Author Topic: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda"!  (Read 219981 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
Ynt: Лаф Мохабет- " Govorilnq ot naroda".
« Reply #165 on: May 31, 2009, 22:47 »
Много работа, братче, покрай тия избори. Нямам много време да влизам в сайта.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #166 on: May 31, 2009, 22:51 »
Neznaeh ²e
Много работа, братче, покрай тия избори. Нямам много време да влизам в сайта.
Ne znaeh 4e pishesh v spisanie - ¨TEMA¨.
Ne znaeh i fakta 4e si avangarda na balgarskite jurnalisti boreshti se sreshtu korupciqta.
No i ti ne znaeshe 4e az sam hodil v selo Dolni Cibar nali?

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #167 on: May 31, 2009, 22:54 »
Е, благодаря ти за комплиментите, Метка. Тепърва ще се опознаваме.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #168 on: May 31, 2009, 22:59 »
Е, благодаря ти за комплиментите, Метка. Тепърва ще се опознаваме.
Dano Inshallah.Alah da te pazi ot dushmani.

A znaesh li kavo e stanalo sas selo Gorni Cibar?
Takova selo dnes ne sashtestvuva, a go e imalo realno.
Iz4eznalo e prosto.
No ne vsledstvie na etni4eska 4istka .
Seloto e iz4eznalo za nqkolko 4asa v ...... zemqta.
Pogalnala go e zemqta vsledstvie zemetresenie i svla4ishte.
Horata prosto sa go napusnali i sa se zaselili v Dolni Cibar.
Nevedomi sa patishtata Gospodni..

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #169 on: May 31, 2009, 23:01 »
Не знаех за тази история. Но пък сега са се заселили на такова място, където Дунава редовно ги погълва. Кво да ги правиш - прости хора.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #170 on: May 31, 2009, 23:04 »
Ей, "Българине", той щом сай занимаваш с изборе, вервам, че ти е млогу тежко и требва да видваш бая зор в сея валчи времена!  :(
Ся ей тува, спора и квагата си ия остави настрана и немой са дукандисвай, па казвай ако има нещо да помагаме, той и без тува си почти наш чиляк, но ни съ притесневай, нито шъ та "ислямизираме", нито ша та "Помъчваме", но поне може да пускаме и за тебе адин билет за Парламента!  8)
То, така и така ощи нема Помачка партия, берем за теб да фарлиме адин гласец! Ам, така де утре може с нещо да помагнеш на Помаклъка!  ;)

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #171 on: May 31, 2009, 23:08 »
След 4 години, Исмет. Най-вероятно ще се пробвам да се кандидатирам за парламента от Благоевградско. Все пак съм зет в Сандански, а баща ми е родом от едно село до Петрич - Долна Рибница. Така че има много време до тогава - може и да не се получи, но поне ще опитам.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #172 on: May 31, 2009, 23:10 »
След 4 години, Исмет. Най-вероятно ще се пробвам да се кандидатирам за парламента от Благоевградско. Все пак съм зет в Сандански, а баща ми е родом от едно село до Петрич - Горна Рибница. Така че има много време до тогава - може и да не се получи, но поне ще опитам.

Dobqr strqteg si , ama neznam dali znaesh i tam ima pomaci.
Nakade behse mai kam selo Kliu4 ili Qvornica.
Kliu4 e seloto isvestno s poseshtenia na  izvanzemnite.
Prepora4vam ti da si kupish letqshta 4inia.
Inak glasove yok.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #173 on: May 31, 2009, 23:14 »
Става въпрос за Яворница - не знам дали са от вашия сой, по-скоро са турци или турски цигани. Но да ти кажа - не са много цвете за мирисане. За летящата чиния - това вече е патент на Доган.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #174 on: May 31, 2009, 23:45 »
След 4 години, Исмет. Най-вероятно ще се пробвам да се кандидатирам за парламента от Благоевградско. Все пак съм зет в Сандански, а баща ми е родом от едно село до Петрич - Долна Рибница. Така че има много време до тогава - може и да не се получи, но поне ще опитам.
Подсетиваш ма за адин стар разказ и стория на адин Помак от ЧЕЧ-а! Нема место за сръдни от глупостите на общата ни стория, но накратце е следната. То, било ниотдавна време, недълго след 12-та година, когато от туя Санданския район, некои гавазе са гориле помашкете села по ЧЕЧ-а и са клале мирния Помаклък, кат оправдание за новуто похристиенчване и за Баташките кавги. Млогу моми са биле отвлечени насила да съ ожениват за старине ергени ристиени от оние села от Петричко-Санданския район, щото са биле сами, па и никой не ги е искало тех да ги земат, оти сай биле хайлязе и марзелували! Разделиле млогу семейства и адно останало само брат и сестра. Отвлекли сестрата и брата още по-малечечек избегал и са скрил в ямата за картофе от страх при пожарете! След млогу године, отраснал, тръгнал да дири по тое район сестра си да ия найде и да я види! В края на идно Петричко село питал, една вазрастна жена дали знае, има ли тъдева некви ора, като моми окраднати от ЧЕЧ-а. Тя извпървом го ей познала, че тува е по-малкият и брат, но от срам от насилето, му ие продумала, че имало от вашия район некви отвлечени помаци тува отдавна, ам сички са умрели! На вращане кам Чеч-а , тува младо ергенче некви други айдуци па са го ограбили към Папазчаир и са му зели сичките пари и дранкулки дето носил у него! Адиният от обирджиите ие бил нейният син и тя след тува майката го познала, кат са разчуло за тоя золум, чей и той нейния син ие участвал в тува убийства, щото ие зел и откраднал от него некав ценен нишан, оставен пък от ней в пазвата на братчето и , още отдавна кугато са ий отвличали! И оттам нататък ни е за разправене, какво е станувало! Все жална история и ракзаз от хиледите човешки садби! Тя сая стория е доста далга, та друг пат продължението!  :'(
Па тува ти го думам, там да ни тъ оберат покрай изборете некви айдуци и ако закасаш, може да попаднеш на нашисе люде, може пак те да ти помогнат и спасят, ако ги откриеш, щот не си от тоя край и кат тамошен зет, да ней се довереваш никому, особено покрай сея иле иднете избори, щот айдутлука станува по-млогу и по-млогу секой ден и године!  :(

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #175 on: May 31, 2009, 23:54 »
Исмет, благодаря за предупреждението. Чувал съм за тази история от баба ми. Явно наистина се е случило нещо подобно, но в ония размирни времена какви ли не неща са се случвали.

В този край не се притеснявам - нищо, че не съм роден там, познавам го добре и имам страшно много роднини. Всичките са много готини хора, нищо, че преди 100-150 години предците им са били свирепи комити в планината Огражден и в Малешевско.

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #176 on: June 01, 2009, 11:56 »
Еее, цр...помак, много си прозрачен  ;D

Вай,вай, ия кат гледам утсору, бая лаф-моабет стануло тук и сигор са заптисали, Поматския и Болгарския иязик и затува и я да почвам да си думам на Нашенски, щоту может ма изгонет от ай тува!  :o
Амей, туй кат гледам, е станула голема раздумка дукату бехь на фетите и лехите да ги оплевия, чей са емнали бая плевели, кат в соя сайят!  :D
Видивам, че има некви талкувателни сказки от ИсметАгата за некви термини, а и кат гледам пой нататък, пак мен, некой си "dim56" зел да май упределя, чи сам бил яцъ "царън", кату мангал или смъгал кат арапин, дет айно време са служели в наште баире кат сеймене при османлието и са возиле като на мойто кулело педалите, та даже и преди тех!  8)
Абе, аркадашларе, туй има нещо ниверно, щоту ияз кат са погледувам в огледалону, сам си бая, бел, убав и светал, налей за туй сам ве дал мойта фойтографска лика и тува направу май обидиюва да май сравневат с некав мангалев арапин иле арнаутин, макар чие и те са люде и то арне люде, ех може да има и църне овци, кат в секо идно стаду!  ;D
То, сейно ие да кажим, чи думата "дим" да ие значело "димберастин" еле "димбел" , досущ сей има неква бая гулема прилика, амай сува са си, сувсем отделни дюми и можилу "дим" да означува "кадиш", тува йе кат, дъ запалиш некво мокру и изгнило кат гнилоч плеве и вкиснал боклук, туга сей получава млогу голем кадиш!  :o  ;D
Ей, джанъм, сакън бря, ша не размирисате и Нашенския йезик с некви разноречия, дет нйи зная ка дъ са изполуват!  >:(
Ия, направу да зема да дрънна адин джейсем на големото ми Аго от Големоно село, чи той е адин бабаит помак и йе голем "болгариколингвест", дай ма саветва и тугаз дай въ научем ка са дума правелно, ако ли не, да посмете сас метлона ей сея чужди паразетни карлежки сравнетелни срички, че многу суще са я собрало тува!  :D
Ако, ия на лекция, то  можем да рукнем, иле Ахмеда Агата, не оня капсъзин Баротинския или оне едрия Тамрашкия , ам ей оня дето все "болгарето" му даряват дорум и сопата и пладнинката, с куято ката день, пудкарва да напашува овцитья, по сейя Помашке баире и барчине, чей сва неморно и маршову стаду млогу почнаха дъ блейнуват като папазе!  >:(  ;D
Ам, след малку шъ дрънна, чей гльодувам нашея чилек, америчкия помачек Джемал Бушнаков (Жоржи Буше, де му беше предвазродителното имя), почнува да ми бастиства, АйПе ле беше, ЕйГиНето на капотюра ле беше, ней се споминавам яцъ ясно, дет ей оня, етнички иззедник КаБИЛГЕЙя ми дари лания, ил по-предната годиня, да си писувам с негу, кат имам некав зор, щоту и той май, йе решил да се Помачва кату назе сичките! Ам, да почека малку, че има бая опашка на редицата зад негу!  ;D  :D  ;)

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #177 on: June 01, 2009, 13:15 »
Ам, аку сакам да купирам, да мясам на некой, иле да уеднаквявам сички да станат като моноетнически илементи, ил нещу друго пудобну, примерно да правя световен конспиративно-резолюционен заговор, къв шъ бъде отговора! Сигур, ако ни знам ка дъ сменя шрифт, иле друго, то мога да знам да питам оня Помака каБИЛГЕЙТа да ма напътства! ;D

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #178 on: June 01, 2009, 14:40 »
Еми, става, става, кугату имам време ше драскам, ам тебишира ми сваршва ептен барже!  ;D  ;)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #179 on: June 02, 2009, 00:53 »
Права си,celestialwish, явно на много хора тук съм им трън в очите  ;)
Поживëм - увидим!
 dim 56,най-малко Модераторите ще се подведем от постинги  някои да ни казва кой да има Бан,най-доброто е ако има нарушение на Правилата да се сигнализират веднага модераторите,единствено модераторите преценят и взимат решение,така че не виждам причина да се притесняваш!