Author Topic: Възродителният процес - Горчиви Спомени !  (Read 424546 times)

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
,,,,,,,,,,,,,
Исках да мога свободно да исказвам болката и любовта си към всеки със език че всеки да ме разбере.
Исках да ти кажа че се отвращавам от тази помия наречена политика и никога няма да я накуся.
Но защо толкова късно колко хора си отидоха от този свят без да чуят едно ПАРДОН.

Svetlina искам мюжде......искам това да го прочетеш три пъти. :-* ;D

Ердоган ще посети София през пролетта

http://politics.actualno.com/news_374356.html
Ами защо всички гласувахте за ДПС, което се пръкна от компартията, както знаеш?

Това, че Костов се извини преди години в Бурса нищо ли не е според тебе?

Ердоган въобще не ме интересува, както и Турция. Той си е един ПОПУЛИСТ- ИСЛЯМИСТ, който си гледа националния интерес, даже е ШОВИНИСТ, АКО СЕ СЪДИ ПО ИЗКАЗВАНИЯТА МУ В Германия през миналата година.

Аз пък чакам вие да станете съпричастни към извращенията на Отоманската империя и към турските посегателства спрямо българското избито и прогонено население.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
  Обяснете ми на мен,простото помаче - Какво толкова неясно имо в тази декларация?Какъв е проблемът,че Турция  я приветства?Според мен проблемът е,че само Турция го прави.Смятам го за един много демократичен акт на българския парламент.А тези,които не са съгласни с тази декларация според мен просто не желаят да погледнат истината в очите и да признаят,че такава асимилация наистина имаше.

Offline Turas

• Forum fan
  Обяснете ми на мен,простото помаче - Какво толкова неясно имо в тази декларация?Какъв е проблемът,че Турция  я приветства?Според мен проблемът е,че само Турция го прави.Смятам го за един много демократичен акт на българския парламент.А тези,които не са съгласни с тази декларация според мен просто не желаят да погледнат истината в очите и да признаят,че такава асимилация наистина имаше.
Така си е! Според мен и едните и другите трябва си признаят за грешките и готово! Признат грях не е грях! Томаховката се заравя и заедно напред. Така направиха Германия и Франция, след 100 години войни сега вече са една държава.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan

А за Йозал не е лошо да пречетеш още малко, както и за изселническите спогодби.
Турция, пак повтарям, никога не е спазвала нито един договор. С това са "известни" и турските бизнесмени на запад.

Спогодбите ги знам наизуст така че за да спориш научи ги и ти и проследи кой не ги е спазвал.
Турските бизнесмени с всяка измината година бележат голям ръст във външната тъговия.
С Özal  съм се запознавал така че и за него трябва да четеш преди да ми даваш смешни препоръки и когато твърдиш нещо давай факти а не закръглени обяснения.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Така си е! Според мен и едните и другите трябва си признаят за грешките и готово! Признат грях не е грях! Томаховката се заравя и заедно напред. Така направиха Германия и Франция, след 100 години войни сега вече са една държава.

Е,нали се сещаш,че няма как да сме една държава с Турция?При положение,че имаше и подписка в България срещу приемането и в ЕС. 

Offline Svetlina

• Forum fan
Спогодбите ги знам наизуст така че за да спориш научи ги и ти и проследи кой не ги е спазвал.
Турските бизнесмени с всяка измината година бележат голям ръст във външната тъговия.
С Özal  съм се запознавал така че и за него трябва да четеш преди да ми даваш смешни препоръки и когато твърдиш нещо давай факти а не закръглени обяснения.

Както винаги турската страна е права...Добре си е свършила работата пропагандата провеждана от турски сайтове.
И ти всичко знаеш. Хайде моля да се самообразоваш, което знам, че не ти се нрави, но това е пътя.

Турските бизнесмени, душко, са добре дошли само в Турция.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Както винаги турската страна е права...Добре си е свършила работата пропагандата провеждана от турски сайтове.
И ти всичко знаеш. Хайде моля да се самообразоваш, което знам, че не ти се нрави, но това е пътя.

Пуста завист ще ве умори и довърши.  ;D :D ;D
Тръгнала си да ме учиш за там където живея, тача и милея ;)

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
                                    Abe Svetlina zaradi tova va6e mislene dokarahte Kremikovci
 i redica golemi obekti  do TAMNINA. Hayde neka vi e 4estito. Chudq se do kade 6te stignete s tezi zakosteneli mozaci..

Offline Svetlina

• Forum fan
                                    Abe Svetlina zaradi tova va6e mislene dokarahte Kremikovci
 i redica golemi obekti  do TAMNINA. Hayde neka vi e 4estito. Chudq se do kade 6te stignete s tezi zakosteneli mozaci..

Кор бей, това не е МОЕ МИСЛЕНЕ, това е МИСЛЕНЕТО НА ПОВЕЧЕТО ДЕЛОВИ КРЪГОВЕ НА ЗАПАД, затова западняците се изнасят в Турция, ако си забелязал, а не турски безнесмени на запад; турските бизнесмени и в Магреба не ги обичат, защо ли?!
Само преди месец гледах също едно предаване за Турция по АРТЕ, точно това обясняваше един много богат турчин, че на ЗАПАД трудно се работи по няколко причини.

Offline Svetlina

• Forum fan
Пуста завист ще ве умори и довърши.  ;D :D ;D
Тръгнала си да ме учиш за там където живея, тача и милея ;)

Ама ти си приказвай, каквото намериш за добре. Най-вероятно си 2-ри разсилен при някой с пари. Твоя си работа, приказвай си, плямпай, това не променя фактите, нито отношението на деловите кръгове към турските бизнесмени на изток, запад, север или юг. Плямпай си... Думата е твоя. Хаби се, като си нямаш работа.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Кор бей, това не е МОЕ МИСЛЕНЕ, това е МИСЛЕНЕТО НА ПОВЕЧЕТО ДЕЛОВИ КРЪГОВЕ НА ЗАПАД, затова западняците се изнасят в Турция, ако си забелязал, а не турски безнесмени на запад; турските бизнесмени и в Магреба не ги обичат, защо ли?!

Dalgi godini zapadnite darjavi motaeha i lajeha Turciq i sasedkite i da sa v lo6i otno6eniq, zad garba im spokoino si targuvaha.
Makar i kasno bilo to Turciq ili koq da e neina sasedka osaznavat tova i podnoviha targovskite si vrazki.
Ne popadaite v klopkata na drugi. V kraq na krai6tata ima edna pogovorka 'Komşu komşuya muhtaç'- Sasedat ima nujda ot sased.
A dali nujdae6tiq se e Turciq ili Balgariq nqma zna4enie . Neka ne zabravqme 4e vremeto se meni i s nego rolite.

Offline Svetlina

• Forum fan
Е, не сме случили на комшии, защото едно говорят, после друго правят.
Въобще не ме интересува Турция и отдавна не я харесвам като страна. България също не ми харесва, но ми е родина и я обичам, там са ми приятелите, близките, минал ми е живота, винаги съм си живяла добре.
Турция е една страна с големи претенции и 0 покритие на същите и това се вижда там на всяка крачка. Имам лични впечатления. Но това е друга тема. Пък ти си я обичай.

Offline Turas

• Forum fan
Dalgi godini zapadnite darjavi motaeha i lajeha Turciq i sasedkite i da sa v lo6i otno6eniq, zad garba im spokoino si targuvaha.
Makar i kasno bilo to Turciq ili koq da e neina sasedka osaznavat tova i podnoviha targovskite si vrazki.
Ne popadaite v klopkata na drugi. V kraq na krai6tata ima edna pogovorka 'Komşu komşuya muhtaç'- Sasedat ima nujda ot sased.
A dali nujdae6tiq se e Turciq ili Balgariq nqma zna4enie . Neka ne zabravqme 4e vremeto se meni i s nego rolite.
Прав си! България и Турция може да не станат една държава, но и двете се нуждаят от икономически съюз! А за да има такъв, миналото трябва да се згърби!

Offline Svetlina

• Forum fan

Не знам каква ти е професията но май не си следяла достатъчно или пък имаш данни от улицата. Özal  беше текнократ и слабото му място беше дипломацията и външната политика. Въпреки това никак не смятам че му е потрябвала комунистическата НРБ. По време на голямата екскурзия ректора на Анкарския Университет се изказа: Това са наши съграждани и ние сме длъжни да им помогнем. Вместо сънародници погрешно употреби израза съграждани след което му бе направена забележка от журналистите и той се съгласи че неволно е употребил този израз. Това е което сега  и ти се стараеш да спекулираш.
Резултатът от прокудването дори и да е положителен това в никакъв случай не може да оправдае бившите фашистки управници и настоящите които се ослушват за съдебен процес срещу виновните.

И сънародници не са. По твоята логика  и тази на Ердоган, разбира се, всички мюсюлмани по света са сънародници.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
По твоята логика  и тази на Ердоган, разбира се, всички мюсюлмани по света са сънародници.

Какво лошо виждаш в това. Нима всичките хора по света не трйбва да живеят като братя. Време е вече да се отървете от Балканския си манталитет и да погледнете поне от луната ако ли не от по-високо.  ;)