Author Topic: Възродителният процес - Горчиви Спомени !  (Read 424175 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Аз все още чакам Rasate   >:(

Инфо:
Мехмед Боюкли-Метката- наш съфорумник не пише вече тук.Радетел на теорията за арабският произход на помаците-тотално оспорена от мен.
Пише тук: http://kornitsa.com/forum/index.php

Rasate ти са си побъркал на теп не ти казвам че си националист ти си откачалка, просто си издънка, как е възможно да плямпаш толкова слама, абе кой си ти бе тъпаян с тъпаня му със какво си го опровергал.
Ти кой си Метката кой е но да си ти кажа и аз съм обиден на него че не пише тук намерихте празен мегдана, свъртяха се от кол и въже.
Това си го сложи на проветриво място че ще ти е нужно. Метката винаги е казвал че не сме АРАПИ или ТУРЦИ като ВАС, а сме местно население много по блиско до гораните и бошняците.
Но ти ако не му се ИЗВИНИШ или ОПРОВЕРГАЕШ за мен ще си останеш една част на колата кадето се дава гъз.

А да вметна аз съм един от участниците в тези събития и работя върху проект да създам музей изложба както в Батак за тези събития искам да наема стая във четалището ако не стане там ще купя къща но ще покажа на света що за стока сте.

Offline ASH

• Member
  • **
УВАЖАЕМИ ТУК ПРИСЪСТВАЩИ И СПОРЕЩИ-ОТБЯГВАМ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМ И ДА УЧАСТВАМ СЪС КОМЕНТАРИТЕ СИ ТУК НЕ  ЗА ДРУГО;А ЗАЩОТО СМЯТАМ  ЧЕ ТАКИВА КАТО РАСАТЕ И ПОДОБНИ НА НЕГО НЯМАТ МЯСТО ТУК ВЪВ ТОЗИ ПОМАШКИ САЙТ НАРЕЧЕН"POMAK.NET".ЗА ДА СЕ СПОРИ СЪС ТАКИВА ХОРА КАТО РАСАТЕ ЗДРАВОСЛОВНО НЕ Е ДОБРЕ.НЯМАШЕ ДА ВЗЕМА УЧАСТИЕ АКО НЕ БЯХ ПРЕДИЗВИКАН ОТ КОМЕНТАРА ЧЕ НАШИЯТ БРАТ ПО ИМЕ И ВЯРА МЕДКАТА ТВЪРДЯЛ ЧЕ ПОМАЦИТЕ ИМАЛИ АРАБСКИ КОРЕНИ ТОВА ГО ЗАЯВЯВА ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕНИЯТ РАСАТЕ.ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ПИТАМ РАСАТЕ-ВИЕ ДА НЕ БИ ДА ИМАТЕ НЕЩО ПОМАШКО ВЪВ ВАШИЯТ КОРЕН  И ЗАЩО ТВЪРДИТЕ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ВЯРНО.А ВЪВ КРАЙЩАТА НА КРАЙЩАТА ПО ДОБРЕ БИ БИЛО ЗА МЕН ЛИЧНО ДА СЕ ТВЪРДИ ЧЕ СЪМ ОТ ВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ НО НЕ И ОТ БЪЛГАРИЯ.ЗАЩОТО МИ ПИСНА НЯКОЙ ДРУГ ДА СЕ РАЗПОЛАГА И ДА МИ РЕШАВА СЪДБАТА И ЖИВОТА И ДА МИ НАРЕЖДА И ДА МИ СЕ ОПИТВА ДА ДОКАЗВА ВИЖ СЕГА ТИ ПОМАКА НЕ СИ ПОМАК А СИ БЪЛГАРИН. КОГАТО АЗ СЪМ БЪЛГАРИН РАСАТЕ ЗАЩО СПРЯМО НАС И НАЩЕТО ПОМАШКО ЕТНИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО ОЩЕ ОТ 1912 А МОЖЕ БИ И ОТ ПО РАНО Е ИМАЛО ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ ДА НИ СЕ СЛАГАТ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА И ДА НИ КАРАТ ПО НАСИЛСТВЕН НАЧИН ДА СЕ ПОГРЕБВАМЕ СЪС КОВЧЕЗИ-РАСАТЕ МОЛЯ ТЕ ОТГОВОРИ МИ НА ТОЗИ ВЪПРОС ЗАЩО СЛЕД КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ НИЕ ПОМАЦИТЕ СМЕ БЪЛГАРИ ЗАЩО НЕ ПОМОГНЕШ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРОБЛЕМА СЪС ОНЕЗИ ХОРА НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОМАЦИ А ПЪК СА СЪС БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ВСИЧКИ СПАЗВАТ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ РАЗРЕШИ ИМ НА ТЕЗИ ХОРА ПРОБЛЕМА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА А НЕ ДА ТЪРСЯТ ХОДЖА ПРИ ПОГРЕБЕНИЯТА И ДА ПЛАЧАТ ПО РАЗНИТЕ ТВ  КАНАЛИ  И ДА ХЛЕНЧАТ И ДА ВИКАТ ВИЖТЕ ХОДЖАТА НЕ ИСКА ДА НИ ПОГРЕБВА.ТЕ СА СЪС БЪЛГАРСКО САМО СЪЗНАНИЕ ЗАПАЗИЛИ СИ ХРИСТИЯНСКИТЕ ИМЕНА РЕДНОТО Е ДА ИМ ПОМОГНЕШ ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ЩЕ ИМ СПЕСТИШ РИДАНИЯТА И ХЛЕНЧЕНИЯТА И ПЪТНИТЕ ИМ ДА СЕ ОПЛАКВАТ ПО ТВ ТЕ ТА.АКО ТИ СЪУМЕЕШ ДА ПОМОГНЕШ НА ТЕЗИ ХОРА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ТОГАВА ЩЕ СИ ВИКАМ ЕТО НА Е ТОВА Е ЕДИНСТВЕН БЪЛГАРИН КОЙТО СЕ БОРИ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА.

Offline skoti3

• Forum fan
КОГАТО АЗ СЪМ БЪЛГАРИН РАСАТЕ ЗАЩО СПРЯМО НАС И НАЩЕТО ПОМАШКО ЕТНИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО ОЩЕ ОТ 1912 А МОЖЕ БИ И ОТ ПО РАНО Е ИМАЛО ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ

По време на война е имало жертви и от двете страни, и от християните и от мюсюлманите. И колкото до преди 1912 година, съм чел, че е имало престъпни и жестоки процеси точно срещу християните и то точно от помаците. Та за това не ми се правете на вечните жертви, как тези лоши християни постоянно тормозят неразбраните помаци. И през априлското въстание и след това е имало действия и то точно от помаците от един район, но какво можем да направим аз, ти, и всеки, който живее днес в България.  На моменти вашите изказвания не се различават много от онези националистическите форуми и сайтове и дори телевизии. Бяга се от едната крайност в другата. Докато телевизии като Скат говорят постоянно как българите били бити от мюсюлманите и че българите нищо не са правили, то тук се говори точно обратното.

Offline botev

• Forum fan
    • Истинските майни!
УВАЖАЕМИ ТУК ПРИСЪСТВАЩИ И СПОРЕЩИ-ОТБЯГВАМ ДА СЕ ВКЛЮЧВАМ И ДА УЧАСТВАМ СЪС КОМЕНТАРИТЕ СИ ТУК НЕ  ЗА ДРУГО;А ЗАЩОТО СМЯТАМ  ЧЕ ТАКИВА КАТО РАСАТЕ И ПОДОБНИ НА НЕГО НЯМАТ МЯСТО ТУК ВЪВ ТОЗИ ПОМАШКИ САЙТ НАРЕЧЕН"POMAK.NET".ЗА ДА СЕ СПОРИ СЪС ТАКИВА ХОРА КАТО РАСАТЕ ЗДРАВОСЛОВНО НЕ Е ДОБРЕ.НЯМАШЕ ДА ВЗЕМА УЧАСТИЕ АКО НЕ БЯХ ПРЕДИЗВИКАН ОТ КОМЕНТАРА ЧЕ НАШИЯТ БРАТ ПО ИМЕ И ВЯРА МЕДКАТА ТВЪРДЯЛ ЧЕ ПОМАЦИТЕ ИМАЛИ АРАБСКИ КОРЕНИ ТОВА ГО ЗАЯВЯВА ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕНИЯТ РАСАТЕ.ПОЗВОЛЯВАМ СИ ДА ПИТАМ РАСАТЕ-ВИЕ ДА НЕ БИ ДА ИМАТЕ НЕЩО ПОМАШКО ВЪВ ВАШИЯТ КОРЕН  И ЗАЩО ТВЪРДИТЕ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ВЯРНО.А ВЪВ КРАЙЩАТА НА КРАЙЩАТА ПО ДОБРЕ БИ БИЛО ЗА МЕН ЛИЧНО ДА СЕ ТВЪРДИ ЧЕ СЪМ ОТ ВСЯКЪДЕ ДРУГАДЕ НО НЕ И ОТ БЪЛГАРИЯ.ЗАЩОТО МИ ПИСНА НЯКОЙ ДРУГ ДА СЕ РАЗПОЛАГА И ДА МИ РЕШАВА СЪДБАТА И ЖИВОТА И ДА МИ НАРЕЖДА И ДА МИ СЕ ОПИТВА ДА ДОКАЗВА ВИЖ СЕГА ТИ ПОМАКА НЕ СИ ПОМАК А СИ БЪЛГАРИН. КОГАТО АЗ СЪМ БЪЛГАРИН РАСАТЕ ЗАЩО СПРЯМО НАС И НАЩЕТО ПОМАШКО ЕТНИЧЕСКО МАЛЦИНСТВО ОЩЕ ОТ 1912 А МОЖЕ БИ И ОТ ПО РАНО Е ИМАЛО ЖЕСТОКИ И ПРЕСТЪПНИ ПРОЦЕСИ ДА НИ СЕ СЛАГАТ БЪЛГАРСКИ ИМЕНА И ДА НИ КАРАТ ПО НАСИЛСТВЕН НАЧИН ДА СЕ ПОГРЕБВАМЕ СЪС КОВЧЕЗИ-РАСАТЕ МОЛЯ ТЕ ОТГОВОРИ МИ НА ТОЗИ ВЪПРОС ЗАЩО СЛЕД КАТО ТВЪРДИШ ЧЕ НИЕ ПОМАЦИТЕ СМЕ БЪЛГАРИ ЗАЩО НЕ ПОМОГНЕШ ДА СЕ РАЗРЕШИ ПРОБЛЕМА СЪС ОНЕЗИ ХОРА НАРИЧАЩИ СЕБЕ СИ ПОМАЦИ А ПЪК СА СЪС БЪЛГАРСКИ ИМЕНА ВСИЧКИ СПАЗВАТ ВСИЧКИ ХРИСТИЯНСКИ ПРАЗНИЦИ РАЗРЕШИ ИМ НА ТЕЗИ ХОРА ПРОБЛЕМА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА А НЕ ДА ТЪРСЯТ ХОДЖА ПРИ ПОГРЕБЕНИЯТА И ДА ПЛАЧАТ ПО РАЗНИТЕ ТВ  КАНАЛИ  И ДА ХЛЕНЧАТ И ДА ВИКАТ ВИЖТЕ ХОДЖАТА НЕ ИСКА ДА НИ ПОГРЕБВА.ТЕ СА СЪС БЪЛГАРСКО САМО СЪЗНАНИЕ ЗАПАЗИЛИ СИ ХРИСТИЯНСКИТЕ ИМЕНА РЕДНОТО Е ДА ИМ ПОМОГНЕШ ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ЩЕ ИМ СПЕСТИШ РИДАНИЯТА И ХЛЕНЧЕНИЯТА И ПЪТНИТЕ ИМ ДА СЕ ОПЛАКВАТ ПО ТВ ТЕ ТА.АКО ТИ СЪУМЕЕШ ДА ПОМОГНЕШ НА ТЕЗИ ХОРА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОПА ТОГАВА ЩЕ СИ ВИКАМ ЕТО НА Е ТОВА Е ЕДИНСТВЕН БЪЛГАРИН КОЙТО СЕ БОРИ ЗА БЪЛГАРЩИНАТА.
Бас давам, че няма и основно образование! Като повечето помаци!  ;) .... сайта е pomak.eu/беше .нет навремето ;) /. Що се отнася до 1912 траките-мюсюлмани бяха на страната на траките-християни с общо наименование-българи. Тия дето сте с турски имена и се правите на важни пак сте българи!

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
Бас давам, че няма и основно образование! Като повечето помаци!  ;) .... сайта е pomak.eu/беше .нет навремето ;) /. Що се отнася до 1912 траките-мюсюлмани бяха на страната на траките-християни с общо наименование-българи. Тия дето сте с турски имена и се правите на важни пак сте българи!
Ботев Ботев много ти е грешна информацията за помаците.Едва ли ще срещнеш между помаците човек с основно образование.Средното образование е минимума а повечето продължават  с полувисше  и висше образование.

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator

Offline ASH

• Member
  • **
АЗ СЪЩО ЧАКАМ РАСАТЕ ДА НИ ДОКАЖЕ ДАТА МЕСЕЦ ГОДИНА КЪДЕ ТОЧНО НАШИЯТ БРАТ ПО ВЯРА ;ИМЕ  И ЕТНОС МЕДКАТА Е РАЗВИВАЛ ТЕОРИЯ  ЗА АРАБСКИЯТ ПРОИЗХОД НА ПОМАЦИТЕ И ОСПОРЕНА ОТ САМИЯТ РАСАТЕ КАЖИ МОЛИМ ТЕ ДА ВИДИМ СПОРЕД ТЕБ РАЗВИТАТА ТЕОРИЯ КАЖИ И ПОКАЖИ ТВОЕТО ОСПОРВАНЕ РАСАТЕ МНОГО ХОРА ЧАКАМЕ ТВОЯТ ОТГОВОР И ДЪРЖА ДА МИ ОТГОВОРИШ ЩЕ ПОМОГНЕШ ЛИ НА ХОРАТА ДА ГИ ПОГРЕБВА ПОП  ЗА ДА НЕ ТЪРСЯТ ХОДЖА ВСЕ ПАК СА БЪЛГАРИ РАСАТЕ НЕ ГИ ИЗОСТАВЯЙ ПОМОГНИ ИМ МОЛЯ ТЕ !!!

Offline ibrahim65

• Moderator
Дейци на дружба „Родина” - почетни граждани 

Специялно за господ-ин skoti3 които се прави на ухапан и че много е чел.
Та искам да ни покаже каде е чел че----
И колкото до преди 1912 година, съм чел, че е имало престъпни и жестоки процеси точно срещу християните и то точно от помаците.
Ако не ни покаже ще му препоръчам психиятър и има едни розови хапченца.

http://knigabg.com/index.php?page=book&id=28678

Offline ASH

• Member
  • **
http://www.omda.bg/biblioteka/mihail_ivanov/praznik_1.htm  ВАЖНО Е ЧОВЕК КАКЪВ СЕ ЧУВСТВА И КАТО КАКЪВ СЕ САМООПРЕДЕЛЯ ЕТО ВИ НЯКОЛКО ПРИМЕРА НЕ Е ВАЖНО ДРУГ ДА ТЕ ОПРЕДЕЛЯ КАК ДА СЕ ЧУВСТВАШ И КАКВО САМООПРЕДЕЛЕНИЕ ДА СИ!

Offline skoti3

• Forum fan
Специялно за господ-ин skoti3 които се прави на ухапан и че много е чел.
Та искам да ни покаже каде е чел че----

Проблема не е да задълбавам проблема. А да кажа, че е имало такива неща. Чел съм в един стар дневник много такива неща, които едва ли са измислици. Но села и такива неща няма да казвам, просто няма смисъл. Защото тук четат и националисти и за това, за да не намразят селата. Иначе не можеш да ми задължиш какво да ти показвам. Розовите хапчета си ги запази за теб.
Няма какво да кажа за ДРУЖБА РОДИНА, тя си е извършвала дейност, която не е насилствена и си била от самите хора. И нали след това са дошли хубавите комунисти и си я забранили.

И колкото до самоопределянето - ще кажа, че самоопределяне и корен са две различни неща. Имам един приятел дето е луд фен на Манчестър Юнайтед и поради тази причина ми спори, че бил англичанин. Та въпроса със самоопределянето е друг и не съм казал на никой да се пише.

И друго- едно въпросче, дано получа обективен отговор.

26% от българите мюсюлмани се самоопределят етнически като българи, 5% - турци и 69% като други - помаци, ахряни, българо-мохамедани, българи мюсюлмани, мюсюлмани...

Това няма нищо общо с това кой как трябва да се пише, но каква е разликата между: "българин", "българо-мохамедани" и "българи мюсюлмани" при самоопределянето за етнос. Има ли разлика ?

Offline ibrahim65

• Moderator
Каква е разликата между: "българин", "българо-мохамедани" и "българи мюсюлмани"

Господ-ин skoti3 на магарето му е все същият ти го наричай както си искаш и го гледай от кадето си искаш.

Ако ще и да се пукниш аз съм ПОМАКоТРАК.

Offline skoti3

• Forum fan
Браво, демокрация е и всеки може да се нарича как се иска. Кой прабългарин, кой ариец, кой славянин, кой помакотрак., кой трак. Аз пък съм 100 % славянин.

Иначе ти зададох един хубав въпрос, ти пък тръгна да се самоопределяш. :D

Offline ibrahim65

• Moderator
Иначе не можеш да ми задължиш какво да ти показвам. Розовите хапчета си ги запази за теб.

Тогава защо задаваш въпроси пък и със циялото си нахалство очакваш отговори.

Offline skoti3

• Forum fan
Аз знам, че няма да ми отговориш, за това пробвам. Нищо ново не видях. Такива като теб и някои други си говорят като развален микрофон и дето не можеш да спориш. Но истината е, че само ти си вярваш на някои, дори и сред мюсюлманите в БГ.