На някой май му излезна пяната,но иначе наистина съм безродник и не бих пролял и капка кръв за някаква си химера наречена Родина или Държава..
Къде е записано ,че запазването териториалната цялост на която и да е държава е задължение на всеки гражданин. Мен въобще не ме интересува териториалната цялост на която и да е държава ,та дори да се казва ако ще и Америка.Не ме интересува и как ще се казва държавата в която живея , не ме интересува и дали има съвпадение между името на държавата и онова подкоето разбираме под Родина. Интересува ме единствено това ,никой да не пипа моята лична територия и собственост и държавата да бъде добра към мен ,ако не нарушавам законите и които би следвало да са справедливи и да осигуряват добър стандарт , за да мога да кажа и аз ,че "държавата това сме ние".
Запазването териториалната цялост на която и да е държава е задължение само на държавата ,а не на гражданите. Тоест ,ако държавата иска да си запази целостта си трябва да е перфектна към всички граждани .
По вашата логика , не бяхме ли 500 г. в рамките на Османската държава , защо тогава някои не казвахте "Държавата това сме всички ние".
Така ,че не се бъркайте в работите на Държавата ,и не вземайте нейните отговорности за ваши, защото във всеки момент може да станете вие престъпници на държавните закони.