Author Topic: Генетичните изследвания на iGENEA  (Read 17572 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

PETER

• Guest
Ynt: Генетичните изследвания на iGENEA
« Reply #15 on: March 14, 2009, 10:35 »
И какво излиза сега - че македонците според гените си са наследници на Александър Макдонски , Българите на траките , а единствените Славяни са Сърбите?

Нищо подобно не е излязло.
Това са изопачени твърдения на някого с елементарната политическа цел за формиране на македонски идентитет.
Т.е. тук заради политика от нАука се прави нЕука. ;)

Isyankar

• Guest
« Reply #16 on: May 27, 2009, 13:56 »
Ето за това налудничево изследване ли се говори в тази тема ?

http://dnes.dir.bg/2009/05/27/news4512954.html

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=maked&Number=1950093676&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Хм...Излиза, че ние сме най-тракийския народ .... С тези 49% средно за цялата нация...А, ако помаците са повече траки от всички други етнографски и етнически групи в страната - то би трябвало техния процент да е тогава 60-70% може би ?

По тази логика, както някои твърдят "помаците са българи (или по-скоро българи, отколкото всичко друго)" - аз бих казал "българите са помаци (или по-скоро помаци, отколкото всичко останало)" ... :)

Нещо като с македонците....всичките признават на маса, че сме един народ, ама едните викат той се казва "български" - други "македонски" - мен ми е все тая да ви кажа - мир да има само ! Български или македонски народ - аз си знам, че съм кореняк тракиец :))

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #17 on: May 27, 2009, 14:06 »
Имаш постинги в тази тема, сигурно знаеш отговора,но нали трябваше да изтеглиш темата напред,се правиш на интересен. ;)

Isyankar

• Guest
« Reply #18 on: May 27, 2009, 14:10 »
Имаш постинги в тази тема, сигурно знаеш отговора,но нали трябваше да изтеглиш темата напред,се правиш на интересен. ;)

Не не знам отговора...ти на всяка манджа мерудия ... Сакън....

Както виждаш поствам статия от 27 Май, която най-малкото е нова и е по въпроса ... А иначе на мен ми е доста неприятно да обсъждам "генетични въпроси", ако си прочела мненията (а не само да си погледнала, че има такива, за да ми напомниш)...

Ей, таз Гелина, в тоалетната да ида няма спасение от нея ... Така, ако пилиш на мъжа си на главата за всичко - тежко и горко му ... :)

И накрая бих ти отговорил с цитат от твоя профил:

"Твое право е да ме ругаеш, мое право е да не те слушам" ....

А от мен: "С твоите камъни - по твоята глава" :)

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #19 on: May 27, 2009, 14:25 »
1.Като не знаеш отговора,как реши,че линка е за тук? Сигурно си прочел!
2.Виж за тоалетната грешиш, ходи си сам там,без притеснения.
3.Не бери грижа на моя мъж, арно си му е! ;)

"Многознанието не научава хората да бъдат умни "-Хераклит

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #20 on: May 27, 2009, 14:40 »
Ето за това налудничево изследване ли се говори в тази тема ?

http://dnes.dir.bg/2009/05/27/news4512954.html

http://clubs.dir.bg/showflat.php?Board=maked&Number=1950093676&page=0&view=collapsed&sb=5&part=all&vc=1

Хм...Излиза, че ние сме най-тракийския народ .... С тези 49% средно за цялата нация...А, ако помаците са повече траки от всички други етнографски и етнически групи в страната - то би трябвало техния процент да е тогава 60-70% може би ?

По тази логика, както някои твърдят "помаците са българи (или по-скоро българи, отколкото всичко друго)" - аз бих казал "българите са помаци (или по-скоро помаци, отколкото всичко останало)" ... :)

Нещо като с македонците....всичките признават на маса, че сме един народ, ама едните викат той се казва "български" - други "македонски" - мен ми е все тая да ви кажа - мир да има само ! Български или македонски народ - аз си знам, че съм кореняк тракиец :))
Ami kade ostavi madjaro tyurkskite si geni, ili si se mutiral tazi prolet

Isyankar

• Guest
« Reply #21 on: May 27, 2009, 14:44 »
Не случайно казах, че гените или как се казва народа към който принадлежа не е чак толкова важно (в някои случаи), когато знам, че съм си кореняк тракиец....Гени може и марсиански да имам ... Ама в крайна сметка аз в момента като характер съм такъв човек какъвто са ме възпитали родителите, средата и т.н...а не гените....Гените не възпитават...дори не предразполагат според мен, въпреки, че има според мен хора расисти, които се опитват да ни убедят, че има връзка между гени и интелигентност и т.н. - според мен няма....Даже не знам защо са ги измислили тия гени (в рамките на шегата) - само и само да има още един повод да се карат балканските народи (щото друг не е седнал като нас да ги нищи така) :)))

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #22 on: May 27, 2009, 14:48 »
 :-X

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #23 on: May 27, 2009, 21:02 »
Не случайно казах, че гените или как се казва народа към който принадлежа не е чак толкова важно (в някои случаи), когато знам, че съм си кореняк тракиец....Гени може и марсиански да имам ... Ама в крайна сметка аз в момента като характер съм такъв човек какъвто са ме възпитали родителите, средата и т.н...а не гените....Гените не възпитават...дори не предразполагат според мен, въпреки, че има според мен хора расисти, които се опитват да ни убедят, че има връзка между гени и интелигентност и т.н. - според мен няма....Даже не знам защо са ги измислили тия гени (в рамките на шегата) - само и само да има още един повод да се карат балканските народи (щото друг не е седнал като нас да ги нищи така) :)))
Naistina ponyakoga me şaşardisvaş s modernite si vızgledi, aferin, aşkolsun, maşallah

Isyankar

• Guest
« Reply #24 on: May 27, 2009, 21:12 »
Щом тебе успях да шашардисам - има още смисъл да пиша във форума :))

За гените така смятам ... Може би има много малка зависимост между качествата на един човек и гените ... Но тръгвайки да нищим това - винаги ще се стигне надалеч...Затова - всеки, който започва да определя хората по гените, а не по тяхната култура, възпитание, народност, традиции - той започва да заприличва на Хитлер....

Т.е. - почне ли човек да търси и определя хората по гентие - неминуемо ще стигне много далеч, ненужно надалеч, погрешно надалеч, там от където връщане няма...Затова, кому е нужно да търсим онзи малък процент на зависимост между гени и качествени характеристики на човек, когато винаги ще стигнем много по-далеч и ще започнем да откриваме други неща, които да смятаме, че пак са дело на гените, а те не са  ....

Нито циганите се раждат крадци и джепчии, нито евреите лихвари :)) Ама когато се роди циганчето в гето от джепчии - вероятността да стане и то такова е 99.99% - и на някои им е по-лесно да смятат, че гените са виновни....

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #25 on: May 28, 2009, 11:38 »
Otliçno İsyankyar ( samo PP da ne te çue çe... ;))

Offline Nerealen

• Member
  • **
« Reply #26 on: June 04, 2009, 00:04 »
.......

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #27 on: June 04, 2009, 14:25 »
Като види човек какъв процент са дали за финикийците и то не само за гърците ами и за българи -сърби - хървати, като види и това за унгарците не може да не си зададе въпроса това вицове ли са или научни данни.

Offline r_valentina2000

• Member
  • **
Re: Генетичните изследвания на iGENEA
« Reply #28 on: June 29, 2009, 16:59 »
Да не вземем помаците да се окажем ново неразкрито дърво от дарвин? ;D

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
Re: Генетичните изследвания на iGENEA
« Reply #29 on: June 29, 2009, 17:06 »
А на снимката ти ли си? Много добре изглеждаш...