Малка история от Сърбия и Черна гора. Село Бродарево се намира в Сърбия. Селото стана известно в България с героите си Есад Кощреба, Изудин Пушия и Сасеб Баличевич , които помогнаха да бъдат спасени много българчета от автобуса потънал в река Лим през 2004г.
Там чух за хора, които носят фамилията Бугарин. Запознах се с Халил, мисля, че е левият на горната снимка. Халил категорично ми заяви, че нямат нищо българско, но ми разказа, че някога много отдавна, горе в планината живеел един толкова работлив човек, толкова, че всички го наричали българина....така те като наследници на този работлив човек се сдобили с фамилията Бугарин. На няколко километра по-горе , но вече в Черна гора е град Бело поле. Там попаднах на християни с фамилия Бугарин. Те също отрекоха да имат нещо българско в произхода си и ми разказаха историята за работливия човек, който няякога живеел горе в планината.
И двете семейства помнеха една и съща притча, но не знаеха едни за други.Не се познаваха, а и не искаха да се познават. Защото едните са мюсюлмани, а другите християни.....