Български > Помаци

Истината за Помаците !

<< < (161/161)

BG POMAK:
Малине,Малинееееееееееее. Докато носиш това име, никой не може да те приеме за християнин. Самото име те определя като помак. И помак ще си останеш.Единственото, което можеш да направиш е да си смениш името, но това май ще ти остане като "дъмга" и пак ще те оприличават на помак. А питам те , ти някъде да си виждал в съвремието, рязан християнин. Не се мъчи да се покръстваш защото това е последствие, което няма да те направи по добър българин. Ние всички в България сме български граждани, но с различно вероизповедание. Е разбира се и с различни долни глави. Въпреки, че ние всички мъже в България мислим с долните си глави. А сещам се и за нещо друго, прочети за твоя информация романите за помаците на Академик Петър Япов-българин, християнин и македонец по етнос.Там той дава приблизителна представа за нас помаците. На мен лично ми се струва,че  тази версия за произхода на помаците е по вярната от тази в официалната на българската история.Ти сам си задай въпроса. Защо аджеба тези прости турски завоеватели са подминали равните полета на България и са отишли по тези чукари в Родопите да потурчват ? Между другото аз съм на 57г. и вероятно съм по голям от теб и те съветвам послушай батко си. Не се покръствай и да си създаваш нови кахъри. Вярвай в това което са вярвали и дедите ти. И за да не си помислиш, че аз съм стар и със старо мислене, ще ти кажа, да стар съм , но мисленето ми е съвременно. Мога да говоря по всички теми свързани с култура, история , политика и АЙ ТИ технологии. Проектирам сгради с най съвременния израелски софтуер.Напред съм с технологиите, но тава не ме кара да забравям какъв ми е корена и с какво съм закърмен и от каква черга съм произлязъл. Не съм си сменял името защото мисля, че и китайц и с китайски имена има мюсюлмани. Дори тук наскоро коментираха за божи гроб, някакъв християнин с арабско име, което не го прави по лош християнин от другите. Така е и с нас. Живей си живота и не се къхъри. И циганина не е искал да се ражда циганин , но такъв се е родил. Напротив ти трябва да се гордееш, че си помак. Защото ние сме аборигените на България. Всичката друга измет и турци и прабългари са дошли на коне от майна.............Абориген сигурно знаеш какво означава, но нека да ти го припомня, че това означава местен жител.Бъди горд и върви напред с вдигната глава, а не с наведена , оглеждаща се дали ще те припознаят околните , какъв си.

BG POMAK:
.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version