Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 325780 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline tersid

• Adviser
Re: Истината за Помаците !
« Reply #555 on: November 12, 2010, 14:11 »
Знаеш ли защо.Защото е много тъпо и грозно да присвовявате нещо чуждо. Незнам защо толкова сте се впънали за едно две имена ,след като знаете ,че тези имена не са само български.Имам предвид името Рада,откъде ви хрумна,че то е българско  или тва е същото като онова с "България на  три океана"

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #556 on: November 12, 2010, 14:17 »
Tersid, името Рада е славянско, а по тези ширини където е Ксанти единствените славяни са българите ;) Името Рада например в Сърбия го няма. От другите славянски страни се среща при чехи и словаци. Нищо чуждо не присвоявам аго Шабане. Защото помаците не са чужди, нито песните им, нито християнските  песни за помаците са чужди ;)

Offline tersid

• Adviser
« Reply #557 on: November 12, 2010, 14:22 »
Много си тъп ,Пешо.Отвори сръбския именник да видиш има ли Рада или нема.Аз немам мнение дали  българите  са славяни ли не са защото един път казвате ,че сте ,друг път казвате че не сте.Имам мнение ,единствено за помаците ,че сме славяни и то отделен славянски народ от другите които се имат за такива , и от другите дето един път са такива ,друг път не са.Та ,във тази връзка името Рада като славянско име  да , но като българско едва ли.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #558 on: November 12, 2010, 14:26 »
Тъп ли съм, остър ли съм не знам. Ама ако идеш в Сърбия и извън западните покрайнини ми найдеш некоя Рада ще те черпя. А ако са отделен славянски народ, защо прекрасно се разбират с един друг славянски народ, дето пеят едни и същи песни с него, имат сходни обичаи и нрав? ;) Сега ше кажеш че всички българи са бивши помаци. В думите ти има резон до толкова до колкото българите християни и помаците имат един корен. Това е видно и от самолет дето се вика ;)

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #559 on: November 12, 2010, 14:31 »
Името Рада например в Сърбия го няма.

Ама в Сърбия името Рада хич го няма....
Ама наистина си много тъп.

Rada Manojlović feat. Saša Matić 2010 - Mešaj Mala

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #560 on: November 12, 2010, 14:35 »
Не знам кой е по-тъп от всички ама жената се казва Радмила, и освен това е от Пожаревац- западните покрайнини ;)

"Радмила Манојловић (рођена 25. августа 1985. године у Пожаревцу) је српска фолк певачица, бивши учесник Звезде Гранда."

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%98%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B

Offline tersid

• Adviser
« Reply #561 on: November 12, 2010, 14:35 »
Тъп ли съм, остър ли съм не знам. Ама ако идеш в Сърбия и извън западните покрайнини ми найдеш некоя Рада ще те черпя. А ако са отделен славянски народ, защо прекрасно се разбират с един друг славянски народ, дето пеят едни и същи песни с него, имат сходни обичаи и нрав? ;) Сега ше кажеш че всички българи са бивши помаци. В думите ти има резон до толкова до колкото българите християни и помаците имат един корен. Това е видно и от самолет дето се вика ;)
Нема ти трябва да знаеш за себе си .А,едва ли ще отида до Сърбия да ти търся на тебе Рада .Аз ако отида ще си я взема за мене си, а не да ти чакам фукарската почерпка.Другото няма да коментирам за "еднаквите народни песни между ОТДЕЛНИТЕ славянски народи". Има ги и това е.
Виж ся ,казах ти ,аз смятам че  помаците сме със славянски произход, а не със български произход. Освен товааз не съм сигурен ,българите със какъв произход сте.

Offline tersid

• Adviser
« Reply #562 on: November 12, 2010, 14:36 »
Не знам кой е по-тъп от всички ама жената се казва Радмила, и освен това е от Пожаревац- западните покрайнини ;)

"Радмила Манојловић (рођена 25. августа 1985. године у Пожаревцу) је српска фолк певачица, бивши учесник Звезде Гранда."

http://sr.wikipedia.org/sr/%D0%A0%D0%B0%D0%B4%D0%BC%D0%B8%D0%BB%D0%B0_%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D1%98%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%9B
Сигурно и тя е българка , а Пешка.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #563 on: November 12, 2010, 14:39 »
Тц, торлачка е :)

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #564 on: November 12, 2010, 14:45 »
Тц, торлачка е :)

Нещо ти куцат познанията,а.
Винаги си изказваш неподготвен ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #565 on: November 12, 2010, 14:46 »
Иса, ти въобще знаеш ли що е торлак, че изказваш квалификации? Като не знаеш поне не се обаждай, за да не се излагаш.

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #566 on: November 12, 2010, 14:50 »
Иса, ти въобще знаеш ли що е торлак, че изказваш квалификации? Като не знаеш поне не се обаждай, за да не се излагаш.

Има ли у сърбето Рада или има немааааа....??????????

Ха познаи.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #567 on: November 12, 2010, 14:52 »
При сърбите като народ няма, колко пъти да повтарям. Първо жената се казва Радмила, и второ е торлачка, а не сръбкиня. Или и ти като Милошевич ще обявиш всички хървати, бошняци и торлаци за прави срби?

Offline isa71

• Forum fan
« Reply #568 on: November 12, 2010, 14:57 »
, а не сръбкиня.

Радмила Манојловић (рођена 25. августа 1985. године у Пожаревцу) је српска фолк певачица, бивши учесник Звезде Гранда.

Това сигорно е на китаиски,и не можеш да го прочетеш

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #569 on: November 12, 2010, 15:00 »
Явно за теб е на китайски, щото пише, че в Пожаревац, а там са си торлаци. А че е сръбска много ясно че е сръбска певица щом е родена в Сърбия. Мустафа Чаушев е български певец, но по народност е турчин нали? ;)