Author Topic: БТВ Сеизмограф - 07.03.2009  (Read 83514 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
Ynt: БТВ Сеизмограф - 07.03.2009
« Reply #120 on: March 17, 2009, 05:41 »
Ето ви е мнението  и на Антонина Желязкова;

http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=2018051&video=1

погледнете видеото.

Offline Chechliya

• Ace
  • Advanced member
  • Flight instructor
    • Pomak Leaks
« Reply #122 on: March 17, 2009, 10:17 »
”Шалваросване” в Рибново

Нямаме информация за преподаване на радикален ислям в гоцеделчевското село Рибново, заяви министърът на образованието и науката Даниел Вълчев по БНТ, цитиран от БГНЕС.

Имаме сигнали от различни места, но регионалните инспекторати ги проверяват. Ние също правим проверка.
Училището не е място за преподаване на индоктриниращи предмети, може да се говори само за информационно преподаване на религия, включително и православна, каза още министърът.
Колкото за облеклото в новия закон за училищното образование учители и ученици ще се явяват в облекло спазващо добрите нрави, като същевременно няма да имат право да носят дрехи демонстриращи по агресивен начин техните религиозни убеждения. Иначе всяко училище само ще си определя заедно с родителите облеклото в зависимост от традициите на съответното населено място, добави Даниел Вълчев.
Цяла седмица в централата на партия "Ред законност и справедливост" в столицата идваха българомохамедани от Рибново, от Сатовча и от областта на Чеч, заяви междувременно по bTV юристът на партията Емил Василев. Дойдоха българки, които казаха, че са мохамеданки. Жените казаха, че в района им вече не се изповядва техния ислям, а нещо друго. Когато дойдоха тези жени от Сатовча и казаха как са били унижавани, аз се просълзих, каза Василев. Тези млади момичета са образовани, те казаха че искат да бъдат европейки, а не да ги "шалваросват", сподели Емил Василев.

http://dnes.dir.bg/2009/03/17/news4148663.html

Isyankar

• Guest
« Reply #123 on: March 17, 2009, 10:23 »
”Шалваросване” в Рибново

Нямаме информация за преподаване на радикален ислям в гоцеделчевското село Рибново, заяви министърът на образованието и науката Даниел Вълчев по БНТ, цитиран от БГНЕС.

Имаме сигнали от различни места, но регионалните инспекторати ги проверяват. Ние също правим проверка.
Училището не е място за преподаване на индоктриниращи предмети, може да се говори само за информационно преподаване на религия, включително и православна, каза още министърът.
Колкото за облеклото в новия закон за училищното образование учители и ученици ще се явяват в облекло спазващо добрите нрави, като същевременно няма да имат право да носят дрехи демонстриращи по агресивен начин техните религиозни убеждения. Иначе всяко училище само ще си определя заедно с родителите облеклото в зависимост от традициите на съответното населено място, добави Даниел Вълчев.
Цяла седмица в централата на партия "Ред законност и справедливост" в столицата идваха българомохамедани от Рибново, от Сатовча и от областта на Чеч, заяви междувременно по bTV юристът на партията Емил Василев. Дойдоха българки, които казаха, че са мохамеданки. Жените казаха, че в района им вече не се изповядва техния ислям, а нещо друго. Когато дойдоха тези жени от Сатовча и казаха как са били унижавани, аз се просълзих, каза Василев. Тези млади момичета са образовани, те казаха че искат да бъдат европейки, а не да ги "шалваросват", сподели Емил Василев.

http://dnes.dir.bg/2009/03/17/news4148663.html

Много интересно....................

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #124 on: March 17, 2009, 10:25 »
Продължават нашите политици да си правят гаргара с цял народ,само да постигнат медиина изява.Вместо да предложат икономическа програма за благоденствието на този народ,те не спират да го нападат и приравняват с терористи.Който е глупак,ще им се връзва.

Isyankar

• Guest
« Reply #125 on: March 17, 2009, 10:27 »
Продължават нашите политици да си правят гаргара с цял народ,само да постигнат медиина изява.Вместо да предложат икономическа програма за благоденствието на този народ,те не спират да го нападат и приравняват с терористи.Който е глупак,ще им се връзва.

Прибързан коментар. Прочети предната статия.

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #126 on: March 17, 2009, 10:30 »
Да повярвах ,че се просълзил. ;D

Isyankar

• Guest
« Reply #127 on: March 17, 2009, 10:33 »
Да повярвах ,че се просълзил. ;D

Защо да не се просълзи ? Не живей с мисълта, че всеки християнин в тая държава живее с лоши чувста към мюсюлманите...С лоши чувства са само комунистите, които обаче не са християни, а атеисти ...

Offline Gelina

• Forum fan
« Reply #128 on: March 17, 2009, 10:34 »
Исянкар, няма такова нещо "шалваросване". Кеф ми с дънки,кеф ми с пола,кеф ми с шалвари. Никой на сила нищо не прави.Има жени в Рибново,които никога не са облекли шалвари.Това че на някои момичета,майките не им дават мен какво ме интересува.Те са си семейство да се оправят. Но външен човек,като имам, кмет и т.н. не може по никакъв начин да ти наложи облекло. ;)
А това за сълзите,наистина е преувеличено. :'(

Isyankar

• Guest
« Reply #129 on: March 17, 2009, 10:39 »
Исянкар, няма такова нещо "шалваросване". Кеф ми с дънки,кеф ми с пола,кеф ми с шалвари. Никой на сила нищо не прави.Има жени в Рибново,които никога не са облекли шалвари.Това че на някои момичета,майките не им дават мен какво ме интересува.Те са си семейство да се оправят. Но външен човек,като имам, кмет и т.н. не може по никакъв начин да ти наложи облекло. ;)
А това за сълзите,наистина е преувеличено. :'(

Не съм говорил за шалваросването...просто опонирах на късмет70, че бута разговора към теза, че пак дружно са се обединили всички срещу помаците едва ли не и да не продължавам нататък....

От ДАНС са обяснили много точно на г-н Башев, че те са длъжни, когато някой депутат подаде сигнал - да направят този разпит - независимо дали са съгласни или не и неслучайно той Ахмед Башев изрази голямото си уважение към ДАНС и държавата, която просто спазва законите....Въпрос на време е Янев да не е депутат и да не може да си позволява вече като такъв да вдига на крак цяло едно село посред нощи ... Ама да не бъркаме Янев с целия народ ... Този Янев ми е толкова противен на мене, че няма и на къде - той е по-голям популист и от атакистите  ...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #130 on: March 17, 2009, 11:21 »

Преди десетина дни независимият депутат Яне Янев заяви, че в Родопите се провежда насилствена ислямизация. Той говори главно за община Гърмен и село Рибново, в които проявите на радикален ислям се финансират от арабски фондации.

И тоя май е чел наскоро Божидар Димитров или пък е гледал "Време на насилие".

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #131 on: March 17, 2009, 11:27 »
Кметът Башев и ислямският преподавател Бошнак дават обяснения за заставяне на деца и младежи да посещават задължително джамията в село Рибново и да странят от светския живот. Системно са отправяни заплахи срещу хора от селата в общината, които са дръзнали да се оплачат от насилственото насаждане на исляма с изгонване от селото, с констатации от типа – „Който не е с мен, е против мен”, „Вие сте гяури” и т.н.

Миналия ден като тръгнах за Петъчната молитва по пътя ме спряха "насилствено" група младежи. Нарекоха ме "ислямист" и "терорист" защото отивам на джамия и страня от светския живот като не посещавам барове и дискотеки.

Към централата на коя политическа партия да се оплача ? "РЗС" приемате ли още оплаквания от помаци?   :D :D :D

Offline kasmet70

• Advanced member
« Reply #132 on: March 17, 2009, 11:35 »
Isyankar ,ЯЯ не  визира само Башев ,а всички.Защо влизат с взлом при ареста-да е по-внушително.Да се припомни как е било преди време.Да се покаже на останалите ,как ще се действа.И защо точно на 3март се почна тази гнусна акция.За мен Башев се използува като назидание за останалите.Но за радост се посрешна ,като герой.

Isyankar

• Guest
« Reply #133 on: March 17, 2009, 11:53 »
Isyankar ,ЯЯ не  визира само Башев ,а всички.Защо влизат с взлом при ареста-да е по-внушително.Да се припомни как е било преди време.Да се покаже на останалите ,как ще се действа.И защо точно на 3март се почна тази гнусна акция.За мен Башев се използува като назидание за останалите.Но за радост се посрешна ,като герой.

На 3ти Март ли ? Вчера беше 16ти Март...

Иначе това за припомнянето и взлома - търсиш под вола теле преди избори, ама няма да намериш ... Башев каза как стоят нещата - вярвай на него ....

Isyankar

• Guest
« Reply #134 on: March 17, 2009, 12:11 »
Това, което мога да кажа е, че с навлизането на арабските носии (различните от традиционните етнографски за региона), а с тях и арабския прочит на исляма  - уникалността и самобитността на Рибново отива по дяволите. Както искате го разбирайте...Рибновските носии и рибновските традиции са уникални, а арабските - можем да видим по целия свят...Тъй, че не глобализацията, а именно арабската ислямизация ще развалят самобитността на рибновци...

Лично мнение и не ангажирам никого ...