Author Topic: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda"!  (Read 219806 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Re: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda"!
« Reply #690 on: December 16, 2010, 22:32 »
Абрье, кать сьа ровичкахме содень по сайятья гльодамье, мислимье и нещо напоследък не можемь да видемье ясньо, имаше тукь адньи наши полумирни, полунемирни, мусафирье болгарчетьа - "abc" , "fotakiev" , "PNK2003" , та май се поизгубиха нещо, иль да не сте ги забранилье за нещьу , че не се меркать по мейданья, а некой имаше май и здравностудньи проблемье нещьу, или ако снега гьи ье затрупал по кащятьа да са обадять, дье, ако ли пакь са на зорь с нещу да помагаме, колкуто можье, сега то кавгата си е кавга, ама сья нема ги изоставяме в снега да студувать в тейья фъртуньи и вейелици, най малко с лопати шьа рийнем патечькьи за излазьенье навань, нали тъй, орьа сме сье пак, освен чьей и Помаци!  ??? :( 8) :)   

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #691 on: December 16, 2010, 22:37 »
Абрье, кать сьа ровичкахме содень по сайятья гльодамье, мислимье и нещо напоследък не можемь да видемье ясньо, имаше тукь адньи наши полумирни, полунемирни, мусафирье болгарчетьа - "abc" , "fotakiev" , "PNK2003" , та май се поизгубиха нещо, иль да не сте ги забранилье за нещьу , че не се меркать по мейданья, а некой имаше май и здравностудньи проблемье нещьу, или ако снега гьи ье затрупал по кащятьа да са обадять, дье, ако ли пакь са на зорь с нещу да помагаме, колкуто можье, сега то кавгата си е кавга, ама сья нема ги изоставяме в снега да студувать в тейья фъртуньи и вейелици, най малко с лопати шьа рийнем патечькьи за излазьенье навань, нали тъй, орьа сме сье пак, освен чьей и Помаци!  ??? :( 8) :)   
EvroPOMAK,не сме забранили нито abc, нито fotakiev,нито PNK 2003,нито други..! Профилите им са отворени, ако искате ще ви ги дам да им пишете и ги питате,друг е въпроса че не пишат,сигурно не ги разбират тук или не им уйдисва в помашкия сайт,поне аз не знам...?

Offline Rahmie

• Charter member
Ynt: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda"!
« Reply #693 on: December 17, 2010, 11:05 »
Туризмът би могъл да бъде твърде печеливш бизнес за страната. България също трябва добре да се потруди за привличането, както  за чуждестранни така също и за български граждани...  :)

Нещо интересно :)

Ние самите трябва да обичаме страната си, да харесваме туристите си, да си вярваме, че можем да променим България

Offline Hat

• Moderator
« Reply #694 on: December 17, 2010, 12:53 »
Туризмът би могъл да бъде твърде печеливш бизнес за страната. България също трябва добре да се потруди за привличането, както  за чуждестранни така също и за български граждани...  :)

Туризма винаги е бил печеливш бизнес в Бьлгария вьпреки идиотското отношение на  хората кьм него.Ние тук в Бьлгария трябва да променим начина си на мислене,манталитета си ако искаме да правим нещо сериозно.Струва ми се напоследак все по актуален става селският туризьм но пьк точно при него сме много зле все още.Родопите и помаците могат да печелят най добре от него.Чужденците биха искали да се докоснат до нещо хем живо,хем носещо духа на древното и автентичното.

Offline Svetla

• Advanced member
« Reply #695 on: December 17, 2010, 13:00 »

Нещо интересно :)

Ние самите трябва да обичаме страната си, да харесваме туристите си, да си вярваме, че можем да променим България

Напълно верно, Рахмие - без любов към себе си и способност да я споделяме нищо не става. Деловите отношения се основават на желание за сътрудничество.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #696 on: July 19, 2011, 20:23 »
Bсички мълчат :) Hие на почивка ли сме или какво ?

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #697 on: July 19, 2011, 22:32 »
В тие големи жеги, една част от Помаклъка май се крием по високите баирье на дебела сенка и пийем студна вода, че тъй като е торнальо, тейя наштье световнье аркадьаше НеПомаците с това модерну, глобализиращо и галопиращо индустрийско развитие, хептен шье дигнать градусите на климатерийните природни чадъри като - тревица, водица, дръвца и листа!  ::)  :)
Тьо, щом и Родоплъка се стреснальо от таквиз големи пекь и жеги, дето не са видевальи от 100 и кусур годинье, значьи сайяь дьюнь хептень е отишла в кайметья!   ;D 8) ;)

Offline Hat

• Moderator
« Reply #698 on: July 20, 2011, 10:41 »
Всичко живо е или на почивка или на ливадите  да сьбира сеното за зимата,но лека полека се заврьщаме и до наесен ще бьдем в пьлен сьстав.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #699 on: July 21, 2011, 11:30 »
Всичко живо е или на почивка или на ливадите  да сьбира сеното за зимата,но лека полека се заврьщаме и до наесен ще бьдем в пьлен сьстав.

Тъй,тъй,помаците се броят наесен  ;D

Offline Hat

• Moderator
« Reply #700 on: July 25, 2011, 09:08 »
   Тъй,тъй,помаците се броят наесен  ;D
Абсолютно точно.Радващо е и че нашият брой расте и сме сигурни,че наесен ще се влеят нови сили.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #701 on: July 28, 2011, 12:53 »
Преброяване 2011 год.  "Всяка прилика с действителни лица и събития е случайна."
http://vbox7.com/play:e6f40bad&al=1&vid=2543080

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
« Reply #702 on: July 30, 2011, 23:21 »
Тъжна пенсионерска интернетска ода към Големите и Високите !   ::) :(

Отворено писмо до Премиера Бойко Борисов

Уважаеми г-н Премиер!
Пише ви един обикновен български пенсионер, с 42 години трудов стаж като тракторист, комбайнер, монтьор, шофьор, стругар и строител. През целия си живот съм работил достойно и резултатите от труда ми винаги са се виждали, можело е да се пипнат дори с ръка. За трудов...ия си стаж сега получавам сумата от 173 лв. 08 ст. Синът ми е завършил икономика и скоро сметна, че удръжките за всичките ми години труд възлизат малко над 25 хиляди лева. Значи с тази пенсия мога да живея още 145 г. без да тежа на държавния бюджет, защото предварително ми е удържано десетки пъти повече. Сега съм на 72 години и като се има предвид средната продължителност на живота у нас излиза, че останалите пари от пенсията ми държавата просто ще ги лапне! А някои казват, че вече ги е лапнала!!!
Г-н Премиер, знаете ли колко струват тока и водата за населението, и по колко пъти ги увеличават всяка година?Знаете ли, че килограм кашкавал е повече от 10 лв., че сиренето и месото са 8 лв., че лекарствата у нас са три пъти по-скъпи от лекарствата в останалите европейски страни? Знаете ли, че дори хлябът струва 1 лев? Известно ли ви е, че месецът има средно 30 дни, в които трябва да се храним, за да живеем? Чувал ли сте колко високи са данъците в държавата? Изобщо в час ли сте г-н Премиер, че да живея на ръба на оцеляването, като изряден данъкоплатец, са ми нужни най-малко 350 лв., което е два пъти повече от сегашната ми пенсия?
И питам защо някой трябва да ми лапка паричките, които съм заработил с труд, а не да ми се дадат, както ми се полага?
Тук вече търпението ми свършва и от „уважаеми” преминавам на „неуважаеми”! И така, НЕУВАЖАЕМИ г-н Премиер, бихте ли ми отговорил, защо апартамента ми за последните 20 години е разбиван точно 11 пъти /3 пъти за последните 2 години/, мазето – 24 пъти, а полицията не хвана никого до сега? Защо на малката уличка с дължина от 85 м. където живея има 132 дупки, по-големи от 10 см. широчина?
Какво ме топли мен някаква магистрала, която нито съм видял, нито ще ползвам? Какво ме интересува някаква спортна зала в столицата, като живея в провинцията и едва изкачам стъпалата до третия етаж, където е апартамента ми? Защо в целия квартал, от седем градинки остана само една и тя е пълна с кучета и кучешки изпражнения? И странно защо, от 20 апартамента в нашия вход, има 18 завършили висше образование младежи, от които само двама работят?
Къде ви е стратегията за развитието на икономиката, г-н Премиер, къде ви е плана за развитие на държавата?
Знам, че ще измислите какво да отговорите! За разлика от всичко останало, тия неща ги можете.Комунистите крали и затова сме на това дередже! А вие какво сторихте, за да върнат откраднатото, НЕУВАЖАЕМИ г-н Борисов? Защо съда и полицията са с най-раздут щат в Европа, с най-висока корупция и с най-ниска ефективност на работата? За какво сме ви избрали всъщност? Да колекционирате лентички и междувременно колите, които ви возят, да блъскат другите автомобили на пътя и да газят пешеходците ли?
Ееееее, вече не! Стига толкова, НЕУВАЖАЕМИ г-н Борисов!
Повече за вас и вашата партия няма да гласувам, поради следните причини:
Не съм крупен монополист!
Не съм мутра!
Не съм крадец – милионер!
Не съм полицай или пожарникар!
Не съм комунист!
Не съм циганин, ром, коняк или както щете!
Не съм глупак, макар да търпя вас и подобните ви вече 20 години!

Аз съм най-обикновен български пенсионер и заради лъжите, кражбите и геноцида срещу мен, на следващите избори от моя страна ще получите единствено среден пръст!

Без уважение: Марко Тотев - пенсионер

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #703 on: October 03, 2011, 20:52 »
Екскурзиант на 85 г. се губи в Истанбул
Публикувана: Събота, 1-ви Октомври 2011, автор(и): Венци Венков

Екскурзиант на 85 г. се загубил от групата си и 9 дни се щурал в Истанбул, без да знае една дума на турски и без да похарчи нито лев. Българска изселничка от Шуменско го намерила в окаян вид, седнал на тротоар. Жената го нахранила и го завела в полицията, където се оказало, че го издирват. Дядо Георги К. разказал, че е от Сливенско и дошъл с туристическа група, в която имало още 4-5 негови приятели. След като разгледали джамията "Султан Ахмед", седнал да си почине на пейка и задрямал. Когато се събудил - ни група, ни приятели.

Уведомени били българското консулство и близките му, но от дядо Георги нямало и следа. "Намерих го в азиатската част близо до Босфора", разказа за "24 часа" по телефона от Истанбул жената. Любопитното е, че дядото се загубил в европейската част на Истанбул, а го намерили в азиатската, което значи, че е преминал някак си Босфора. Жив късмет било и да попадне на нашенка, защото в тази част на Истанбул българските изселници са много по-малко. Човекът не могъл да обясни нито къде е бил, нито къде е ял и спал. Когато се изгубил, имал в джоба си 60 евро и 20 лири, които били у него и при намирането. Само обяснил,че е корав мъж, бил е на война и винаги жени го спасявали. По време на Отечествената австрийка го отървала от сигурна смърт. Ядосвал се на приятелите си, които го изоставили.

"Независимо че беше прекарал тежки дни, в него имаше някакъв силен дух и по никакъв начин не искаше да признае, че му е зле. Корав българин", каза нашата сънародничка.

Дипломати от българското консулство го качили на рейса за България и уведомили близките му да го чакат на Петолъчката край Сливен, за да го приберат.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #704 on: October 03, 2011, 21:02 »
Предизборно

Довчерашни приятели,
 хляба не веднъж делили,
 и сега от него разделени.
 …Едни вече пресити,
 други голи и гладни.
 И докато умуват
 кой по-виновен,
 тече и за двамата времето,
 изпълнено с гняв и кавги.
 И забравят се род и чест.