?
3. След като функцията на сърцето е да изтласква кръвта по тялото ти, защо твърдиш че то може да чувства или обича? Докажи ми видимо как ОБИЧА И ЧУВСТВА СЪРЦЕТО ТИ?
fotakiev:
--- Quote from: ovchar on April 10, 2009, 12:24 ---
Не ме карай да ти давам уроци по българската история, много те молим. Това вече пък ще е прекалено. Щото това изречение Да плюеш на религията не значи че плюеш на народа си не може да го каже един българин, който си е чел историята.
Да те подсещам ли как се образува БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС???? Нали знаеш какво прави Борис???? Чувал ли си как коли прабългарите в името на Християнството? И как обединява Славяни и Прабългари под покрива на Християнството??? Защото преди него, преди той да покръсти славяните и прабългарите насилствено, нито един Хан от времето на Аспарух до неговото време не е успял да НАПРАВИ ОТ СЛАВЯНИТЕ и ПРАБЪЛГАРИТЕ ЕДИН ЕТНОСТ БЪЛГАРИ? Никой не е посмял. Благодарение точно на Християнството той създава една нова нация, един нов етнос. И като четеш по нататък историята си ще видиш, че религиозните християни са изиграли най-важната роля за запазването на този етнос.
--- End quote ---
Vijdam 4e si gledal fimla "Han Asparuh" , no neshtata ne stoiat taka.Istorici otnegovreme misliat to4no kato teb sega.Islavianite bili tolkova mnogo i razli4en etnos, 4e daje sme i pove4e slavianski narod ;).Aide i ti malko pro4eti druga istoria ne tazi koiato viziram.
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version