Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 322554 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline Tomy

• Member
  • **
Re: Истината за помаците
« Reply #105 on: July 18, 2009, 19:02 »
serif mkd, ако един човек има във фамилното име наставката "хаджи"( Хаджидимитров - например), то той е внук на хаджия, ако е с наставка "поп"(Попиванов), то дядо му е бил поп. Ако е "кара"(Караиванов), то някой е бил черничък - кара, ако някой е бил странен или направо луд, то той е "дели"(Делидимов) , ако са потомци на овчари са Чобанови и т.н. и т.н. Фамилията говори доста .

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #106 on: July 18, 2009, 19:38 »
serif mkd, ако един човек има във фамилното име наставката "хаджи"( Хаджидимитров - например), то той е внук на хаджия, ако е с наставка "поп"(Попиванов), то дядо му е бил поп. Ако е "кара"(Караиванов), то някой е бил черничък - кара, ако някой е бил странен или направо луд, то той е "дели"(Делидимов) , ако са потомци на овчари са Чобанови и т.н. и т.н. Фамилията говори доста .

Виж кво, добронамерен съм.Но не към всякакъв вид асимилация.
Един от елитните родове в Брезница се казва = Турчинови.

Аз нося кръвта на този род поради простата причина че майка ми е от този род.

Ти искаш ние тука помаците в един глас под твоя шпиц команда да кажем -

Помаците сме най- чистите, най -великите, най- запазените българи!

Да , ама не.
Именно с твоите идей за фамилярнеченето именно ти си противоречиш.
Ситуацията е шизифренична бих казал.

Не може да изядеш една паста и после да питаш - Кои ми изяде пастата?

Offline Tomy

• Member
  • **
« Reply #107 on: July 18, 2009, 20:03 »
 Metka , както казах, фамилията говори доста! Но, примерите ми не са "фамилярнечене" ! Фамилните имена и фамилиярнеченето са две различни неща - сигурен съм, че правиш разлика.   Чудесно е , че познаваш рода си! Всеки трябва да си знае рода! Това носи понякога самочувствие( щом си от елитен род), но понякога -не!
 Апропо, за каква моя шпиц-команда става дума? Шизофрения??? И аз съм добронамерен!

Offline Serif mkd

• Adviser
« Reply #108 on: July 19, 2009, 00:39 »
                   Da ! "Familijata govori dosta".Se soglasuvam so Tebe Tomy . Vo Mk i vo Bg ima dosta preziminja(Familijarni iminja) kako Bosnjakovi i Arnaudovi ...ima isto i od zanaetciska proviniencija-kazandzievi sarachevi ,dungjerski,medarovi,samardzievi i tn...No sekoe pravilo ima i isklucok sto e slucaj so predhodnite primeri .Pozdrav.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #109 on: July 19, 2009, 00:49 »
Не може само от име да се прави извод. Много думи се дублират по разни причини на разни места по света и от това тръгват безумни съчинения. Друго - имаш ли представа как се прави, колко струва и кому е нужен тук ДНК тест?

Ситуацията е шизифренична бих казал.

Абсолютно!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #111 on: July 19, 2009, 14:38 »
Последните два постинга се доближават най-вече до темата.
Няма нищо реално на този свят.
Dünyada her şey gerçek değildir.

Offline Tomy

• Member
  • **
« Reply #112 on: July 19, 2009, 15:38 »
mustafa_b , благодаря за отпратката. Генните открития са от най-големите постижения на нашето съвремие. Жалко, че има историци, които отричат смисъла и достоверността на генетичните изследвания по отношение на историята. Б.Димитров още твърди, че през кръстопътя България  минали стотици племена и всеки си оставял тук семето както му падне.  Но истината е друга - пише го и в този форум някъде.  50% от съвременните българи имат маркер в ДНК-то на 8000години!!!!!!  Представяш ли си,  цар Севт ни е дядо!
  serif mkd сигурно има изключения за имената, но какво ти говори фамилията Каракачанов за човека, който я носи?

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #113 on: July 19, 2009, 16:10 »
Истината е категория твърде разтеглива но константна във времето величина ,тя понякога е изкривявана умишлено или не- скривана ,фалшифицирана,  зависеща от субективни преценки и подлагана на истински гонения -но историята е доказала че макар и късно ,тя все пак изплува а и развитието на науката и е мощен съюзник.Истината е вечно съществуваща ,просто трябва да и се обърне подобаващо внимание да се подходи отговорно към нея с нужното внимание и търпение този който я търси истински рано или късно ще я намери но дали ще му хареса.

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #114 on: July 19, 2009, 16:35 »
Истината не излиза в другата тема за - павликяни и богомили, да видим, тук дали ще излезне!  ???
Та, по въпроса за наследниците и наследството се рових поне 1 година и кусур!  ::)
Проучвайки цялата генеалогия, ДНК-анализи, пра-пра-пра- - - наследодатели, наследници и родословие, стигайки чак до - 460 година пр.н.е., се оказва, че нямам абсолютно нищо общо с тези павликяни, богомили, славони, праболгари, бизанти, турки и разни други велики нации!  :o
Тук, таме има разни временни свалки за тези различните, но няма преплитане на ДНК-веригите на различно генетично и хромозомно ниво, а пък и не ми трябва да знам, дали  е имало или нямало!  >:(
Тъй, като се ровичках и цела година по наследствените ми имоти, опиращи до трите най-близки морета, се оказва, че навсякъде изравям ценни предмети и вещи с инициалите, подписите и печатите на моите пра-пра - - дядовци и баби, които, като сегашни Помаки, техни бубайкове и найки са били преди мекове подобните Траки!  :o
И, сега обмислям съдебен иск, но се чудя към кой да го насоча, дали към главатарите археолози или към главатарите историци, за да си ми върнат всичиките изровени иманета и да си ми ги върнат, защото ми принадлежат по право, като сайбия на тая територия!  ;D
Сега, че е възможно да има Помаци, които да се чувстват наследници на богомили, на павликяни, на всякакви други, това си е техно право и техен проблем, да си чувстват, такива, а оттам и да си предявят претенции за техното наследство!  :(
За, мойто древно наследство, когато го възстановя, се заричам да направя дарение от половинато си царство и господарство да подаря на соя сайят за слава на Помаклъка и за вечна слава на всички останали велики народи на Балкана!  :o
От всичко това, файда ще имат и павликяни и бомили и богонемили и мили и драги и немили народи, които посещават този сайят!  :D
Виж, може и на атакистчетата да дам по-некав грош, щото и те са ора и те имат нужди от препитание и право да оплюват Помаците!  ;D
Така, че ич не ме вълнуват драгите другари - болгари, турки, македони, греки, и много други велики ора, аз Помака - ахмака, и тех ще почерпя по неква стара жалтица, ей така за садакьа и за севапь, че отвреме навреме ни пускат да дишаме по неква кислородна молекула, иначе без тех направо щеше да си измрем като Помаци през Болканската и останалите по-раншни и по-късни мурабьотьа!  8)
Живейтье си животьа и се ровичкайте по-надлибоко в църната земя, та тогаваш може да се открие отговора на тоя вапрос!  :D  ;)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #115 on: July 19, 2009, 17:18 »
Прието е всички хора, притежаващи една и съща мутация на гена да бъдат формално причислени към една и съща, така наречената “Хаплогруп”. Хаплогрупите са започнали да се оформят доста отдавна - преди около 25-30 хиляди години, други много по-късно (преди 10-20 хиляди години). В момента съществуват около двадесетина хаплогрупи на Y-хромозомата, както и приблизително толкова на митохондриите. В по-ниските клонове на родословното дърво на човечеството се оформят под-хаплогрупи, за които се счита, че всички представители на една под-хаплогрупа имат един общ прародител. На този принцип се проследява дали двама души, които са се изследвали, имат общ прародител и каква степен на родственост имат. Като се има предвид, че Y- хромозомата търпи средно по една мутация на всеки 500 години, може чрез формула да се изчисли степента на родственост на двама души от една и съща хаплогрупа, а така също и приблизителния брой поколения назад до общия им прародител.

Около 95% от българското население по мъжка линия се причислява към 5 основни хаплогрупи: E3b1, J2, I, R1a и R1b, докато по женска линия е към хаплогрупи: H, K, T, L2a, D и други. Това показва че генотипа на българина е разнообразен и е оформен от смесването на различни народи.

http://bulgaria21.net/issue/t25906.htm
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #116 on: July 20, 2009, 03:04 »
Прието е всички хора, притежаващи една и съща мутация на гена да бъдат формално причислени към една и съща, така наречената “Хаплогруп”. Хаплогрупите са започнали да се оформят доста отдавна - преди около 25-30 хиляди години, други много по-късно (преди 10-20 хиляди години). В момента съществуват около двадесетина хаплогрупи на Y-хромозомата, както и приблизително толкова на митохондриите. В по-ниските клонове на родословното дърво на човечеството се оформят под-хаплогрупи, за които се счита, че всички представители на една под-хаплогрупа имат един общ прародител. На този принцип се проследява дали двама души, които са се изследвали, имат общ прародител и каква степен на родственост имат. Като се има предвид, че Y- хромозомата търпи средно по една мутация на всеки 500 години, може чрез формула да се изчисли степента на родственост на двама души от една и съща хаплогрупа, а така също и приблизителния брой поколения назад до общия им прародител.

Около 95% от българското население по мъжка линия се причислява към 5 основни хаплогрупи: E3b1, J2, I, R1a и R1b, докато по женска линия е към хаплогрупи: H, K, T, L2a, D и други. Това показва че генотипа на българина е разнообразен и е оформен от смесването на различни народи.

http://bulgaria21.net/issue/t25906.htm
Благодаря на Мustafa_b за много ценната информация по горе!
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline Teres

• Member
  • **
« Reply #117 on: July 20, 2009, 09:49 »
  Е, те такова животно нема, EVROPOMAK!
 Хем " стигайки чак до - 460 година пр.н.е., се оказва, че нямам абсолютно нищо общо с тези павликяни, богомили, славони, праболгари, бизанти, турки и разни други велики нации!" , хем  "а пък и не ми трябва да знам, дали  е имало или нямало!  " 
 Работата е ясна!

Offline RIBNOVO

• Senior member
« Reply #118 on: July 20, 2009, 11:35 »
интересно.казваш,че нямаш нищо общо с тези народи без да знаеш,защото твардиш,че не ти трябвало да знаеш дали имало или нямало нещо общо с тях.накрая казваш;работата е ясна.питам кое по точно е ясно за теб,че не си ориентиран ваобще, или отрицанието,че такова животно ЕВРОПОМАК нема?

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #119 on: July 20, 2009, 12:13 »
Е, те такова животно нема, ...... стигайки чак до - 460 година пр.н.е., се оказва, че нямам абсолютно нищо общо с тези павликяни, богомили, славони, праболгари, бизанти, турки и разни други велики нации!" , хем  "а пък и не ми трябва да знам, дали  е имало или нямало!  "  Работата е ясна!

Четете, бе ора, четете ,  и редовете и между редовете!  :o
Работата, поне лично за менье се изясни, след като си направих изследването по тази метода, че иьяз сомь Помак!  8)
Най някой друг, кой, какво му се е прояснило, си е негов личен въпрос и проблем на слънцето и на земята, както и на техните временни слънчево-лунни затъмнения!  ;D

интересно.казваш,че нямаш нищо общо с тези народи без да знаеш,защото твардиш,че не ти трябвало да знаеш дали имало или нямало нещо общо с тях.накрая казваш;работата е ясна.питам кое по точно е ясно за теб,че не си ориентиран ваобще, или отрицанието,че такова животно ЕВРОПОМАК нема?

"Рибновски", повтарям за нечулите!  :(

Те, такова животньо, ПОМАК, има, и язь самь едно от них!    ;D
Койту, не верва, могам да му са покажам, в целиет си рость!  :D
А, другото подобно като "ЕВРОПОМАК" е подвид и разновиден единичен екземпляр, но не генномодифициран, а чист, натурален, балкански такъв, обследван подробно в хуманоидните Болгкански лаборатории по първата метода на Академиката!  :o
Виж, "Метката" е пуснал и втората метода на Академиката, която е по-лесната и се прави с по-малко пари, можеш са изследваш и ти, за Рибновци като теб, ще помоля за отстъпка в цената!  ;D
Ако, закъсаш за парички, след 3-месеца ще продавам тютюна и аз мога да помогна с некой лев за тази твоя кауза, щото за мен е много ясна, но изглежда на твойта нива има доста облаци!  8)
А, общото с онези народи, дету питаш, пак повтарям е само периодичните международностни свалки, либовньи закачки и забежкьи, чат-пат, дету са ставали, кату започне сезона на канарчетата и се чуват по-силно трептениятьа от трелитье на Поматските славеьйчита!  ;D
Питаш и за ориентацията, амь, погледни си стрелката на компасьа, дье, дьа ньи са ти са оборкьоли стрелките на полюсетье, па тогава питай по-точно, за да ни сьа боркашь по баиретье, ше ти отдумамь, по- ясно!  :D
А, иначе и на мен ми е иятцье интересно, ти, като какъв са определяшь, ощье преди да си се изследвал, генетично!  ???  ;)