Author Topic: Истината за Помаците !  (Read 322624 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Ynt: Истината за помаците
« Reply #210 on: January 02, 2010, 22:32 »
they are descendants of Thraco-Slavs

Да, логична е. Абсолютно съм съгласен! ;)
Si vis pacem, para bellum !

Shumarov

• Guest
« Reply #211 on: January 02, 2010, 22:35 »

Като се определяте за тюрки, араби и не знам какви още, не ни сквернете имената на светците!

Тези имена на "ваши" светци ни бяха наложени от пак "ваши" светци в едно време на безбожие, Esmeralda! Бяха ни налагани няколко пъти, докато се получат такива аномалии да се представят помаци със имена на "ваши" светци.И аз не упреквам тези хора, че продължават тази аномалия, защото с течение на годините онези, другите "ваши светци" успяха да ни вменят комплекси за малоценност.И за много хора е обидно да бъдат наричани помаци.
Този съвет за вглеждане в ценостната система е много добър и аз го приемам, но ми се струва, че самата ти Esmeralda, имаш нужда от същото вглеждане, взиране под микроскоп в ценостната си система, щом намираш за обидно някой помак да носи името накой "ваш" светец! Не зная какво те кара да смяташ, че плачеме, но лично аз не намирам за необходимо да ме приеме някой.Най-малко някой с твоята ценостна система! И защо по дяволите си мислиш, че ние имаме нужда от приемане?Какво значи приемане?Твърдиш, че познаваш помаците и уважаваш възрастните, а казваш "като дойдете при нас"!!!! Кои сте тези "нас"? Нещо, като аномалията с "вашите" светци ли е това?Градовете в България собственност на българите християни ли са?И кой точно идва при тебе, Esmeralda?Трябва да е някой нещастник помак, за да те удостои с присъствието си при тази твоя сбъркана ценностна система! И като говориш за лицемерна общност, в тона на колективния, или групов упрек:
Кое е по-лицемерно-да докараш помаците до такава аномалия да се срамуват от себе си, или да им даваш акъли как да бъдат себе си след всичко, което сме преживели?

Esmeralda

• Guest
« Reply #212 on: January 03, 2010, 15:18 »
Уважаеми г-н Шумаров,
от 1989 година всеки може да смени, възстанови, мозифицила и избере име, с което да се индентифицира в обществото.
Никъде не съм засегнала ценностната си ви система. Просто имам наблюдения върху манталитета и поведението ви срез вас и сред нас и не бех казала, че съм особено очарована. Българските градове са на българската държава като публична сосвеност българските граждани като частна такава.
Неприятно ми е да носите имената на нашите светци, защото вие не само,че сте далеч от християнската ценностна система, а както виждам от сайта ви, сте и доста враждебно настроени. Не очаквах талкова омраза и жлъч по наш адрес. Зададохте ли си въпроса, ако масово българите четат какво пишете за нас, как ще ви дават на драго сърце работни места, все едно да вкарам троянски кон в къщата си.....
За разлика от Вас, господин Шумаров, аз нямам колебания относно за каква ще се представям....не е нужно да лицемернича, не се срамувам, че съм българка, а и на къщата си не давам вид, че съм една от вас, защото е абсурдно. Щом трябва да прегледам под микроскоп, както се изразявате, ще преразгледам възгледите си. Не знаех, че толкова ще се засегнете от този факт, да изповядвате една религия и ценностна система, и да поше християнско име в личните ви карти. по този въпрос аз нямам проблем с личностната си идентичност, нали? Вие не се уважавате, криети си роизхода и подле ние сме ви виновни, че го правите.
Поздравления за сайта Ви , тук си общувате по произход, етнос и интереси, за нас беше любопитно да знаем какво мислите за нас и с какви квалификации ни определяте.

Аз ли ви докарах аномалията да се срамувате от себе си.....Тук във форума не личи да се срамувате от себе си...но в реалния живот не бих го казала същото, не ви караме ние да си слагате християнски имена, доколкото съм запозната, това е вашият избор, стана ми неприятно, че ги носите зорлем, а тук изразявате толкова негативно отношение към нас.

А не помислихте ли сега, когато българите прочетат мнението ви за нас, за последиците, отново да заставаме един срещу друг....... много жалко г-н Шумаров.....
А според Вас редно ли е /изпозвам думата сюнетисан, тук я видях в този и вариант/ да носи името Георги, Иван, Богдан......
А дали аз ще Ви приемам, разбира се, че не трябва да Ви интересува, тук само споделяме мнения, нищо лично, не мислете, че постъпвате хитро или достойно. Последното Ви изречение е най красноречиво.....
"Кое е по-лицемерно-да докараш помаците до такава аномалия да се срамуват от себе си, или да им даваш акъли как да бъдат себе си след всичко, което сме преживели?"
Вие ми отговорете.........................

Shumarov

• Guest
« Reply #213 on: January 03, 2010, 15:45 »
Уважаема Esmeralda,

Първо се отучи да разделяш светците на наши и ваши! И да квалифицираш българските граждани, като вас и нас! Отвикни да мислиш, че всички помаци, като по фабрични настройки трябва да идваме при вас, чорбаджиите българи на работа! За мене лично работят българи християни и аз не се имам за чорбаджия по подразбиране, както ти!Манталитета на помаците е шарен, като родопско халище и слва Богу, че е така-иначе представяш ли си, ако и ние имахме твоя блондински егоцентризъм, колко отвратително би било!? Що се отнася до моите колебания, не се притеснявай уважаема Esmeralda-аз мнооого отдавна нямам такива!Ще се опитам да ти обясня по-обстоятелствено за да разбереш!
Тази аномалия на помаци с християнски имена, която толкова те дразни е причинена на хората със крехка психика.Младите поколения нямат вина, че родителите им са били комплексирани от множеството опити за асимилация на помашкото малцинство!
Този въпрос със сюннетисаните ще ти го задам и аз-нормално ли е да те дразни толкова много сюннета, при положение, че Исус Христос също е бил сюннетисан.И още по-силно- защо не те дразнят сюннетисаните отец Карамфил от Момчилград, или лейтенант Саръев от Кърджали?!

Що се отнася до отговора на въпроса ми, надявах се ти да ми отговориш, но явно не искаш!
Еднакво лицемерно и отвратително е да насадиш комплекси в цели поколения от хора и да се дразниш от плодовете, които са засели "вашите светци"

Offline Hadj

• Adviser
« Reply #214 on: January 03, 2010, 16:31 »
  Есмералда. не говори  от името на  множеството българи както и за нас помаците в множествено число.Бях те поздравил че си разбрала за манталитета на някой помаци но това не са болшинството.А  не толерайте  кръга на  попа Саръев за да не се подиграват с светците ви, обърни се  кам първия който е писал тук и се уточни с него.Болшинстовото  от хората които пишат тук усещам че също като теб нямат проблем със своята идентичност.Говориш   като че ли от  името на  господари които дават работа на помаците.А на тебе кой ти дава  работата?Ти не разбра ли че тази държава ни е обща  и отговорностите  към нея са еднакви за всички както и правата на достоен живит.
     А на Шумаров искам да кажа да не отричаме всичко което се пише за помаците защото често страничните наблюдатели по-обектимно виждат нщата.

Shumarov

• Guest
« Reply #215 on: January 03, 2010, 16:50 »
    А на Шумаров искам да кажа да не отричаме всичко което се пише за помаците защото често страничните наблюдатели по-обектимно виждат нщата.

В никакъв случай не отричм всичко, уважаеми Hadj!
Просто се опитах да обясня, че тази аномалия се е получила, в следствие на множеството опити за асимилация!
И разбира се ме подразни високомерния тон на постинга на защитиничката на "българските" светци с латиноамерикански никнейм ;D Такъв тон понасях, когато от членството в комсомола ми зависеше бъдещето! Минаха мноооого години оттогава и вече няма комсомолци!

Esmeralda

• Guest
« Reply #216 on: January 03, 2010, 17:36 »
Господин Шумаров,
нещо много лично се зцасегнахте. Четейки във форума крайните изявления на потребителите, си зададох въпроса защо, като се отричате от нас си слагате християнски имена. Не съм правила наодопсихологическа дисекция на душевнстта и бита на помаците. Просто попитах защо го правите. Вие започнахте да ме обиждате, проявихте съмнение относно ценностната ми система само защото попитах защо не казвате от къде сте като дойдете по градовете и се криете зад християнски имена. Тъй като това е факт, вие не ми дадохте логичен отгвор а взехте да съскате и хапете. А това деление на вашите и нашите е ваш специалитет. Вашите хора горе в планината винаги токо говорят. Един път ги попитах защо на мен ни казват вие българите, аз с какво се различавам от вас...отговорът беше, не сме едно, ние сме българомохамедани. Аз лично съм родом от северна българия, от ВТърновския край и нищо не знаех за този странящ от българите хпистияни етнос. Минаги съм мислела, че сме едно, до като не разбрах как мислят те....потребиталите на този сайт, за съжаление, в п-голямата си част потвърждават това печално мнение.
Вие също не ми отговорихте на въпроса......

Esmeralda

• Guest
« Reply #217 on: January 03, 2010, 17:38 »
Апропо, да колкото съм запозната с религията си, мисля, че християнските светци нямат връзка с исляма.....

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #218 on: January 03, 2010, 17:42 »
Господин Шумаров,
нещо много лично се зцасегнахте. Четейки във форума крайните изявления на потребителите...

Само аз ли не забелязвам тези крайни изявления?!
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #219 on: January 03, 2010, 17:53 »
Само аз ли не забелязвам тези крайни изявления?!

Може би. Е, не са толокова много, но всички сме в почивка. Това година е.
Не биха ти направили впечатление крайните изявления единствено ако мислиш сходно с тях. Тогава те не биха били крайни за теб.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #220 on: January 03, 2010, 17:55 »
Неприятно ми е да носите имената на нашите светци, защото вие не само,че сте далеч от християнската ценностна система, а както виждам от сайта ви, сте и доста враждебно настроени. Не очаквах талкова омраза и жлъч по наш адрес. Зададохте ли си въпроса, ако масово българите четат какво пишете за нас, как ще ви дават на драго сърце работни места, все едно да вкарам троянски кон в къщата си.....

???

Що за глупости са това!? Освен долни клевети и нагли заплахи.
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Shumarov

• Guest
« Reply #221 on: January 03, 2010, 18:01 »
Господин Шумаров,
нещо много лично се зцасегнахте. Четейки във форума крайните изявления на потребителите, си зададох въпроса защо, като се отричате от нас си слагате християнски имена. Не съм правила наодопсихологическа дисекция на душевнстта и бита на помаците. Просто попитах защо го правите. Вие започнахте да ме обиждате, проявихте съмнение относно ценностната ми система само защото попитах защо не казвате от къде сте като дойдете по градовете и се криете зад християнски имена. Тъй като това е факт, вие не ми дадохте логичен отгвор а взехте да съскате и хапете. А това деление на вашите и нашите е ваш специалитет. Вашите хора горе в планината винаги токо говорят. Един път ги попитах защо на мен ни казват вие българите, аз с какво се различавам от вас...отговорът беше, не сме едно, ние сме българомохамедани. Аз лично съм родом от северна българия, от ВТърновския край и нищо не знаех за този странящ от българите хпистияни етнос. Минаги съм мислела, че сме едно, до като не разбрах как мислят те....потребиталите на този сайт, за съжаление, в п-голямата си част потвърждават това печално мнение.
Вие също не ми отговорихте на въпроса......

Уважаема Есмералда !
Не се засягам лично! Не нося отговорност за постъпките на други хора, а само за свои постъпки!И за разлика от вас не упреквам цяла група от хора! Ако някой помак си е позволил да ви дели на "вас" и "нас", допускам, че е било основателно, имайки в предвид вашата аттитуда за идването при вас в градовете и за троянския кон в дома ви!!Аз също не бих се чувствал горд да съм "ваш".Сигурен съм, че и много българи християни не се чувстват горди да са от "вашите"! Ако смяташ, че аз или някой от този сайт е отговорен за това, какви имена носят помаците в личните си докумени, или ако толкова болезнено го приемаш-само подшушни на Юнак Бойко и той може да спре скверненето на светите ви имена с нов Възродителен процес!Ама да не стане някой фал пак български имена да ни сложат, че не знам как ще спасиме будната ти християнска съвест!

Esmeralda

• Guest
« Reply #222 on: January 03, 2010, 18:28 »
ААААААААА не, не съм радикално настроена, в никкъв случай, а и да не се заплашваме, ако обичате, че Балканите заприличаха на разгрден двор от злоба, минало и разделение, как решихте, че аз ще подшушна на г.н Премиера за подобно нещо...
А относно българите християни, мисля, че ги познавам по-добре от вас, най-малко ще се оприличават с Вас, още не сме разменили и две думи, повишихте тон, говорите ми на ти, отправяте заплахи......взехте да се целите, аз просто обърнах внимание на един факт и Вие подскочихте и започнахте да сипете обиди.....виждам, че ви е крайно неприятен този факт, но това е част от вашето разбиране на интеграция, да речем.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #223 on: January 03, 2010, 18:49 »

Ако те интересува мога да го издиря и да ти пратя адреса.

Благодаря Петре, но аз имам честа да поддържам връска с Чечлията! ;)

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #224 on: January 03, 2010, 18:54 »
и там на нас, българите ни казват КАУРИ, от гяури....ние ли сме тези, които не ви приемаме, но не съм тук за да се нараняваме, просто имайте повече доблест

Есмералда, аз поне  мисля, че с тази дума помаците по никакъв начин не я използват, като обида към Вас- българите. С тази дума по-скоро помаците я използват за да разграничат едните от другите, с което аз поне не виждам каде може да има място за обида.