Български > Религия и мистика

Има ли свободна воля?

<< < (33/43) > >>

abc:
Иран определено е пример за страна с истинска демокрация. Не експлоатират, но са с късмета да са се родили на море от нефт и разбира се, без ничия помощ го разработват.

Това ли ти е модела за държавност?

PETER:

--- Quote from: mustafa_b on April 09, 2009, 19:59 ---Според ПЕТЕР ...
--- End quote ---

Мустафа, мисля че се изразявам ясно и недвусмислено поради което нямам нужда от говорител.
Ако обичаш ограничавай се до изказване на твои мисли а не пояснявай мои мисли.

Освен това отново смесваш вяра и религия. Аз отричам религията. Това са църквата, писанията, низпосланото, свещенниците, догмите и прочие инструменти на власта.
Вярата е друго нещо.
Ако Бог е създал света нито го е създал както е описано, нито е опълномощил тия които са го описали.
Наивно е да се мисли че Бог ще прати писание на хората пък няма да пуснеш поне един ангел да проповядва сред тях че да го щракна за спомен с фотоапарата.  ;)

Науката е привилегия на нерелигиозните. Науката изисква доказване, каквото в религията няма.
Религията е догма. Наука с догма не става.

А науката на Иран без руските специалисти е нула.

http://e-vestnik.bg/2475

Ади,
забрави този

Закария Ботрос - Най-търсеният неверник на света  ;)
http://www.pravoslavie.bg/content/view/10253/162/
Знаеш ли защо е толкова трудно да се откажеш от исляма? Той ще ти каже защото го е правил.

mirvam:

--- Quote from: PETER on April 09, 2009, 22:37 ---Наивно е да се мисли че Бог ще прати писание на хората пък няма да пуснеш поне един ангел да проповядва сред тях че да го щракна за спомен с фотоапарата.  ;)

--- End quote ---
Ти самият ангел ли си, та имаш претенции към Бог кой да изпрати като пророк. Не мислиш ли, че твоето е "наивно"?
А и ако бъде изпратен ангел, със сигурност няма да се доближи до такива като теб, които отричат религията.

mustafa_b:

--- Quote from: abc on April 09, 2009, 22:11 ---Иран определено е пример за страна с истинска демокрация. Не експлоатират, но са с късмета да са се родили на море от нефт и разбира се, без ничия помощ го разработват.

Това ли ти е модела за държавност?

--- End quote ---

Ставаше дума за "несъвместимостта" между религия и наука. Не съм изказал симпатии към модела на управление в Иран, но не мога да се съглася и с метода на насилствено налагане на демокрация, както е в Ирак.

mustafa_b:

--- Quote from: PETER on April 09, 2009, 22:37 ---Мустафа, мисля че се изразявам ясно и недвусмислено поради което нямам нужда от говорител.
Ако обичаш ограничавай се до изказване на твои мисли а не пояснявай мои мисли.

--- End quote ---

Да, изразяваш се много точно и ясно - религията няма място в обществото. Водиш тенденциозно всяка тема към противопоставянето на наука и религия. Затова, за да не се подвеждат по-новите членове, се налага да те пояснявам.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version