Author Topic: Какво сме дали  (Read 9034 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Сидхарта

• Historian
Ynt: Какво сме дали
« Reply #15 on: March 24, 2009, 15:11 »
http://samoistina.at.ua/2/volga-stolici.htm-тук намерих малко информация за Велики Булгар

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #16 on: March 24, 2009, 15:20 »
Интересно главата на мюсюлманското вероизповедание в Русия шейх Талгат Таджудин е българин-интересно ми бе да науча този факт.

Offline husein

• Adviser
« Reply #17 on: March 24, 2009, 23:29 »
това е така!доколко знам българите там са приели исляма през 922 година!

Offline husein

• Adviser
« Reply #18 on: March 24, 2009, 23:48 »
Шейх Талгат е роден в Казан 1948 г,от 1980г е мюфтия на СССР а след това и на Русия,завършил е университета Ал азхар Кайро 1978г!Мисля,че сега тези българи са наричани татари!Казан е столица на Татарстан.

fotakiev

• Guest
« Reply #19 on: March 25, 2009, 02:16 »
Браво, Браво Пасков за информацията! Дай някаква информация за първи такива от Помаци! Айде да започнем с едни от първите помаци дали музиката на Балкана - Орфей! Дай и ние да си дигнем самочувствието, за да има някакво основание да се наричат Помаците и Българи, или Български Помаци! Ами, така де , никак не е зле!  :o

Da bravo na Paskov za informaciata!Toi e dal dostaty4no informacia bylgari => i za pomaci, zashtoto e edno i syshto.Priemete prosto , 4e vyv goreposo4enite pyrvenci  na vremeto  te4e i tvoia kryv.

P.P.Shte Vi pomolia da mi kajete zashto niamate samo4uvstvie kato bylgarski pomak

fotakiev

• Guest
« Reply #20 on: March 25, 2009, 02:39 »
Neka da se radvame vsi4ki i na Orfei i na Atanasov i na Stoi4kov i na Bylgaria... dokoga  shte se delim.. :(

Isyankar

• Guest
« Reply #21 on: March 29, 2009, 11:52 »
Da bravo na Paskov za informaciata!Toi e dal dostaty4no informacia bylgari => i za pomaci, zashtoto e edno i syshto.Priemete prosto , 4e vyv goreposo4enite pyrvenci  na vremeto  te4e i tvoia kryv.

P.P.Shte Vi pomolia da mi kajete zashto niamate samo4uvstvie kato bylgarski pomak

Ако някой го е срам да признае, че генетично и културно помаците приличат на българите и успехите на вторите са и успехи на първите - то тогава ще го кажем така - българите са произлезли от помаците и приличат на тях и успехите на първите са и успехи на вторите...Аз лично не се засягам или обиждам от подобно твърдение ... Българската нация е един огромен генетичен букет, който се е променял и обогатявал през вековете...

Offline Сидхарта

• Historian
« Reply #22 on: March 29, 2009, 15:16 »
http://www.protobulgarians.com/balgaro-kavkazki_vrazki.htm-интересни са връзките на древните българи с кавказките народи тук е дадена информация за това.