Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 322553 times)

0 Members and 11 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Истината за помаците
« Reply #30 on: March 18, 2009, 10:17 »
Не виждате ли -има само една статия и 1ч е в сайта.Не му се връзвайте.

За Малинчо ли говориш? Не си прочел втория му постинг, който пак бе нова тема, озаглавена "изчадия" и визираща помаците. Но темата бе изтрита съгласно правилата на форума.

Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #31 on: March 18, 2009, 10:18 »
Вярно :-[

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #32 on: March 18, 2009, 10:23 »
Вярно :-[

Не си ли я чел? Случайно ми се намира в хистърито, мога да ти пратя мнението му на лични, ако искаш.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #33 on: March 18, 2009, 10:26 »
Абе, хора не ги трийте много негативните и отрицателните мнения за да се разбере, какво мисли голяма част от другия  народ за Помаклъка. Иначе, няма да можем да разберем къде се намираме или къде грешим. То ние си знаем, че сме си хубави и добри, обаче на мен ми е много интересно какво мислят противниците на Помаците. Ей, така за поука! С техните простотии, само могат да докарат Помаците да се усъвършенстват повече! Е, така поне аз си мисля!

Isyankar

• Guest
« Reply #34 on: March 18, 2009, 10:30 »
Ismet DRAMSKY, на базата на какво определи какво мисли "голяма част" от "другия народ" ... ?

От един човек влязъл в този сайт от другата религия ? Или от още 5 дето сме тука и не мислим като него ?

Стига вече манипулации и лични интерпретации ...

Това е целенасочено настройване на хората едни срещу други ... Атакистите и тем подобни - те мразят 7 млн от населението на България, защото не били арийци - това са шепа хора - по тях ли да съдя за цяла България ?

Offline oruch

• Senior member
« Reply #35 on: March 18, 2009, 10:30 »
Селям алейкум Мустафа,

Сура Бакара/кравата/:6-7
За онези,които не повярваха,за тях е все едно дали си ги предупредил,или не си предупредил-те не вярват.

Аллах е запечатал и сърцата ,и слуха им,и погледите им са под воал.За тях има огромно мъчение.

......."за онези,които не повярваха".Видно е че в сурата се говори за онези,които отхвърлят вярата.Човекът е бил неверник до момента в които е решил да се покръсти.Избора на определена религия не го прави неверник.Тои търси някаква истина,друг е въпроса как я търси,и кое го е накарало.Ние не знаем в каква среда е живял.

Дори да е провокация,а ние не сме сигурни какво е,защото само Аллах знае какво е "в сърцата на хората,трябва ли да се подаваме на нея с лош отзив.В хадис от пратеника с.а.с. се казва,че съмнението проваля добрите дела.Отзивът на постингите му си беше вид оспорване по не етичен начин.Никой човек,какъвто и да бил, не заслужава подобно отношение.Пратеника с.а.с. е изтърпявал какви ли не унижения и долни постъпки,примерите са много.Отвърщал е само с добри дела,и се е опълчвал единствено когато са ги прогонвали от домовете и са воювали с него.

"......Ние повече знаем какво описват"-сура23:96.

Сура Нахл/пчелите/16:125
Призовавай към пътя на твоя Господ с мъдрост и хубаво поучение,и спори с тях по най хубавия начин!Твоят Господ най добре знае кой се е отклонил от Неговия път и знае напътените.

Сура Ал Имран/родът на Имран/ 3:111
И не ще ви навредят, освен с обида.А ако се сражават с вас, ще ви обърнат гръб.После няма да им се помогне.

Хубаво е понякога да се покайваме за делата си.Покаянието е от повелите на Твореца.
И нека само с хубави дела да покажем че исляма е прелест.

Р.S.Изображения наподобяващи хора и животни са забранени в исляма.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #36 on: March 18, 2009, 10:35 »
Назми ,нима словата на Аллах са "безсмислени".

Словата на Аллах са с изключителен замисъл. Но те трябва да се ползват в съответния контекст. Ролята на мюсюлманите е да преценят ситуацията за да определят правилния контекст. Талибаните са пример за извънконтекстово /буквално/ разглеждане словата на Аллах и Хадиса на Пратеника /с.а.с/.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #37 on: March 18, 2009, 10:55 »
Май трябва да се съглася с oruch. Това, че някой е решил да приеме християнството, не дава основание на мюсюлманите да му се подиграват, а да го съжаляват и да правят дуа, че някой ден ще прогледне за истината и ще се обърне към исляма. Въобще към такива хора трябва да се подхожда много деликатно. Колкото повече мюсюлманите ги бъзикат, те толкова повече се отдалечават от исляма, а мюсюлманите трябва да се опитват да ги привличат към исляма.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #38 on: March 18, 2009, 11:03 »
Разгледайте внимателно постинга на malin78:

Прочетох какви ли не измишльотини относно нашия произход и реших да ви кажа истината. Не сме нищо друго от българи, които са били принудени да приемат исляма. Исторически факт, който може да се провери навсякъде. Лично аз се гордея, че съм българин и обмислям скоро да се покръстя, въпреки негативното мнение на по-стари мои близки. Не се лъжете че сте турци или отделни народи, радвайте се, че сте българи!

Тук не става дума за избор на религия, а "прозрение", изразяващо се в откриване на истината за произхода на помаците. Набляга се на "историческия факт", че помаците са потомци на една "историческа несправедливост" /"принудени да приемат исляма"/, която авторът на темата не само, че вече е решил да поправи като се върне в лоното на православието, но дори и ни съветва да го последваме.

Така бе до втория му постинг, когато се доказа, че първото мнение е било пародия.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Isyankar

• Guest
« Reply #39 on: March 18, 2009, 11:03 »
а мюсюлманите трябва да се опитват да ги привличат към исляма.

А тези, които никога не са били към исляма - да бъдат ли обект на привличане или само вторите, които са били част от него ? И защо ?

Offline abc

• Forum fan
Истината за помаците
« Reply #40 on: March 18, 2009, 11:06 »
Май трябва да се съглася с oruch. Това, че някой е решил да приеме християнството, не дава основание на мюсюлманите да му се подиграват, а да го съжаляват и да правят дуа, че някой ден ще прогледне за истината и ще се обърне към исляма. Въобще към такива хора трябва да се подхожда много деликатно. Колкото повече мюсюлманите ги бъзикат, те толкова повече се отдалечават от исляма, а мюсюлманите трябва да се опитват да ги привличат към исляма.

Те на това му се вика религиозна търпимост

Какво да правя аз християнина, непрогледнал истината

Offline oruch

• Senior member
« Reply #41 on: March 18, 2009, 11:30 »
Isyankar,

Никой не трябва да бъде обект на привличане.

Сура Бакара/Кравата/:256
Няма принуда в религията.Отличи се вече истината от заблудата.Който отхвърли идолите и повярва в Аллах,той се обвързва с най здравата връзка,която не се къса.Аллах е всечуващ,всезнаещ.

Offline Беглик

• Advanced member
« Reply #42 on: March 18, 2009, 11:52 »
Още малко Истина:
"19. - 11:15 -
От: Анонимен
Aз сам завършил рибновската гимназия също така съм завършил коран курс в Рибново и знаете ли какво научих. Че религията ми показа правият пат и ми отвори едното око в живота а сведското образование ми отвори другото защото там научих това което ме влечеше а имменно счетоводството.И сега живея в голям гряд но сам вечно благодарен на моите учители и от джамията и от училището поклон пред вас и ви благодаря че ме направихте човек."

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #43 on: March 18, 2009, 11:53 »
Нещо не ме разбрахте. Като казвам "привличам", искам да кажа "проповядвам", както Боян Саръев проповядва сред помаците християнството. Освен това, abc, как думата "съжалявам" се вписва в понятието "религиозна нетърпимост"?

Isyankar

• Guest
« Reply #44 on: March 18, 2009, 11:58 »
Нещо не ме разбрахте. Като казвам "привличам", искам да кажа "проповядвам", както Боян Саръев проповядва сред помаците християнството. Освен това, abc, как думата "съжалявам" се вписва в понятието "религиозна нетърпимост"?

Ами запазете си проповедите с Боян Саръев - между вас си и не намесвайте цялата държава....Не всички имаме религиозни комплекси ... Такива имат и Саръев и онези с предните коментари дето проповядват и привличат....

За невярата в Бога и греховете си - не търсете причина в религията, а в религиозността си...