Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 325980 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline Rahmie

• Charter member
Ynt: Истината за помаците
« Reply #345 on: February 22, 2010, 21:43 »
May neshto lichni smetki razchistvate tuk a... a za nay dobrite ::) ...vsichki pomaci sa nay-dobri... :) Vsichki hora sa nay-dobri... Vseki Allah/Gospod bendisal ta dal...

Offline yusu

• Global moderator

Medo spored men imeto nqma znashenie,Az poznavam mladi momcheta koito sa s Balgarski Imena koito nesa si varnali po tehni si prichini no ne propuskat zadaljeniqta si v Djamiqta

Предлагам да направим едно определение за Помак или идеален Помак и неговите разновидности , до къде и колко може да се отклонява от това определение и все пак да си остава Помак без да излиза от това понятие и принадлежност.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Едва ли, само заради това е необходимо да се отваря цяла нова тема!  :o  ???
А, и от това, може да тръгнат да се роят още много, много нови "Помашки етноси" и да заприличаме на "Протоболгарите", а и ще ни пропадне вековният заговор за превземането на Планетата от Помаците!  ;D ;)

Offline yusu

• Global moderator
      Не успях да намеря подходяща тема защото всички са доста оспамени , а и смятам , че ще има много и различни мнения по темата, надявам се да е така.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Юсу идеални хора няма. Идеален е само Бог!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #350 on: March 18, 2010, 11:25 »
Няма нужда от рояк теми едно и също да се говори.
 Има десетки теми за това,а и заглавието на темата не дава предпоставка за идеални хора въобще по света.Все пак  в темата http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1528.345.html "Истината за помаците" може да се води такъв един диалог,разбира се би било  добре исторически да се публикуват документи,а не лични съждения.! ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #351 on: March 18, 2010, 11:40 »
Цитат от Десислава Владимирова Главева е родена през 1969 г. в Бургас :

"...Затова ги мразя тези спорове. И мразя да ме въвличат в тях. Защото никога не се стига до истината. Никога в спора не се стига до Истината. До някаква истина - може би. До половината истина – може би. До човешката истина – може би. Но не и до Истината в нейната пълнота. Защото до Нея не се стига със спор.

Затова, ако се хванеш да спориш така, само ще изхабиш време и нерви, докато накрая разбереш, че този срещу теб всъщност изобщо не Я търси. Дори не иска да Я чуе. Защото току-виж Я намери. Или пък Тя - него. Съвсем като Пилат, който също високомерно попитал: „Що е истина?”, без всъщност да види, че Тя стои пред него."

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #352 on: March 18, 2010, 12:23 »
Цитат от Десислава Владимирова Главева ...

Балканджи, тази Д. Главева, онази ли е за която си мисля :) Ако е така, то цитатът ти засяга Истината в предвид нашата религия и разбиранията за нея в този контекст.
Но като извънконтекстно мислене пак стои добре .

А във връзка с идеята за рамкиране на "помака"...нужно ли е?

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #353 on: March 18, 2010, 12:56 »
Точно тази Главева, но ми хареса точно този пасаж за истината и за това го написах. Аз не рамкирам никого Пепи, само давам едно размишление върху истината.

Offline Шали

• Advanced member
« Reply #354 on: March 18, 2010, 13:00 »
... Аз не рамкирам никого Пепи, само давам едно размишление върху истината.

Въпросът ми бе към тези, които предлагат да се дадат норми за човека-помак. Изглежда ми абсурдно и обидно, защото всички сме мислищи създания.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #355 on: March 18, 2010, 13:01 »
Въпросът ми бе към тези, които предлагат да се дадат норми за човека-помак. Изглежда ми абсурдно и обидно, защото всички сме мислищи създания.
Съгласен съм с теб.

Offline yusu

• Global moderator
« Reply #356 on: March 19, 2010, 12:11 »

Аз не искам да показвам идеални хора и знам ,че това е абсурдно, исках да идеализирам понятието Помак , искаше ми се да си дадем отговор на това кой е помак и на какви условия трябва да отговаря за да нарича себе си такъв . просто искам едно що годе точно определение за Помак. Рамките в които може да се побере човака помак, за бъде наричан така , и нещата които могат да го изкарат от тези рамки и да бъде наречен   ...непомак..    Нищо ,че двете теми бяха слети , надявам се и по този начин съфорумците да изкажат собственото си мнение .  Благодаря!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #357 on: March 19, 2010, 13:08 »
Аз не искам да показвам идеални хора и знам ,че това е абсурдно, исках да идеализирам понятието Помак , искаше ми се да си дадем отговор на това кой е помак и на какви условия трябва да отговаря за да нарича себе си такъв . просто искам едно що годе точно определение за Помак. Рамките в които може да се побере човака помак, за бъде наричан така , и нещата които могат да го изкарат от тези рамки и да бъде наречен   ...непомак..    Нищо ,че двете теми бяха слети , надявам се и по този начин съфорумците да изкажат собственото си мнение .  Благодаря!
Интересно е наистина какво е мнението на другите.

Свободен чове

• Guest
« Reply #358 on: March 19, 2010, 15:19 »

Който наистина даде дефиниция за понятието "помак" е готов лауреат за Нобелова награда.
Сигурен съм даже и че Божидар Димитров някой лев ще даде.
Не се е родил обаче, няма и да се роди такъв човек.

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #359 on: March 19, 2010, 15:59 »
Ами аз го бях задал същия въпрос в темата за невидимия етнос, но никой от знаещите не се обажда  ;)
Повтарям го и тук:

Според вас, какви са признаците, които отличават помака че е от друг етнос, спрямо околните в дадено населено място/район/държава?