Tai, po podrobno da obiasniavam na Petreto za da niama sili da govori gluposti. Korana e validen za vsichki vremena, poneje v nego ima znamenia za vsichki vremena. Primer za tova, lesno bratle. Togava mejdu arabite e imalo poeti, koito sa bili nesravnimi, korana idva i oborva poeziata i krasnorechieto im. Arabitu vdigat race,i si premalchavat.
А ако се съмнявате в това, което сме низпослали на Нашия раб, донесете една сура, подобна на неговите, и призовете вашите свидетели освен Аллах ако говорите истината! (Koran 2:23)
Segammm togava arabitu sa ostanali bezpomoshtni da otgovoriat na tova znamenie. Sega ako mislish, che ima tozi problem tova se otnasia i za tvoite mili ateisti kato Sam Haris i Richard Dawkins. Ako pretendirat, che e tova slovo na chovek, i te bi triabvalo da se praviat na po umni ot proroka Muhamed, ta i te mogat da napishat edna sura podobna na sura ot korana. Vij kakto vijdash tova znamenie e validno za vsichki vremena. A onova za braka shte e validno za segashno vreme, ako ima sashtia proplem i sashtata situacia v dneshno vreme, t.est chocum ako nie jiveehme na plemena i rodove, kakto togava arabite, slavianite i prabalgarite
sa jiveeli na plemena i rodove.
Drug primer :
Не видя ли [о, Мухаммад] как постъпи твоят Господ с владетелите на слона? Не превърна ли Той коварството им в заблуда? И изпрати срещу тях ята от птици, които ги замеряха с камъни от печена глина. И ги стори да приличат на проядени листа. (Koran 105:1-5)
Togava grupa ezichnici sa se otpravili da razrushat onazi chernata kutiika, koiato hich ne vi e priatna
, i Allah im razkazva igrata. Tova e bilo validno za onova vreme zashtoto e imalo takav problem. Sega ako iskash kaji na tvoite bratia da se opitat da premahnat chernata kutiika, da vidish ima li Allah niama li?
No do kato si sedish miren i si krotak tova znamenie shte e za onova vreme.
V sura jenite ne se opisva brak s rodninite, a prosto ima samo ogranichenia za tezi, koito sa zabraneni. Tai kato tochno po tova vreme horata sa jiviali na plemena i rodove i sa bili zatvoreni kam drugite obshtnosti ili razlichnite hora i ne e sashtetsuvaval medicisnski problem, zatova tova ogranichenie ne e bilo v po-goliam mashtab. Kakto togava e niamalo cigari i droga, zatova ne sa posocheni kato zabrana nito v korana nito v hadisite. No v dneshno vreme sled kato gi ima, sravniavat se s podobni vredni neshta ot tova vreme, i sled kato imat sashtoto sadarjanie se priemat za zabraneni ot islama. Drugo ima,
kade v istoriata pishe , da mi pokajesh iavno i iasno, che togava decata na hora, koito sa skliuchili takav brak sa se rajdali invalidi, ili deformirani??? Samo da mi posochish citatche! V dneshno vreme shtom ima i 1% risk decata ot podobni brakove da se rajdat s nedostataci, tova e strogo zabraneno v Islama. Vsiako neshto, koeto e vredno za zdraveto na chovek e zabraneno spored Islama. Naprimer da vzemem cigarite. Niama tekst za cigarite nito v korana nito v hadisite, che sa zabraneni. No medicinata e dokazala veche, che 100% e vredno za zdraveto, v tozi sluchai sravniavaiki tova s alkohola mojem da kajem, che sa zabraneni. Zatova v islama ima edno poniatie KIYAS- SRAVNENIE, sravniavane na novite poniatia sas starite. V 7 vek e niamalo cigari, i slavianitu ne sa pushili kato nashte v dneshno vreme. No sega gi ima, i niama edin miusiulmanin v sveta koito da kaje: Neee, te sa pozvoleni, sled kato varhu kutiata pishe, che ubivat. Samoubiistvoto v islama e zabraneno. A deloto na kamikadzetata e delo na Lenin. A koito se uchi ot nego, se uchi ot nego, ne ot proroka mi Muhamed. A tova neka John Gray da ti go obiasni:
http://mediapool.bg/show/?storyid=130527&srcpos=9&p=0 ... za da ne pishesh gluposti v drugi forumi.
A Petreto shte mi posochi li citat ot balgarskata istoria za slavianite i prabalgarite tochno po onova vreme dali sa se jeneli za rodnini ili ne? Ili shte mi se izmakva, zaobikaliaki go tova??? Ami tarsi malko be choveche, cheti. Vij ia kak imam vreme hem da doia ovcete hem da vidia kakvo pishe tam? I sia tvoite dedi shtom sa se jeneli za rodnini Nenormalni ili deformirani li sa bili? Demek celi dva razlichni etnosa (slaviani i prabalgari) spored teb sa bili deformirani i sakati taka li?
Ti za moite ovce ne se pritesniavai, ia shtoto poluchavam mliako ot tiah i gi hrania. Ti si gley tvoiata rabota, da propagandirash ot sutrin do vecher , kolko sa loshi i tapi miusiulmanite, ta belkim izkarash nekoi lev??? Inache shte vidish ti choveshki izbor kato umresh ot glad???
Ai stiga tolkova, otivam da doia ovcete