Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 327104 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Seiko

• Global moderator
Re: Истината за Помаците !
« Reply #705 on: March 24, 2012, 03:01 »
Ама тя османия затова ви е създала - от бедни османски каури данъкоплатци е направила мюсюлмани, за да ви дава подслон и храна и за да й служат вашите предци верно и навсякъде, вие затова сте я защитавали винаги и сега я защитавате и сте й благодарни. Затова и след освобождението на България повечето мюсюлмани са се изселили от земите й. Не виждам нищо странно в цялата работа. Страх ви е от религията, затова и културно се припознавате в нео-османия, а пък тя ви котка - нали сте мюсюлмани, Всевишният и падишахът са най-важните.
И какво стана след толкова години - пак бедни данъкоплатци и пак безпътица.Защо ли отново в изходно положение? Въпреки  силната вяра.

Би ли посочил къде точно поучавам, ако обичаш, за да се поправя.
И не е лошо да проследиш какво пишат някои нео-османлии в сайта.

Няколко пъти прочетох постингът ти,признавам си че не мога да го разбера изцяло,за какво говориш.Явно че не сме достигнали твоето интелектуално развитие и начин на културно изразяване .Но ме притеснява нотката на:  -омраза,неуважение,пренебрежение,подценяване,подигравка,убида,спрямо помаците.При полужение че този сайт е на бедните помаци ,/представи си сами си плащат лукса да имат такъв/ и при полужение че аз съм модератор тук само поради тази причина мога да те  премахна от тук  веднага.Но няма да го направя , искам да видя с очите си на живо докъде може да достигне човешката ненавист и нахалство.Но все пак считаи се предупредена  .Няма да коментирам постингът ти  защото ,говориш за религии ,а ти не си тази която може да ни поучава по-този въпрос нито пък , по-които и да е..Е,.. все пак постигна целта си и успя да ми паднеш в очите!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #706 on: March 24, 2012, 09:02 »
Sevimmiks свалям ти шапка на постинка такава търпимост рядко се среща.
Ама и тя не е виновна знам подобни хора в какво семеиство са израстнали лишени от всичко.
Аз предлагам да и помогнем кой с каквото може аз поимам финасувата част ще ни трябва и ходжа ама има ли такъв тук.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
« Reply #707 on: March 25, 2012, 00:33 »
Няколко пъти прочетох постингът ти,признавам си че не мога да го разбера изцяло,за какво говориш.Явно че не сме достигнали твоето интелектуално развитие и начин на културно изразяване .Но ме притеснява нотката на:  -омраза,неуважение,пренебрежение,подценяване,подигравка,убида,спрямо помаците.При полужение че този сайт е на бедните помаци ,/представи си сами си плащат лукса да имат такъв/ и при полужение че аз съм модератор тук само поради тази причина мога да те  премахна от тук  веднага.Но няма да го направя , искам да видя с очите си на живо докъде може да достигне човешката ненавист и нахалство.Но все пак считаи се предупредена  .Няма да коментирам постингът ти  защото ,говориш за религии ,а ти не си тази която може да ни поучава по-този въпрос нито пък , по-които и да е..Е,.. все пак постигна целта си и успя да ми паднеш в очите!

Севиме, мисли си, каквото искаш. Думите ми са преразказ на историческите събития и на действителното състояние към днешно време. А можеш и ако имаш желание да прочетеш писания по темата, за да се убедиш в думите ми.

А защо не ти падат в очите онези в сайта, които непрекъснато хулят България, българския народ, обикновените хора? Би ли ми обяснил? И не виждаш ли, че отговарям непрекъснато точно на такива постинги? Или като модератор виждаш може би само моите постинги?  А може би не ти пука затова, че тука отдавна и непрекъснато плюят всичко свързано с България още преди времето на Хан Аспарух?! И го правят като си измислят факти, лъжат публично и прочие. Но аз те разбирам - те са мюсюлмани, български турци (колко са турци е под въпрос, но няма значение)  и предполагам, че на тях им се разрешава да се държат по този начин, да пишат буквално глупости, нелепости, да се държат както им е угодно.
Та да се върнем на въпросите, с които те засегнах.
И кажи ми, въпреки силната вяра, която сте наследили от предците си (принудително, доброволно, по заповед на падишаха.... защото те са били "каури"/неверници) какво е положението ви сега? Не сте ли пак бедни данъкоплатци, на прага на мизерията? Какви са личните ти впечатления? Добре ли живеят младите, старите, близките ти...? Предполагам, че поддържаш връзка с тях и имаш представа за битието им.

Ще спомена само 1 факт, а именно, че тютюнопроизводството съществува в Родопите от Балканските войни.  Та се чудя на какъв поминък разчитате и затова ли още повече сте благодарни, както и в предишни времена, на нео-османия, съответно РТ.

Другите ти думи ги пропускам, защото виждам, че наистина не си разбрал постинга ми, тъй като не си запознат с историята на предците ти, най-общо казано, разбира се. 

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #708 on: March 25, 2012, 11:47 »
Ти никога няма да ни разбереш защото не си живяла между нас и ни познаваш толкова доколкото червените фашисти са ти втълпили в главата още в ранните ти годинки. Ти дори и терминологията не ни знаеш въпреки че твърдиш че била българска. За справка само ти давам пример с често но погрешно употребяваният от теб термин каури вместо кауре. Такива мити работи но ако искаш да си полезна за БГ, адреса не трябва да ти е тук а при болния серков за да се бориш с утайките на българската нация които затъмняват бъдещето на младите хора. Дерзай ако още обичаш БG. ;D :o ???

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #709 on: March 25, 2012, 13:42 »

Ще спомена само 1 факт, а именно, че тютюнопроизводството съществува в Родопите от Балканските войни.  Та се чудя на какъв поминък разчитате и затова ли още повече сте благодарни, както и в предишни времена, на нео-османия, съответно РТ.

А аз,четейки това почнах да се чудя какъв ли поминък са имали предците ни във времето преди Балканската война?Защо тютюнът е внедрен като селскостапанска култура именно при нас оставям Светлина да ни каже.Явно за да не умрат от глад помаците ще да е.Но това тя ще ни каже,аз не знам.
  Засега се задължаваме да благодарим на новата в онези времена българска държава,която ни е помогнала да усвоим тютюнопроизводството ;D

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #710 on: March 27, 2012, 16:40 »
Ти никога няма да ни разбереш защото не си живяла между нас и ни познаваш толкова доколкото червените фашисти са ти втълпили в главата още в ранните ти годинки. Ти дори и терминологията не ни знаеш въпреки че твърдиш че била българска. За справка само ти давам пример с често но погрешно употребяваният от теб термин каури вместо кауре. Такива мити работи но ако искаш да си полезна за БГ, адреса не трябва да ти е тук а при болния серков за да се бориш с утайките на българската нация които затъмняват бъдещето на младите хора. Дерзай ако още обичаш БG. ;D :o ???
Ти откъде знаеш къде и сред кого съм живяла?!

И защо се слагаш сред българоговорещи мюсюлмани - нали си български турчин или сега пак се пребоядиса?!

Нали уж си бил изселен "насила" с паспорт по време на комунизма, ако не лъжеш публично, което не изключвам,  значи си връзкар, защото аз тогава нямах право да излизам в чужбина дори "насила", комунистите по онова време не даваха паспорт на всеки, а само на свои хора. Сигурно са ти натоварили и багажа, охранявали са те като ВИП, по комунистически.

За мене ти си представителна извадка на някои от "утайките", но понеже съм вярваща не само на думи като тебе,  смятам че Господ си знае работата, а си има и специализирани служби за подобни действия, ако не знаеш.  Явно от МИТ не са ти ги обяснили тия неща, а ти по нео-османски трудно включваш. Отивай на курс за квалификация, че като те изхвърлят... няма да ти е весело. Или си смени "чипа", както казва др. Симеон Сакскобурготски.

Offline Svetlina

• Forum fan
« Reply #711 on: March 27, 2012, 16:54 »
   А аз,четейки това почнах да се чудя какъв ли поминък са имали предците ни във времето преди Балканската война?Защо тютюнът е внедрен като селскостапанска култура именно при нас оставям Светлина да ни каже.Явно за да не умрат от глад помаците ще да е.Но това тя ще ни каже,аз не знам.
  Засега се задължаваме да благодарим на новата в онези времена българска държава,която ни е помогнала да усвоим тютюнопроизводството ;D
Интересно, защо помаците в Гърция също имат такъв поминък - земеделието? Имат ли и други поминъци помаците? Какво е бъдещето? А настоящето - освен обучението в мюсюлмански училища?

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #712 on: March 27, 2012, 17:34 »
Ти откъде знаеш къде и сред кого съм живяла?!

И защо се слагаш сред българоговорещи мюсюлмани - нали си български турчин или сега пак се пребоядиса?!

Нали уж си бил изселен "насила" с паспорт по време на комунизма, ако не лъжеш публично, което не изключвам,  значи си връзкар, защото аз тогава нямах право да излизам в чужбина дори "насила", комунистите по онова време не даваха паспорт на всеки, а само на свои хора. Сигурно са ти натоварили и багажа, охранявали са те като ВИП, по комунистически.

За мене ти си представителна извадка на някои от "утайките", но понеже съм вярваща не само на думи като тебе,  смятам че Господ си знае работата, а си има и специализирани служби за подобни действия, ако не знаеш.  Явно от МИТ не са ти ги обяснили тия неща, а ти по нео-османски трудно включваш. Отивай на курс за квалификация, че като те изхвърлят... няма да ти е весело. Или си смени "чипа", както казва др. Симеон Сакскобурготски.

Горката, не знае че и Помаци бяха прокудени след 1989; а самоопределението касае само моята особа и не си пъхай там ''кирливите'' ти пръсти. Кажи на твоите специализирани служби да не се ослушват а да намерят престъпниците от кръстилките и да ги изкарат пред съда че дяволите ще ви вземат. :D :D :D

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #713 on: March 27, 2012, 21:06 »
Интересно, защо помаците в Гърция също имат такъв поминък - земеделието? Имат ли и други поминъци помаците? Какво е бъдещето? А настоящето - освен обучението в мюсюлмански училища?

Ставаше дума конкретно за отглеждането на тютюн.
А че земеделието е било и продължава да е основен поминък на хората по селата спор няма.Има обаче едни дребни разлики между земеделието в Гърция и България.Опитай да ги откриеш  ;)

Offline Svetlina

• Forum fan
Ynt: Истината за Помаците !
« Reply #715 on: May 05, 2012, 23:58 »
    Ставаше дума конкретно за отглеждането на тютюн.
А че земеделието е било и продължава да е основен поминък на хората по селата спор няма.Има обаче едни дребни разлики между земеделието в Гърция и България.Опитай да ги откриеш  ;)

И какви са тия разлики между земеделието в България и Гърция? Пък славяноезичните/българоезичните мюсюлмани и в двете страни имат един и същи поминък. Да не говорим, че до 1985 г. в Гърция са нямали право да се движат свободно във вътрешността на страната.  А в България имаше квоти по окръзи за образоването именно на мюсюлманите.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Ynt: Истината за Помаците !
« Reply #716 on: May 06, 2012, 00:41 »
   Не знам за какви квоти говориш,може би имаш предвид квотите за децата на активните борци и на партийните секретари.Да,квоти имаше и на регионален принцип,но там предимство се даваше на децата от  граничните райони.А в тези гранични райони не живееха само помачета.Никога не е имало квоти на етнически или религиозен принцип.Самата комунистическа власт тогава не признаваше други етноси освен българския,а религията беше забранена със закон.
  Виж,на партиен принцип имаше привилегии,и то какви!

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #717 on: May 06, 2012, 12:19 »

Тютюна намира желаната почва и метеорологични условия в Родопите-там е с най-ценни качества.От друга страна отглеждането на тютюн е било по доходоносно от останалите култури в района.

Разликите с Гърция се появяват след като ги приемат в ЕС- иначе гърците са били големи голтаци до този момент.
Как мислиш че се натрупва дълг от 300 милиарда евро.Та то цяла Гърция не струва толкоз.

Поздрави

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #718 on: May 06, 2012, 22:30 »
 Съгласен съм,че ЕС има съществен принос за развитието на земеделието в Гърция и на това се дължат разликите между нашето и гръцкото земеделие.И се питам-защо,след като и България е член на ЕС,земеделието ни куца почти навсякъде?

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
Ynt: Re: Истината за Помаците !
« Reply #719 on: May 07, 2012, 22:22 »
земеделието ни куца почти навсякъде?
Къде си ходил? За 3 години обработваемите площи са се увеличели почти двойно!!! А тютюна просто няма бъдеще! Да се ориентират дорде си е време като турците.