Checliya, pravilno kazsh za istoriyata, ama hayde da vidim istoriya, a ne "baba mi mi kazvashe" vsichko tryabva da e podkrepeno s dokazatelstva i dokumenti.Otnosno familnite imena istina e che vred iz Balgariya si gi ima tezi imena i to ot hristiyanski semeystva. Samo v na[iya vhod ima edno sem. Zaimovi i dve Boshnakovi. Pozdravi.
Rado , frazata ti "baba mi mi kazvashe" , mi zvu4i obidno.
Tova e ustna rodstvena tradicia sred pomacite, i tuka imenno tova se ceni.Mai si obarkal adresa.I moga da ti kaja 4e babite v pomaskite semeistva sa uvajavani i obgrijvani po dostoien na4in . Nashite babi za razlika ot vashite ne gi puskame v star4eski domove.
I nikoi ne te spira , 4eti si istoriata si, podkrepena s dokazatelstva i vqrvai v neq, nqma problem.
ako oba4e tova koeto go 4etesh tam e taka , to nashata kultura nqma da sashtestvuva v takav vid kakvato e i nqmashe da ima tozi sait.Nqmashe da ima i sharenite chergi ot pomashkite sela , koito ti kazvash 4e sa balgarski zashtoto i babati e pravila takiva 4ergi, prodavaiki ednite i drugite po panairi.
A fakta 4e imash sasedi s familii koito ozna4avat prinadlejnost kam sasedni narodi na Balgaria , tova e dokazatelstvo 4e balgarskia narod nqma homogennen proizhod.
Ti otri4ash 4e pomacite nqmat drug proizhod osven balgarskia.
Imenno tova e tankata 4ervena linia s koqto ti umelo i hitro artikulirash.Vmesto sega da po4eteme jetrvite ot Kornishkite sabitia , tuka pak se pravi opit za plasment na
opredlen proizhod na pomacite.