Истината не излиза в другата тема за - павликяни и богомили, да видим, тук дали ще излезне!
Та, по въпроса за наследниците и наследството се рових поне 1 година и кусур!
Проучвайки цялата генеалогия, ДНК-анализи, пра-пра-пра- - - наследодатели, наследници и родословие, стигайки чак до - 460 година пр.н.е., се оказва, че нямам абсолютно нищо общо с тези павликяни, богомили, славони, праболгари, бизанти, турки и разни други велики нации!
Тук, таме има разни временни свалки за тези различните, но няма преплитане на ДНК-веригите на различно генетично и хромозомно ниво, а пък и не ми трябва да знам, дали е имало или нямало!
Тъй, като се ровичках и цела година по наследствените ми имоти, опиращи до трите най-близки морета, се оказва, че навсякъде изравям ценни предмети и вещи с инициалите, подписите и печатите на моите пра-пра - - дядовци и баби, които, като сегашни Помаки, техни бубайкове и найки са били преди мекове подобните Траки!
И, сега обмислям съдебен иск, но се чудя към кой да го насоча, дали към главатарите археолози или към главатарите историци, за да си ми върнат всичиките изровени иманета и да си ми ги върнат, защото ми принадлежат по право, като сайбия на тая територия!
Сега, че е възможно да има Помаци, които да се чувстват наследници на богомили, на павликяни, на всякакви други, това си е техно право и техен проблем, да си чувстват, такива, а оттам и да си предявят претенции за техното наследство!
За, мойто древно наследство, когато го възстановя, се заричам да направя дарение от половинато си царство и господарство да подаря на соя сайят за слава на Помаклъка и за вечна слава на всички останали велики народи на Балкана!
От всичко това, файда ще имат и павликяни и бомили и богонемили и мили и драги и немили народи, които посещават този сайят!
Виж, може и на атакистчетата да дам по-некав грош, щото и те са ора и те имат нужди от препитание и право да оплюват Помаците!
Така, че ич не ме вълнуват драгите другари - болгари, турки, македони, греки, и много други велики ора, аз Помака - ахмака, и тех ще почерпя по неква стара жалтица, ей така за садакьа и за севапь, че отвреме навреме ни пускат да дишаме по неква кислородна молекула, иначе без тех направо щеше да си измрем като Помаци през Болканската и останалите по-раншни и по-късни мурабьотьа!
Живейтье си животьа и се ровичкайте по-надлибоко в църната земя, та тогаваш може да се открие отговора на тоя вапрос!