Български > Религия и мистика

Съдния ден според Корана

<< < (2/5) > >>

abc:
Графоманията често мъчи  ;)

mustafa_b:
ПЕТЕР, правилно е това нещо, което се помества в рамката, неречена правило. За мюсюлманите правилата за религиозен живот са Свещения Коран и Примера на Пророка - Сунната.

Serif mkd:
Povtorno pozdrav prijatele!oprosti na mojata otvoremost i direktnost-nediplomaticnost,ako toa podobro zvuci.Mi se cini deka nie dvajcata ne se razbirme no ne zaradi jazikot,jazikot ne eproblem.
       Prvo ne odgovori: spored Tebe sto e dobro a sto loso od ona za sto te prasav!!??
       Vtoro ovde e temata Sudniot Den spored Kur"anot ,a Ti zboris za sociologija,za filozofija (racionalizam),apsulutni gledni tocki..i tn.Nisto ne e apsolutno prijatele(Albert Ajnstajn)nisto osven ....
Bog-Allah dz.sh.ili kako sakas narecigo-ima 99 iminja,no gresis koga prasuvas koj Bog?
On e Eden i Edinstven Gospodar na Svetovit i moj i tvoj... i Muhammedov i Isaov-Isusov i Musaov(Mojsej) i Irahimov-Avramov i ..........i Ademov-Adamov Bog ....Jas se nadevam deka ce me razberes.So pocit kon site Negovi svorenja.

PETER:
Мустафа,

Правилно е да се запиташ кое прави едно правило правилно.
Вярата в правилото или доказване на правилото?

Сериф,

Повторни поздрави и от мен. :)
Вярно че трудно ще се разберем, но поне можем да взаимно да се уважаваме.

По питането.
За добро и лошо се осланям на доказаната наука, експертите и преценката на суверена.
Сиреч на закона.  Осланянето на религия  я оставям на вярващите, но така щото осланянето им да не е в полза на налагането им и във вреда на невярващите.  Ето затова тръгнах така отдалече.
Казано конкретно по въпроса ти не приемам разбирането на исляма че пълнолетие съвпада с т.н. биологично пълнолетие, когато момичето получи мензис а момчето изхвърляне.
Това разбиране, според мен и според закона, е зло за момичето (момчето), зло за семейството и зло за обществото. Закона е казал, защото науката е доказала, 18г. или 16г. с разрешение на родителите. По-рано е вредно а понякога е и педофилия.
Аналогично възприемам и хомосексуалността. Осланям се на науката че това за тези хора е вродено, но така щото осланянето ми да не позволи налагането им, и да не вреди на нас хетеросексуалните.

Колкото до Бог.
Нямам нищо против да си имаш своя Бог, докато не се опитваш да направиш насила така щото и аз да си го имам.  Моята вяра е в науката, не в писанието ( което и да е то) .
Затова  “съдния ден”, според мен, е една заблуда. Дали е според корана или друго писание е без значение.
Дали съм прав или ти си прав да оставим да се реши когато дойде този ден ( ако дойде ).
Което не пречи да си говорим по темата. :)

omega2:
Назми,
видно е че знаеш доста,но аз мисля,че не достатъчно,за да вземаш отношение по съдбовно важи въпроси,като този например как е разпространен или по точно как е дошъл исляма в областите заемани от помашкото население.Искам да те попитам,как ще обясниш факта,че в много мюсюлмански гробища са запазени надгробни камъни датиращи от 9 век,които са с арабски надписи

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version