Author Topic: Licnosti sred pomacite, torbesite i goranite.  (Read 23506 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Ynt: Licnosti sred pomacite, torbesite i goranite.
« Reply #30 on: February 20, 2009, 12:49 »
predpolagam 4e ima vrazka s nas

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
« Reply #31 on: February 20, 2009, 12:50 »
Sabahatin Ali e roden v dne6noto Ardino

Offline Zoro

• Member
  • **
« Reply #32 on: February 20, 2009, 13:57 »
Лъжа, г-н Хюсеин!
Нарочна, нагла, политическа, поръчкова лъжа!
Грях ви на душата!
Намерете поне един документ, (кеф ви османски, кеф ви български, кеф ви от "международни наблюдатели"), където да е написано в прав текст, че целите на въстанието са били, цитирам ви дословно: "nasocheno srechtu mirnoto pomachko naselenie."

Знаете много добре, че Ахмед Ага Барутанлията е палачът на Батак, което вече обсъждахме в заключената тема, а Ахмед Ага Тъмръшлията: на Перущица.

Знаете много добре, че те са действали не като помаци или защитници на помаци, а като назначени и действащи функционери и по заповед на висшестоящите им органи от управлението на османската империя!

Знаете много добре, че са избивани не само мъже и въстаници, но и жени, деца, старци, и то не само по домовете си и по улиците, но и в храмовете, в черквите! При това, след обещание за пощадяване и предаване на оръжието, то ест, обезоръжени и беззащитни!

Знаете много добре, че командваната от тях сган се е държала като изверги, и са грабили, палили, изнасилвали и клали като обикновенна кърджалийска банда, а не като редовна войска, която се сражава с бунтовници.

Знаете твърде много неща, и въпреки това писахте нарочно тези редове.
Знаете също така, че и Митхад паша е бил помак, (и не само валия на Туна вилает, но и велвезир, все пак!) но за него мълчите, защото не ви оттърва, нали?
PP stiga zablujdavaş horata stiga drankai gluposti stiga si opiival pomatsite za vaprosnqt Midhat paşa ako stava vapros toi ne e nto POMAK nto Turçin to e MURTET  tova oznaçava 4ist balgarn hristiqnin obleçen v osmanski drehi izmennik po onova vreme tova e samata istina ne misl çe ti kakvoto pişeş tuk e istina a horata koito pişat e  laja pokazvaş edin izmislen dokument na edi ko si i s tova se opravdavaş i kazvaş: ,,,,,,,, eto vi dokument az(paskov) taka  kazva bez dokumenti ne govorete ti pak kato govoriş s dokument tezi posoçeni dokumenti ot ko sa i ot kade sa po tsql den visiş nad kompa  v pomak.eu po tsql den se opitvaş da promivaş mozatste na horata ama ne zabravqi Allah e golqm edin den şte badeş saden za tova

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #33 on: February 20, 2009, 14:39 »
Зоро е прав. Пасков колкото и да се мъчиш, никой не те взема на сериозно. Помаците вече имаме много опит с такива като теб, дето от 1878 година насам фалшифицират историята, фалшифицарт документи и измислят фалшиви легенди и предания за нас. Не те е ли срам Пасков, да продължаваш делото на покръстителите от 1912 година, на ченгетата от дружба "Родина" от 1934 година, не те е ли срам да продължаваш дейността на възродителите от 1972 година? Що за човек би промивал мозъците на хората с чисти лъжи, на които никой не вярва? Съвест и срам нямаш ли? Мислиш ли, че въобще някой ти се хваща на пропагандата? Губиш си времето. Бориш се за изгубена кауза и само злепоставяш себе си. Ще кажа и аз като Зоро - ще дойде момент, в който ще си платиш. Нито в християнството, нито в исляма има правило, според което можеш да лъжеш и разпространяваш заблуди в защита на нечии национални интереси. Ти вяра в Бог нямаш ли? Надявам се да имаш!

Offline TUFCA35

• Senior member
« Reply #34 on: February 20, 2009, 15:02 »
C
Зоро е прав. Пасков колкото и да се мъчиш, никой не те взема на сериозно. Помаците вече имаме много опит с такива като теб, дето от 1878 година насам фалшифицират историята, фалшифицарт документи и измислят фалшиви легенди и предания за нас. Не те е ли срам Пасков, да продължаваш делото на покръстителите от 1912 година, на ченгетата от дружба "Родина" от 1934 година, не те е ли срам да продължаваш дейността на възродителите от 1972 година? Що за човек би промивал мозъците на хората с чисти лъжи, на които никой не вярва? Съвест и срам нямаш ли? Мислиш ли, че въобще някой ти се хваща на пропагандата? Губиш си времето. Бориш се за изгубена кауза и само злепоставяш себе си. Ще кажа и аз като Зоро - ще дойде момент, в който ще си платиш. Нито в християнството, нито в исляма има правило, според което можеш да лъжеш и разпространяваш заблуди в защита на нечии национални интереси. Ти вяра в Бог нямаш ли? Надявам се да имаш!
Chechliya kakto  kazvaş ti i Zoro kakto kazva i az vi podkrepqm Allah  e mnogo golqm jalko na tezi deto se ma4at da otklonqt drugite ot pravilniqt pat 

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #35 on: February 20, 2009, 15:13 »
Зоро е прав.
Зоро не е прав.
Защото освен да ме плюе и отрича написаното и доказаното от мен и от историческите документи, нищо друго по същество не е написал.
Обединява ви само българомразието и Пасков-мразието. То ест, омразата.
Аз поне друго не видях.

Пасков колкото и да се мъчиш, никой не те взема на сериозно.
Изобщо даже не се мъча, Чечлия!
И знаеш ли защо? Защото моята е най-лесна: всички тези документи, данни и архиви съществуват, публични са и се доказват и показват много лесно. А вие (ти, Зоро и другите българомразци), освен злобно да ме плюете и тъпо да отричате изложеното от мен, друго не правите.
Няма и как да го направите, прости за откровенността.

Помаците вече имаме много опит с такива като теб, дето от 1878 година насам фалшифицират историята, фалшифицарт документи и измислят фалшиви легенди и предания за нас.
Пробвай и ти да измислиш, ама точно с такива документи, факти и архиви, и го излагай тук. Ако го докажеш, казвал съм, писъл съм и пак ще го повторя: докажи си тезата, и аз ще съм първия, който ще развее знамето на помашкия народ като различен от българския.

Не те е ли срам Пасков, да продължаваш делото на покръстителите от 1912 година, на ченгетата от дружба "Родина" от 1934 година, не те е ли срам да продължаваш дейността на възродителите от 1972 година?
Да го е срам този, който лъже, хули и нищо насреща не показва!
Аз къде и за какво съм излъгал?

Що за човек би промивал мозъците на хората с чисти лъжи, на които никой не вярва? Съвест и срам нямаш ли?
Имам, а вие имате ли?
Тия лъжи, преди да ги наричате така, ги опровергайте, ваша милост, откога ви моля и ви го напомням.
А вие продължавате да препотвърждавате правилото: "Когато аргументите свършат, започват оскърбленията!"

Мислиш ли, че въобще някой ти се хваща на пропагандата?
Дали моето е пропаганда?
Дали вашите легенди и митове не идват от една добре известна с криминалната си същност трибуквена централа?

Губиш си времето. Бориш се за изгубена кауза и само злепоставяш себе си.
Тогава вие персонално защо се косите?

Ще кажа и аз като Зоро - ще дойде момент, в който ще си платиш. Нито в християнството, нито в исляма има правило, според което можеш да лъжеш и разпространяваш заблуди в защита на нечии национални интереси. Ти вяра в Бог нямаш ли? Надявам се да имаш!
Не берете кахър - всички си плащаме за греховете и гяволъка.
Имаше една приказка за тресчицата в моето око и за гредата във вашето, ама айде да не си сравняваме количествата на дървения материал, че там пак политическа централа е окупирала всичко.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #36 on: February 20, 2009, 15:16 »
Chechlya,Zoro,Tufca35.. Не виждам с какво толкова Пламен Пасков се е опитвал да ви заблуди вас,нас Помаците! Аз не го защитавам,но ми посочете дали се държи провокативно,дали е нарушил правилата на Форума.Ако един човек или член на помак.еu  види това да ми посочи,и аз като член от Екипа ще отговоря.Представят се факти,мнения,спори се,има дискусия! И накрая повтарям казаното от вас и мен- за всичко си има АЛЛАХ! Не хвърляйте вината за всичко върху П.Пасков,той не ни е виновен,най-малко се почувствувайте вие на негово място тук,че е малцинство в помашкия ни сайт.Разберете това!

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #37 on: February 20, 2009, 15:22 »
Г-Н Пасков, защо винаги намесвате ДПС в спора? Нали БСП са мнозинството? ::)

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #38 on: February 20, 2009, 15:23 »
Да Пасков, показваш документи, но само някои - които ти оттърва да показваш. И ги тълкуваш, както ти оттърва да ги тълкуваш. Така е, след като имате монопол над историята в държавата от 1878 година насам. Така е, защото на помаците беше пречено да се развиват - само деца-помаци на служители на ДС и БКП можеха да учат в университетите. Вие измислихте историята, вие я написахте, както си ви на вас оттърва. Вие се посра... и през 1912 година, и през 1934 година, и през 1972 година и лай... ви вече започнаха да изплуват над водата, като онова с "потурчването" на Райково, дето с химически анализ беше доказано, че е било изср.. през 1912 или 1913 година. Вие отдавна изгубихте моралното право да ни се бъркате в историята. На вас са ви оср... зад...  и вече никой не ви взема на сериозно. Дори и тонове документи да изкарате, няма кой да ви се върже. Един човек три пъти като го хванат далъже за едно и също нещо, на четвъртия вече няма кой да му повярва, дори да говори истината. Престанете да ни се месите в нещата, след три пъти лъгане доказахте, че не заслужавате доверие!

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #39 on: February 20, 2009, 15:27 »
Г-Н Пасков, защо винаги намесвате ДПС в спора? Нали БСП са мнозинството? ::)
Първо - не винаги, а много рядко.
И второ, което е по-важното: аз не правя разлика между тях.
И трето: мандатоносителят не е столетницата.
Но да приключваме с политиката, защото, между нас казано, ще цитирам един алеков герой: "да ти кажа правичката - и едните, и другите са маскари!"

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #40 on: February 20, 2009, 15:30 »
Да Пасков, показваш документи, но само някои - които ти оттърва да показваш. И ги тълкуваш, както ти оттърва да ги тълкуваш. Така е, след като имате монопол над историята в държавата от 1878 година насам. Така е, защото на помаците беше пречено да се развиват - само деца-помаци на служители на ДС и БКП можеха да учат в университетите. Вие измислихте историята, вие я написахте, както си ви на вас оттърва. Вие се посра... и през 1912 година, и през 1934 година, и през 1972 година и лай... ви вече започнаха да изплуват над водата, като онова с "потурчването" на Райково, дето с химически анализ беше доказано, че е било изср.. през 1912 или 1913 година. Вие отдавна изгубихте моралното право да ни се бъркате в историята. На вас са ви оср... зад...  и вече никой не ви взема на сериозно. Дори и тонове документи да изкарате, няма кой да ви се върже. Един човек три пъти като го хванат далъже за едно и също нещо, на четвъртия вече няма кой да му повярва, дори да говори истината. Престанете да ни се месите в нещата, след три пъти лъгане доказахте, че не заслужавате доверие!
Еден съвсем кратък въпрос: кои "Вие"?
Аз говоря само за себе си и за разлика от вас, интернет-анонимника, и останалите плювачи над мен и българското, скрили се гордо и сърцато зад ник, не говоря от името на всички българи, общност или даже група от хора.
Аз говоря от свое име, със своето име и контакти, и отговарям за себе си.
Мен ме е нямало през 1878 година, в 1912 не съм бил даже в блясъка на очите на дядо си, нямам нищо общо и със събитията, които цитирате, и след това.
Прочее, кого и за какво вините?
Искате да ми вмените колективна вина и отговорност за нещо ли?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #41 on: February 20, 2009, 15:33 »
Абе хора,Темата е за Личности сред помаците,торбеши и горани! От тук натам което НЕ е по Темата ще се трие,а членовете на сайта да се въздържат,моля!!! П.Пасков обръщам внимание и на вас за това!

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #42 on: February 20, 2009, 15:35 »
Да, искам да ти вменя вина, защото продължаваш делото по промиване на мозъци на помаците, както им бяха промивани от хората, причинили големите катастрофи на помаците. По какво си различен от тях? Може би по това, че  те бяха към ДС, а ти си към наследника ѝ?

Пламен Пасков

• Guest
« Reply #43 on: February 20, 2009, 15:38 »
Да, искам да ти вменя вина, защото продължаваш делото по промиване на мозъци на помаците, както им бяха промивани от хората, причинили големите катастрофи на помаците. По какво си различен от тях? Може би по това, че  те бяха към ДС, а ти си към наследника ѝ?
Чечлия, модератора си каза тежката дума.
Ако искате да обсъждате катастрофите над помаците и виновниците за това - отваряйте тема и ще се включа, обещавам.
Но ви предупреждавам - няма да ви хареса, защото катастрофи за указаните от вас периоди са преживявали не само помаците.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #44 on: February 20, 2009, 15:40 »
Тука не място за лични обвинения. Ако ли имате някакв личен проблем със някого, можете във крага на правилата да се обърнете към даденият човек със лична поща. Тука никои не е адвокат на Пасков, но няма да позволим на никого да нарушава правилата. Моля спазваите правилата на форума!