Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 325715 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==

Offline ibrahim65

• Moderator
Re: Истината за Помаците !
« Reply #616 on: January 03, 2012, 12:49 »
Уууурррррааааааааа намериха едно кръсче В Родопите уууууррррра.........................

Та няма какво да ви обеснявам какво е това „Орфей“ и пещерен клуб „Кристал“.
Та Кръстът с дължина около 25 см, направен е от желязо и бронз, е едно нищо с тези издигащи се в последно време грандиозни велики светещи и п.р. кръстове надлъш и на шир по нашата прекрасна Родина.
Та Сега местните пещерняци разчитат на финансиране ох ох ох ишала ишала.
Та екопътека „По пътя на родопския кръст“, ох ох  ;D ;D екопътека точно найменование супер.
Та Според него, за да се докаже ранно християнство трябват сериозни доказателства, като монети и керамика в самата сграда, която трябва да се проучи от експерти. ишала ишала ;D  ??? ??? ??? ??? ??? ???

Offline Hat

• Moderator
« Reply #617 on: January 03, 2012, 13:05 »
В смолянски регион имат богат опит в направата на  "нови" древни кръстове и параклиси и като следствие от това връщане към правата вяра на всички "грешници" посмели да се нарекат помаци.Прекалено много опити да станат помаците българи на земята сега влезнаха и под земята в пещерите и могилите, след някоя друга година,когато демографският срив удари по силно и осезаемо ще започнат да откриват древни кръстове и във въздуха над смолянски регион,защото само там им се хващат на въдицата.

Offline borko238

• Member
  • **
« Reply #618 on: January 03, 2012, 14:35 »
Драги помаци,незнам защо всячески се стремите да се откъснете от корените си!?Радвам се че поне не всичките помаци мислят така.Не ме е яд,че си измисляте някаква история,а ме е яд,си си мислите,че ви вярват хората.

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Истината за Помаците !
« Reply #619 on: January 03, 2012, 14:53 »
borko238 радвам се че си признаваш че незнаеш
аз ще допълня че нищо незнаеш и че не искаш да знаеш
и че ако ознаеш а и на това му идва времето ще хваниш гората.
А на това което се радваш му мина времето одавна
вие се смеяхте ние плачехме даже хващахме гората.
А на това което те е яд ще ти допринесе и сълзи след време.
И едно допълнение чети този сайт на глас та да го разбереш по добре.

Offline Turas

• Forum fan
Re: Ynt: Истината за Помаците !
« Reply #621 on: January 03, 2012, 18:40 »
и че ако ознаеш а и на това му идва времето ще хваниш гората.
А на това което се радваш му мина времето одавна
вие се смеяхте ние плачехме даже хващахме гората.
А на това което те е яд ще ти допринесе и сълзи след време.
:o Та кога викаш си хванал гората? И кога ще ронят сълзи останалите траки? :D
Хат, това клипче ме разсмя искренно! Явно е правено от някой малолетен!

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #622 on: January 03, 2012, 18:55 »
Господ-ин Вологез не е възможно да седниш на престола Траки

Интересното е ,че когато имаш около 50 народа които имат около 200 подгрупи , и всичките имат различни имена един за друг , като добавим и религията държавите Български (15 -16 на брой ) името "българи" е въпрос не теории БЪЛГАРИ в един момент като етнос ,но преди това са били бургарии,булгари,вулгари,боилгари,воилгари и т.н.Бургариите или всички бургарии са равно на буЛгари, вулгари, вулгарос че първата бг.монета е от времето на Иван-АсенII и то пак с някакви "уговорки"-дали не е фалшива.

А сега взе да ми прелича на Китайски продукт Българи-траки.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #623 on: January 03, 2012, 20:09 »
Червените фашаги ''извадиха'' ;D много от тези и други чешити кръстове от много Римски и Византийски крепости по Родопите за да се докаже че турците са от бълхарски произход та после се наложи демократите да ходят по Турция за да се извиняват за зверствата по време на кръстилките. Жалкото е че все още има хора които още  боравят с тези трикове като си мислят че някой може да им се върже. :D

http://smolyanpress.net/?p=17938

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
« Reply #624 on: January 03, 2012, 22:33 »
http://rodoparion.blogspot.com/2012/01/1997.html  ........................................ 

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #625 on: January 03, 2012, 23:51 »
Оф,оф,оф писна ми вече от Осман Нури Ефенди все едни и същи побликации.
Господин rodopskihaidyti следете малко нещата това го има вече за кой път.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
« Reply #626 on: January 04, 2012, 18:00 »
Извинявам се , но е хубаво , който не го е чел да го прочете !  :)

Offline ibrahim65

• Moderator
Ynt: Истината за Помаците !
« Reply #627 on: January 04, 2012, 21:26 »
rodopskihaidyti много ми е приятно че сте сред нас ПОМАЦИТЕ
кадето вие мястото въпреки че сте малко пообъркани причините ги знае-те-ем.
Та моля ви се обеснете ми на мен простият-простосмъртният Ибрахим65 бей.
-1 Какво е това – чисто българско мохамеданско каква е тази вяра защото и аз спадам в тази група
мога ли да се самоопределя и да се преброя като такава етнос.
-2 След тази война (Балканската – бел. авт.) се изселили доста българи мохамедани и на тяхно място са дошли българи християни.
Та каде са са изселели и защо да не би да са искали да ги турчеят апък те са отишли в турция.
-3 Заобиколено е от български мохамедански села: Осиково, Селча, Лясково, Забърдо и Стоманово (жителите на последното се турчеят). Център е на селищна система, включваща селищата Михалково, Лясково, Осиково, Петвар, Селча, Стоманово, Чуруково.Но аз да допълня това са ПОМАШКИ села.-Защо се турчеят или каква е разликата когато човек се ТУРЧЕЕ или БЪЛГАРЕЕ.

Offline Родопчанин

• Advanced member
  • ==
« Reply #628 on: January 05, 2012, 16:11 »
Ибрахим , първо искам да е ясно , че сдружението "Родопски хайдути" в никакъв случай , не е ваш враг , да не говорим , че при нас има и мохамедани , за което може само да се радваме. Не разбирам , кое казваш , че сме пообъркали , но се надявам да разбем. Гордеем се с това , че за родината си са се борили както християни така и мюсюлмани, но за последните естествено в досегашната ни история , не се споменава НИЩО. Това нещо трябва да се промени , хората в големите и малките градове и села трябва да видят , че нито едните ядат хора нито другите. Ако се интересуваш конкретно ще ти пусна и устава на сдружението..... Питам аз трябва ли да се забравя например Огнян Комитв - Садък от с.Кутела , Лещаклията от с.Лещак, Кокалестото Суро от Давидково , Патев от Петково , Бако от Славеино и мн. мн. други достойни за времето си българи-мохамедани .

Относно втория въпрос , хубаво е да се прочете по-внимателна ..... специално от Михалковските села се заселват в Северна България .... 

Тази тема поражда много спорове , от къде , как и какви са т.н - помаци и коя година възниква изобщо това име..... нито искам да я подхващам , нито съм човека , който иска да насочва , кой какъв да се пише и в какво да вярва затова и няма да навлизам в безсмилени спорове ... ..
За нас е важна историята и защо и кой позволява в днешно време да се всява раздор межди отделните хора защо вярата ги разделя повече от колкото по време на турското робство ......    Интересна е друга тенденция , някои хора да искат да са по-турци от самите турци ...... и да защитават някакви чужди идеи , а същевременно турците в България да са на мнение, че тука са родени и искат да работят за тази държава ....
Миналата година в гр.Мадан е била свикана НАУЧНА конференция по всичките тези въпроси .... познайте какъв е бил резултата - никакъв защото псевдо "писателите" и историци по предания и думи  , не са се явили .... Вижте уважаеми приятели историята се пише , да тя може и да се подменя, но тя се доказва и отстоява пред независими источници.Ако това не стане приказките са напълно безсмислени ..... Така се случи и с геноцида над арменците ..... Показателен пример са и т.н македонци на които дядовците им се обръщат в гробовете , целият свят им се смее и са станали нарицателно име .....
Има едно нещо обаче , което нека да е ясно , както е на запад , така трябва да е и в България ... щом си в тази страна ще работиш за нея , ако не искаш можеш да търсиш щастието си другаде ... но да се опитва някой да налага чуждо мнение, чужда политика, чужди мераци , консерватизъм , да се всява страх , разделение, омраза извинявайте , но той няма място в която и да е нормална държава ..... 

100 годишнината от Балканската война е паметно събитие , че българи-мохамедани са били гонени от кръвните си роднини християни , никой , не отрича , че  е така.... Че българи - мохамедани са колили и бесили по време на Априлското възстание , дали от грабителски амбиции или са били заставяни , няма как да се премълчи ....  Че по време на комунизма българите - мохамедани и турците са били подложени на гонения , затвори , дори убийства и това никой не може да се отрече , също и така , че Турция затвори границите си за тези "изселници" по неясни причини ... Жалкото е че през всичкото това време братята , роднините , комшиите са се борили за вярата си за разбиранията на поробителя , за това да изкарат деня с един комат хляб поради непосилните данъци с цената на КРЪВТА си ...     може би най-точно е да се каже "СВОЙ СРЕД ЧУЖДИ, ЧУЖД СРЕД СВОИ"
Пожелава ме Ви родопско дълголетие , независимо в кой или какво вярвате , но нека живеем и бъдем по-добри ! Амин!

Offline Turas

• Forum fan
« Reply #629 on: January 05, 2012, 19:26 »
Червените фашаги ''извадиха'' ;D много от тези и други чешити кръстове от много Римски и Византийски крепости по Родопите за да се докаже че турците са от бълхарски произход та после се наложи демократите да ходят по Турция за да се извиняват за зверствата по време на кръстилките. Жалкото е че все още има хора които още  боравят с тези трикове като си мислят че някой може да им се върже. :D
Спри да пишеш колкото да има нещо и то се на въпреки! Пичовете пещерняци от Кристал и Чепеларе са истински мъже, повечето ги познавам лично! Аз също съм пещерняк и планински водач и съм член пк '' Суткя'' Ракитово, чийто председател е помак. ;) В клуба мюсолмани/християни сме почти
50/50. Ето един кръст от разкопките в местноста градот над Ракитово, при намирането му присъстваха и помаци! :D