Author Topic: Митът "Време разделно"  (Read 81302 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Offline dimitar

• Avarage member
Re: Митът "Време разделно"
« Reply #90 on: August 18, 2009, 19:28 »
Subigi, аз знам, че този форум няма да промени мнението на който и да е от нас, но се забавлявам с такива, като Вас. Що се отнася до Observer, той е пропит от омраза към българите, все едно е пил газ, а не кобилско мляко.

Offline Observer

• Avarage member
« Reply #91 on: August 18, 2009, 19:42 »
Димитраки, и ти си нередовен нещо, брато..

Offline SHEFKET

• Senior member
« Reply #92 on: August 18, 2009, 19:58 »
Така така Observerе,пращай ги всички на лекар и си спори сам,сигурен съм че ти се отдава.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #93 on: August 18, 2009, 20:13 »
Subigi, аз знам, че този форум няма да промени мнението на който и да е от нас, но се забавлявам с такива, като Вас. Що се отнася до Observer, той е пропит от омраза към българите, все едно е пил газ, а не кобилско мляко.
''Panta rey'' Dimitre. Vsiçko se promenya. Ne se promenya samo istinata çe vsiçko se meni. Az moga da si promenya mnenieto  ako faktite diktuvat tova. Mnogo mi e smeşno da se djafkame tuk no mislya çe tova e neizbejno poradi ne poveçe ot ''tri muskitari'' v tozi forum.
Te si se znayat. İmal sım dosta prizivi za po-umereni otnoşeniya tuk no uvi. Nyakoi predpoçitat da zavijdat na dobrite vrızki mejdu pomaci i turci vmesto da si vzemat primer ot tova. Bih gostuval na dosta Pomaci i s radost bih gi priel da mi gostuvat. Liçno az tırsya i takiva etniçeski bılgari s koito dostoyno bihme obsıjdali sıvremenni temi vza blagoto na horata. V edin rayon jiveem no sme kato petli edin kım drug.
Za jalost ne sım mnogo optimist za bıdeştoto zaştoto BG e dosta nazad ot sıvremenniya jivot. Nişto nyama da se promeni dokato faşiziranite bılgari ne namelyat do tırpimo nivo. Sıberete se drujina yunaci i elate s bılgarskoto si zname da obikolite TR. Şte se uverite çe nikoy nyama da vi gleda nakrivo.  Togava se postarayte da bıde i v BG taka. İnaçe rezultatite gi vijdate vıv foruma. Na faşizma mu mina modata. Musolini go obesiha italyancite s glavata nadalu a Hitler i grob si nyama gorkiya. Ayde sega po-umnata.

Offline Observer

• Avarage member
« Reply #94 on: August 18, 2009, 20:25 »
Българи, чуйте справедливия призив на вашия добър приятел Сугиби курт. Оставете България, Турция с отворени ръце (краката ще ги разтваряте вие) ще ви приеме. Какъв рай е там - плажове, цитруси, толерантност. Това че стават понякога взривчета няма да се притеснявате - на всеки ъгъл има пазител на републиката с автоматична пушка М16, заредена, готова във всеки един момент да ви пръсне тиквата, ей така, в защита на републиката. Защото Ататюрк така е повелил - да си пазят държавата с цената на всичко. Назад към Анадола, българи!

Offline dimitar

• Avarage member
« Reply #95 on: August 18, 2009, 21:50 »
Големият държавник и велик везир Мидхат паша, пише в  своята статия „Турция: Минало, настояще, бъдеще“, публикувана във френското списание „Научен преглед за Франция и чужбина“, No 49, 1878 г., с. 1152, пише:

„   „... Между българите има повече от един милион мохамедани. В това число не влизат нито татарите нито черкезите. Тези мохамедани не са дошли от Азия, за да се установят в България, както обикновено се мисли. Това са потомци на същите тези българи, преобърнати в Исляма през епохата на завоеванията и следващите години. Това са чеда на същата тази страна, на същата тази раса, и от същото това коляно. А между тях има една част, които на говорят друг език освен български.“   “

Мюсюлманите, които говорят само български, по думите на Мидхат паша, са именно помаците. За тях известният английски журналист Джеймс Баучер, живял в България от 1888 г. до смъртта си през 1920 г., като кореспондент на вестник „Таймс“, посещавал Родопите, срещал се с българи мохамедани, пише в своя статия: „Родопските помаци или по-точно - българите, приели насила исляма в епохата на завоеванията... са с по-чиста българска кръв, отколкото самите българи.“

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #96 on: August 18, 2009, 21:55 »
Е,и........Тфа го чуваме за ен-ски път. Е, и. Нещо не мога да асимилирам както требе.Щеш ли би ,по ясен. щото не сам проницателен много.Чиста българска кръф ли,многу интересно.Има място за  многу многу лаф.

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #97 on: August 18, 2009, 22:20 »
Да пази Господ от такива митове. ;D

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #98 on: August 18, 2009, 23:07 »
Е,и........Тфа го чуваме за ен-ски път. Е, и. Нещо не мога да асимилирам както требе.Щеш ли би ,по ясен. щото не сам проницателен много.Чиста кръф ли,многу интересно.Има място за  многу многу лаф.

Шабан, преди твоето мнение имаше моя публикация, която изглежда изчезна при Дельо в космоса. Бях споменал, че има отделна тема за това изказване и посъветвах Димитър да ползва търсачката.

ПС - този Димитър е оспамил форума с едно и също мнение. Обърка и мен - помислих, че са ме изтрили.

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,2409.msg35272.html#msg35272
Онзи, който има нужда да се възбужда, когато
говори за своята родина, обича своята възбуда
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #99 on: August 18, 2009, 23:22 »
Вярно е това Мустафа. И забележката ти в оная тема беше много уместна. Нека всеки като Димитар , който иска да публикува за енски път  политическата реч на оной ,да знае че нема се занимаваме повече с него. Нека и модераторите да не позволяват това,щом има конкретна тема . И нека не се изтриват уместни забележки на наши уважавани членове като Мустафа,за сметка на други които не подлежат дори и на коментар. Иначе рискуваме.Какво рискуваме.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #100 on: August 18, 2009, 23:31 »
Това им е единствената стратегия, Шабане. Една лъжа я повтарят сто пъти и после си верват, че е аксиома. Само, че ние не пасеме трева за да вярваме в подвизите на Дельо и сие.
повече от своята родина
.
(Tagore)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #101 on: August 18, 2009, 23:45 »
Това им е единствената стратегия, Шабане. Една лъжа я повтарят сто пъти и после си верват, че е аксиома. Само, че ние не пасеме трева за да вярваме в подвизите на Дельо и сие.

Доктор Менгеле си е правил подобни експерименти със доведените му  хиляди хора, които трябвало просто да са "опитни зайчета" за зловещите му експерименти.
Един от експериментите е бил да накара жертвите му да одговорят на въпроса една стена която е била бяла, дали наистина е бяла.
Разбира се всеки е бил застрашен със смърт ако излъже.
Стената наистина е била бяла.
Обаче на всики затворник са му прилагали различни объркващи стратегий.
примерно казват на един -
Какъв цвят е стената?
Той одговарял - бяла.
После му повтарят с респект че стената не е бяла а е черна.
И така го карат да отрича или да се съгласява най малко сто пати.
По същия начин както хората подобно на бащата на Мустафа, на които най малко сто пъти са му пройзнасяли смъртна присъда чрез блъф, като са му устройвали сто пъти театър че ще го убият.
Та и хората на Доктор Менгеле по същия начин са осъществявали психоатаки с блъфове че стената всъщност е черна.
И на стотния път доста от жертвите са признавали "истината" че стената е черна.
Съответно е последвало убийството им.
Призовавам в името на нашите родители които са били унижавани и малтретирани по аналогичния начин от копоите на репресивната власт и ДС по време на ВП, да запазиме самообладание и да дадем достоен отпор на психоатаките не хлапаците тука , на които шовинистите и ксенофобите им промиват мозъците.

Shumarov

• Guest
« Reply #102 on: August 19, 2009, 02:13 »
Sravnqvaiki gi sys Doktor Mengele, ti gi izvisqvash, Metka.Tozi jestok izrod vse e doprinesyl neshto za svetovnata nauka sys jestokite si experimenti vyrhu jivi choveshki syshtestva.A vyprosnite individi sa, kato konski muhi-ne hapqt no draznqt.I te nqmat vina za tova-vinovni sa komunqgite, koito ni prichiniha tova na nasheto pokolenie.Vinovni sa roditelite im, koito ne sa im kazali istinata.Kogato sa idvali v moeto selo da smenqt imenata predi 1944, moqta baba e plula v bakyrcheto na popa, i sa q prebili ot boi!Kato ni smenqha na nas imenata-rahmetliqta bashta mi q byzikashe da ne plue pak, i az ne znaeh za kakvo stava duma.Razbira se togava popove nqmashe.Bqha tlysti komunqgi, i voinici.NIshto ne e v systoqnie da gi ubedi, che tazi kniga e izmislica na cinichni kuchi sinove.Te vqrvat v tazi teoriq, i trqbva da se primirim sys tova, i da ne im vlizame v kapana na provokaciite.Dobrata novina e, che sa malko.Tova znachi, che bolshinstvoto e razumno! :)

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #103 on: August 19, 2009, 04:13 »
Е,и........Тфа го чуваме за ен-ски път. Е, и. Нещо не мога да асимилирам както требе.Щеш ли би ,по ясен. щото не сам проницателен много.Чиста българска кръф ли,многу интересно.Има място за  многу многу лаф.
Пак се правиш на остроумен.Когато имам време ще пусна тема в която ще има на едно всички доказателства ,че помаците са си чисти българи.Ама доколкото вече ти познавам манталитета и не само твоя или ще вдигнеш врява да се трие,или ще се лигундриш.
П.П.ТИ НЕ ИСКАШ И НЕ ТЪРСИШ ИСТИНИ РАЗЛИЧНИ ОТ ЦВЕТА НА ОЧИТЕ ТИ!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #104 on: August 19, 2009, 08:20 »
Пак се правиш на остроумен.Когато имам време ще пусна тема в която ще има на едно всички доказателства ,че помаците са си чисти българи.Ама доколкото вече ти познавам манталитета и не само твоя или ще вдигнеш врява да се трие,или ще се лигундриш.
П.П.ТИ НЕ ИСКАШ И НЕ ТЪРСИШ ИСТИНИ РАЗЛИЧНИ ОТ ЦВЕТА НА ОЧИТЕ ТИ!

Хехе, Фотакиев, ти за себе си нямаш доказателства какъв си, а си тръгнал да доказваш произхода на помаците. Поспри се малко, бе човек! Май си забравил как в твоята тема за славяните, sosipator и Балканджия набързо ти запушиха устата. Та молбата ми е, първо докажи (пра)българин ли си или славянин, после се занимавай с нас.
повече от своята родина
.
(Tagore)