Author Topic: Лаф Мохабет- " Govorilnya ot naroda"!  (Read 220654 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

EVROPOMAK

• Guest
Ynt: Лаф Мохабет- " Govorilnq ot naroda".
« Reply #450 on: January 18, 2010, 20:50 »
"Сюлеманка", амьи там горе на барчинката, интернатья си е бая якь и го фащамь ияцье сильно щотьо и самь по близкьу и нависочкьо до сателетнитье антенье и чиние в космосьа!  ::)
Дажье и колькото да са взирам в порватьа страница на Помашкие светь, все нещу не ми изгледжа добре подредена и мязьа много разкелифенчена е, саль катьо орна титюнева нива с келяви магарета браздена и ич неподредена! Но, може и това да ми се вижда от високите диоптрье на гюзьлюцитье ми!  ;D
Но, зарь, нема да обвиневаме наштье чифчьии, иья, и без това те са озорвать да я саблюдавать и вардять от некое калпаво магаре да ньи сьа оваля в посева и да развали хептен подредбата!  :o
Може и по-добре дьа иье, но айдье от нас да мине, както и да иье, нивата си наша и си най-убавьа!  ;)

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #451 on: January 18, 2010, 20:58 »
:)
ПРОГУЛНИК!
В понеделникь я проснулся,
а во вторник я заснул,
в среду сладко потенулся,
а в четверг опять заснул.
Спал я в петницу и вов суботу,
не ходил я на работу,
но зато уж во воскресение,
спал вес ден без пробуждение!
 ;D  :D  ;D  ;)

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #452 on: January 22, 2010, 09:47 »
Във връзка с изтрития пост вчера на Десси, за н-ти път у мен се появи недоумение...Ако не е било саркастично де, казваш търсите (и други потребителки) опознаване ::) и едва ли не, се сърдите, че не се получава. Някакви готови отговори на житейски трудности, разбира се, не могат да се дават от чужди и непознати лица. Но информация за "помаклъка" форумът предлага. Прочетете секциите "Религия", "Традиции"...някои дискусии също носят информация за разни женски чуденки и т.н. Който търси - намира, но иска усилие. Не знам защо се тросвате на админи или форумци, че не ви помагали ??? по какъв начин очаквате да го направят?

Offline Hat

• Moderator
« Reply #453 on: January 22, 2010, 10:47 »
Рерiто ако си малко по ясна в изказа си ще ми направиш голяма услуга а може би и не само на мен а и на други наши сьфорумници.Защото наистина искам дори правя опити  но не мога да те разбера.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #454 on: January 22, 2010, 12:11 »
Назми,
Искренно съжалявам,че съм разбран(от вас Админите) по този начин, за което се и извинявам.Целта на поста ми не беше да се вменява вина
на когото и да било,а да се намерят пътища и начини за по сериозен контрол(на недобронамерените) и подобряване климата и запазване членовете на сайта.Ако престоят ми в помак.еу е проблем за някой,кажете го директно.Бъдете сигурни ,че проблема е решен.
Бъдете живи и здрави!!!

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #455 on: January 22, 2010, 12:36 »
Ами може би и Friday има малко вина за настроенията в момента... ::) :)

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #456 on: January 22, 2010, 13:08 »
Рерiто ако си малко по ясна в изказа си ще ми направиш голяма услуга а може би и не само на мен а и на други наши сьфорумници.Защото наистина искам дори правя опити  но не мога да те разбера.

Вчера, в свой пост, Dessy изказа мнение, че с нищо не се помагало за опознаването на помашката общност. Постът е изтрит вече, но тъй като и Dudunia, а и още някои други потребителки, споделяха същото мнение, исках да ги попитам какво разбират под опознаване и какво очакват от виртуалното пространство в тази насока. Защото, по мое мнение, във помак.еу инфо колкото щеш, но трябва подробно да се прочете, ако наистина има такова желание у потребителите.
hat, изказът ми, наистина...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #457 on: January 22, 2010, 14:46 »
Ами може би и Friday има малко вина за настроенията в момента... ::) :)

Рахмие, всеки има лоши и добри дни. Преди няколко седмици ти имаше лош ден и бе решена дори да ни напуснеш за известно време. След това те последва Гелина. А снощи гръмна и моят бушон. Днес виждам, че и Мутиш не е в настроение. Но гърменето на бушони е предпазна мярка, която цели опазването на цялата ел. система. Сменяме телчето и пак имаме ток ;) 

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #458 on: January 22, 2010, 14:54 »
Mustafa, v BG byah slushal che izobretenieto na veka e bilo telta ;) Naistina v BG bez tel nishto ne moje da se pravi. Vijdam che i tuka e doprinesla za neshto mnogo specialno. ;)
Pojelavam dobro nastroenie na vsichki forumci i specialno na ekipa na foruma.

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #459 on: January 22, 2010, 16:01 »
Have a nice weekend, let's dancing :) :D

Atiye Deniz - Salla

Atiye Deniz - Salla Yeni Klip 2009

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #460 on: January 22, 2010, 16:35 »
Bay City Rollers:

Dancin' to the rhythm in our
heart and soul
On Saturday Night, Saturday night
IIIII just can't wait,
IIII got a date

At the good ole rock and roll road
show, I gotta go
Saturday Night,
Saturday Night
Gonna rock it up, roll it up
Do it all, have a ball,
Saturday Night,
Saturday Night
It's just a Saturday Night

Gonna dance with my baby till the
night is thru
On Saturday Night, Saturday Night
Tell her all the little things I'm
gonna do
On Saturday night, Saturday Night
IIIIlove her so
III I'm gonna let her know

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #461 on: January 22, 2010, 17:00 »
Ako някой от населяващите София, довечера ходи на Белослава, ще се засечем ;)

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #462 on: January 23, 2010, 10:56 »
Мамо, give me чорапите, казват децата в САЩ

"Мамо, give me чорапите" или "тати, wherе са ми дънките". Така говорят повече българчета зад граница. Само едно от всеки пет деца в чужбина учи четмо и писмо на роден език. Това сочи статистиката на Държавната агенция за българите в чужбина. На фона на 23-те хиляди деца на емигранти в Испания например броят на малчуганите, които посещават занятията в българските школа, е точно 1000, обясни главният експерт на агенцията Димитър Карарусинов. Колко са малчуганите, които не знаят да пишат на родния си език по целия свят, обаче е трудно да се каже. Защото много от тях са родени в чужбина или са заминали със семействата си, докато са били бебета. "Тяхното съзнание се формира в чужда езикова среда и дори да говорят вкъщи на български, приемат съдържанието на думите по различен начин", обясниха преподаватели от български училища в чужбина.
Големите деца пък не знаят нито един факт от историята ни и бъркат Вазов със Славейков, ако изобщо познават класиците ни. Принципно, по конституция, българските граждани трябва да са завършили средно образование. Тези деца получават образователен ценз по стандарта на съответната държава, но не и по родния, защото не са учили български език, история и география на родината ни, обясниха още от агенцията. Точно поради тази причина експертите предлагат да се изградят големи български училища зад граница. Най-спешна нужда от тях имат нашенците в Испания и Канада. Броят на емигрантите ни там е огромен - 200 000 души. Помещенията, пригодени на училища обаче, не стигат и за една трета от хлапетата. Докато обаче решението бъде взето, испанските власти предложили да организират съботно-неделни училища в техните школа, но това можело да се случи само с двустранно споразумение на ниво министри. По данни на агенцията в Испания има 11 помещения за училища. В Мадрид са открити две, по един образователен център в градовете Валенсия, Гандия, Барселона, Тафая, Памплона, Палма де Майорка, Тенерифе, Сеговия, Хатива.

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-23&article=310500

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #463 on: January 23, 2010, 12:46 »
"Мамо, give me чорапите" или "тати, wherе са ми дънките". Така говорят повече българчета зад граница
ili : okachi mi rizta na volo ;  ili: zagubih se na hayu veyu, yela me preberi ;D ( jiv sluchay)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #464 on: January 24, 2010, 17:11 »
Понеже съм Цесекар/ не знам друг от форума освен абс/  :)  с интерес следя великия Ицо,най-големия..за всичко!

Новозеландски Ди Джей прави парче с английския на Стоичков (видео)

Новозеландският DJ Vann е решил да направи парче от Английският език на Христо Стоичков.
Както е извеснто Камата се прочу с невероятният си английски в интервю след мачна неговия Мамелъди Съндаун.

Добрият английски на Стоичков явно е направил огромно впечaтление на DJ Vann. Той решил да използва думите на Камата в песента си, кръстена "Ту партс". В текста са използвани култовите фрази на Ицо  - "гут гейм ис гут гейм", "Виж ся, некст гейм е некст гейм", "самтаймс уин, самтаймс люн", "...и да билийв".
За момента парчето се намира само във виртуалното пространство, но вече има идеи за заснемането и на клип. Ако песента стигне до телевизиите и радиата в ЮАР и България неизменно може да стане №1 в класациите.

Христо Стоичков