Хавайчо наричай ги как си искаш- възродителен процес ( въпреки, че това няма нищо общо с възродителния процес). Такива неща е имало по цяла европа. Аз какво говоря - то па какви ми ги говори. Значи славяните и прабългарите са били еднакъв компонент. Нима в Сърбия, Германия е имало десетки племена, в Англия, Франция, Италия също. Процесите са били сходни. Нима религията в средновековието е била същата- НЕ.
А 52 рода болярски избити до 9-о коляно също ли е "хавайска теория". И защо тогава името на държавата не се е казвала Славянобългария, а само България.Навярно славяните са празнували своето "възраждане".Предполагам.
Няма какво да каже, и ще ми изкриве това, което съм казал. И кажи къде съм казал, че не е имало насилствен елемент ? Къде ? Казах, че християнството не е българска религия. Но вие сте не знам какво най-малкото болен мозък.
алемани, франки, чати, сакси, фризийци, сикамбри и тюрингий - това са все различни Германски племена, но какво искаш да кажеш, че сега има такива етноси там ли. Хайде мислете малко.
И много хубави неща си писала и то компетентни в кавички обаче, но веднага след покръстването българия преживява подем, била е на три морета със силна развита култура. И вече след това преживява упадък, който няма абсолютно нищо общо с покръстването. Проблемите са били други.
И друго преди идването на българите на балканите, по нашите земи е бил разпространено християнството, които точно езичниците прабългари възпрепятстват, когато Византия губи териториите си. Все пак Византия по това време е християнска. Сега можеш да измислиш, че българите покръстили и Византийците.
С Ибрахим хубави теории пишете, за това как българите асимилирали всичко по себе си. Остава да кажеш, че всеки, който се чувства славянин трябва да съди държавата. Като сте толкова сигурни кажете ги навън, а не се крийте в един форум. Но не го правите, защото ще ви се смеят и турците и помаците. Защото това граничи с глупоста.
И аз мога да си съчинявам: българи е имало на Балканите 2 век преди христа. Ето казвам го, но ще е без покритие какво вашето творение.